И само да те светна "коко" за сървърен компютър не ти трябва голямо пространство на харда и извергски мощна видео карта. Аз и с 32mb карта ако намеря вече такава ще ти направя ебахти сървърната конфигурация, но ти си ебАти смешката и не си забавен...
За автора: На компа сложи 7 или 8, което ти х'аресва повече, а на лаптопа да си остане 8. За сравнение бих ти дал моя компютър: AMD Athlon 64 3800+, 4GB RAM и съм с W8 Enterprise N без лаг, сеч и т.н. общо взето игрите, които играех на 7 ми вървят по същия начин включително и Minecraft. За лаптопа бих ти препоръчал ако имаш към 100лв. да си купиш 2 чисто нови плочки RAM, вече не знам какво е дъното му /поне модел да беше написал/, за да ти кажа каква точно да си вземеш и не е нужно да го носиш в сервиз ако вече не е в гаранция. Ако 'ич не разбираш от компютри и те е бъз отвсякъде се тресеш го занеси и дай 30 ле'а да ти го направят иначе изкарваш батерията, отвинтваш болчетата, отваряш капака, намираш рамта и сменяш или слагаш, клипове в ю'тъп много...
Така сега на другия ти въпрос. Отностно "кой е по-добър" ако говорим за процесори бих ти казал интелския, защото има L3 кеш, но L3 не е много от значение т.е. да се върнем на няма значение и двата са много близки по характеристика. Та ако ще слагаш на лаптопа рам, вече разбрах каква, ще сложиш нещо подобно 2-плочки :
http://nikem-bg.net/computer-compone...IMM-Unbuffered ако дъното поддържа DDR3, ако не слагаш 1066Mhz, но ме съмнява. A за компютъра продаваш старата RAM и вземаш 2 плочки от тази:
http://nikem-bg.net/computer-compone...Unbuffered-CL5 . Друга информация какво ще сменяш и какви са характеристиките не си дал например като видео карта на компютъра, захранване и дънна платка и няма как да ти помогна.
Успех
П.П. И за тези 'дет ще кажат сега "имаш смешен компютър, а съвети ще даваш" бих им пожелал само много здраве и щастие и за тяхно сведение, аз не се хваля с бързата ми машина, а с това как мога да си подреждам и оптимизирам компютъра и го правя, така че на мен да ми харесва, да ми е удобно за работа и да се забавлявам докато седя на него, а игрите са нещо за свободното време, което аз не притежавам в момента. А коментарите във форума са друга тема, а може би сте забелязали, че следя само раздела ИТ
и се опитвам да помагам на хората, които искат да научат полезна информация за компютрите и софтуера, вместо да седя във FB и да кибича кат ненормалник разглеждайки споделяния и "лайкове" на други хора.