.
Отговор в тема
Страница 1 от 29 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 716
    Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора

За или против сватбата?

Мислите ли, че сватбите са отживелица или е по-добре човек да е женен/омъжен?

Според мен сватбата не е излишна, въпросът е в човека. И в организацията, защото в България са на почит панаирджийскте изпълнения. Ако се омъжа някой ден, ще е за някой чужденец извън България, защото тотално започвам да се разочаровам от тукашните ни селянчета. Много далеч отидох, хаха, но това ми е мнението за сватбите. Нещо красиво, интелигентно, с вкус, без кръчми, без пияни роднини, без чалгаджийска простотия. Иначе няма смисъл от сватбата!

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Нямам нищо против хората, които правят сватби, но аз лично съм против тях. Струва ми се излишно, но за мен като цяло историята с брака ми е малко излишна. На мнение съм, че ако хората се чувстват добре заедно могат да имат перфектна връзка и съжителство дори без подписи и бели рокли.
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мега фен Аватара на an7raks
    Преди го смятах за глупост, но все повече започвам да клоня към "за"... Не мога да дам никакви аргументи, просто ми харесва идеята...

Именно ^^

Против!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Аз със сигурност искам да се омъжа. Винаги съм намирала брака за най-естественото продължение на едни сериозни отношения. В никакъв случай не бих живяла на семейни начала, не ме устройва.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Аз със сигурност искам да се омъжа. Винаги съм намирала брака за най-естественото продължение на едни сериозни отношения. В никакъв случай не бих живяла на семейни начала, не ме устройва.

Това
    А пък и много искам да се видя като булка
    Колко жалко че днес толкова прекрасно нещо като сватбата се има за банално и комерсиално .

Да най- малкото сватбата е крайно обвързване с някого. В определени връзки на някои хора трябва да им се затворят останалите вратички, за да повярват в сериозността на връзката и изобщо във взаимотношенията си с даден човек. Все още съм малка да коментирам, но винаги съм била твърдо за ))

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Вече съм омъжена. Сватбата беше един хубав ден от моя живот. Доволна съм беше, семпло, без всички традиции и подробности, гостите бяха отбрани. Не се отказвайте от сватба, струва си да го преживееш!

За мен, сватбата е простотия и хвърлени пари на вятъра. Като знам майка ми и баща ми каква сватба са имали и след има няма 6 години, се стига до развод... Просто не си заслужава, поне за мен.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Marseille Виж мнението
    За мен, сватбата е простотия и хвърлени пари на вятъра. Като знам майка ми и баща ми каква сватба са имали и след има няма 6 години, се стига до развод... Просто не си заслужава, поне за мен.
    Логиката ти е желязна!

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    абе...и от двете по малко...не го смятам за нужно като жест към себе си, обаче бих искала, ако реша да имам дете да има двама родители, които са семйство...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от Marseille Виж мнението
    omg

anonymous708973
    Guest
    Че авторът е задал темата глупаво, така е, ама и останалите не сте по-добре. Уточнете се за сватба ли се пита или за брак.
    За незнаещите да спомена, че може да сте женени без сватба, а само с подпис в гражданското.

По темата: аз лично за себе си искам и двете. Задължително преди да сключа брак бих живяла на семейни начала. Сватбата бих я направила много по-близко до американския пример за коктейл и вечеря, а не до родните цигании, оркестри с гайди, гъдулки и простотии.

За естесвенно.. Що за въпрос

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Сватбата бих я направила много по-близко до американския пример за коктейл и вечеря, а не до родните цигании, оркестри с гайди, гъдулки и простотии.
    Всичко зависи от теб, от партньора ти и от вашите желания.
    В традиционната българска сватба има хубави традиции, които може да спазиш и без цигании и оркестри. Когато ме извеждаха от вкъщи, например, една колежка на баща ми изпя "Ела се вие, превива" в съпровод на гайда. Беше прекрасно, а нищо не може да се сравни с погледа в очите на родителите ти, когато дъщеря им напуска дома. Моминското хоро пред къщата на булката също е хубава традиция. Изобщо, всичко можеш да обърнеш през собствения си поглед и да го направиш такова, каквото ти харесва на теб, без да поамериканчиш цялата си сватба, за да избягаш от циганията
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Че авторът е задал темата глупаво, така е, ама и останалите не сте по-добре.
    Сватба с рокли, костюми, оркестри и т.н. се има предвид.

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Всичко зависи от теб, от партньора ти и от вашите желания.
    В традиционната българска сватба има хубави традиции, които може да спазиш и без цигании и оркестри. Когато ме извеждаха от вкъщи, например, една колежка на баща ми изпя "Ела се вие, превива" в съпровод на гайда. Беше прекрасно, а нищо не може да се сравни с погледа в очите на родителите ти, когато дъщеря им напуска дома. Моминското хоро пред къщата на булката също е хубава традиция. Изобщо, всичко можеш да обърнеш през собствения си поглед и да го направиш такова, каквото ти харесва на теб, без да поамериканчиш цялата си сватба, за да избягаш от циганията
    Дааааа!
    Оркестърът не значи маанета задължително.

anonymous708973
    Guest
    Мда, аз лично не си падам и по селските изпълнения на кума (бях на една сватба, изпуснах първата част, но когато отишли да взимат кума, нашият си стоял полугол в детски басейн на двора, та сватовете го избръснали, облекли, напарфюмирали и т.н. о.О), сценките, изнесени от наети танцьори на народна музика и т.н.

Ще видим, де, има време

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Ние правихме и надиграване с кумовете, бяхме си наели точно танцьори. Получи се много забавно.
    Все пак, като решите да вдигате сватба, сядате с младоженеца и почвате да отмятате какво харесвате и какво не. Това, което харесвате, но се притеснявате, че може да се изциганинчи (ебаси думата) го обмисляте добре и си поставяте условията на хората, които ще ви "обслужват" на сватбата. Аз бях изрично забранила мазна чалга и кючеци. Музиката ни беше български парчета, ретро диско и рок Трябва да ти кажа, че се получи страхотен купон. 150 човека и почти никой не си тръгна преди 5 сутринта
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на babity
    С'а съм решила за сватбата на брат ми да поканя колегите ми. Повечето от тях участват в ансамбъла на университета, а и си се занимават професионално. Правят мнооого приятни сценки.
    Ама друго си е да видиш подпийнал младеж да се опитва да си сплете краката в ръченица. Безценен си ми е той!

Голям фен Аватара на veilside88
    За

Супер фен Аватара на DarknessAngel
    Град
    Шумен
    В личен план-против. Ужасно много разходи и нерви по приготовленията, ако се обичате няма нужда това да е и на хартия.

Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Брак- за, сватба- против. А, ако може и да не живеем заедно ще е супер

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си