.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 50 от общо 50
    Цитирай Първоначално написано от beliar Виж мнението
    В България се кара немско .. с парите дето ще поддържаш среден клас японец ще поддържаш висок клас германец. А тия смотани коли дето си ги харесал 1 нещо не им е на място .. някой си ги е мислил със задника
    Аз немско не искам, тия коли съм харесал и искам мнение за тях не за други немски ...`

Edit: Бих искал да чуя и мнението ви за Mazda 323F
    Последно редактирано от scoob : 12-23-2013 на 11:33

Мега фен Аватара на SurfSky
    Ааа Golf 3 .... Евтина подръжка,здравина и .... Просто Golf ...
    Впрочем и на мен ми предстой покупката на кола , и .... Абе сакам имам golf

Бих ти препоръчал Honda Civic Хетчбек 6 генерация, 115 к.с. Vtec, гори около 5.5л на 100 с 90 к.ч. и е пъргава. Трябва да внимаваш обаче каква ще си купиш защото гъзарчетата си купуват такива трушат ги и после ги продават за по 2-3 хиляди. Трудно се намират здрави, а когато има такава обикновено е на висока цена, но си заслужава ако обичаш малките коли и смяташ да си я пазиш. Аз такава бих си купил.

Мега фен Аватара на SurfSky
    A за тези 115 к.с колко данък ще плаща ... ?

Той каза, че иска кола до 110 к.с. има и с 90 к.с. без витек. Сега не знам колко е данъка но ако е около 120лв и ако кара колата много често с този разход ще му е по евтино от колкото да си вземе с 90 коня която гори около 6-6.5 на 100 с по нисък данък.

Фен Аватара на HristoGavrilov
    Град
    София
    Взимай Toyota Celica. Готина визия, върви доволно, приемлива цена и е Toyota - качествена, надеждна, здрава кола. Може би единственият проблем е че не влиза в 110-те коня

Също може Nissan Almera, Seat Ibiza 1.4 16V, Honda Civic 1.7 CDTi Sport, Honda Civic 1.6i VTEC. Всичките са добри и сравнително евтини коли, евтини части и поддръжка.
    Последно редактирано от HristoGavrilov : 01-07-2014 на 06:56

Голям фен Аватара на TIFOSO
    Цитирай Първоначално написано от scoob Виж мнението
    Аз немско не искам, тия коли съм харесал и искам мнение за тях не за други немски ...`

Edit: Бих искал да чуя и мнението ви за Mazda 323F
    Влез във форума на Мазда за БГ и прочети всичко, каквото те интересува за този модел специално. Изобщо проверявай по форумите на съответните марки автомобили, които те интересуват. Там все пак пишат хора, които карат тези коли и са горе долу наясно с добрите и лошите страни на дадената кола. Иначе за данъка си има данъчен калкулатор, като до 100 кончета данъкът е 20-30 кинта зависи от къде си, след тва значително се покачва.

Мега фен Аватара на trabi_bs
    Извинявам се ,че леко отклонявам темата но баща ми иска да ми зима кола и се колебая между Мерцедес С-класа или Бмв е46 купе.Според вас кое е по-доброто?

Колите които си заслужават са:
    1. VW Golf 2-3
    2. Audi 80
    3. Renault 19
    4. VW Vento, Passat

Евтини за каране, потдъжане и относно данъци и прегледи са едни от най-евтино излизащите. Идеални за млад шофьор, а и колкото по малко електроника има една кола толкова по-добре.

По едно време ми стана неудобно да карам голф - станах като предпазен бастун против крадци...

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Стига с тези голфове.
    От изброените горе, лично аз бих избрала маздата.

Но ... защо не си вземеш един пасат?

Цитирай Първоначално написано от kaRamella Виж мнението
    Стига с тези голфове.
    Но ... защо не си вземеш един пасат?
    лол лол лол.....

Град
    ilivewheretheskyends
    Е така е, поне няма да е очукан .. Ти за тези пари какво искаш да си вземе човека, Мазерати ли?

Мега фен Аватара на trabi_bs
    Карам голф и съм от Перниккк

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    Цитирай Първоначално написано от trabi_bs Виж мнението
    Карам голф и съм от Перниккк
    ко

Тва прозвуча малко като: "Стига с тея Фиат Браво, вземи си Брава!"

Град
    ilivewheretheskyends
    XAXAXA. Иначе ги остави тези фиати.
    Да помогнем на човека .
    Сега сериозно. Видях какъв тип си търси ( от бързане не съм прочела , че му трябва по-спортен вид) и мога да предложа това :

Opel tigra
    Toyota Celica
    Audi TT - но такъв за 3000лв и толкова малко коне , мисля че няма.
    Ford Puma
    Peugeot 206 cc 9 ( но ми е някак женска ;д )

Той човекът се е ориентирал към япоснките резачки (може и да си е купил вече де) ... ами изброените от теб, всички са ми женски :/ .. бтв поддръжката на японска кола независимо дали е на 20 или 2 години е нещо ужасно във финансово отношение.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от TIFOSO Виж мнението
    .. бтв поддръжката на японска кола независимо дали е на 20 или 2 години е нещо ужасно във финансово отношение.
    Тук си в много голяма грешка. Цените на частите за японски коли не се отличават от тези на европейските марки. В повечето случаи дори доставчиците на частите за 1-во вграждане са европейски. Сигурно си чувал, че Тойотите, които се продават в Европа са произведени в Бурса.

Говоря за части различни от ментаците. Преди години за едно ново гърне на Мазда 323 (произведена 1986-та), искаха 500 долара... иначе може да отидеш и да си вземеш китайския ментак за 100 кинта. Отделно някои на пръв поглед незначителни части струват наистина много, и пак говоря за части различни от ментаците. Оригиналните японски части нямат грешка и не дават ядове в дългосрочен план, но не е проблем и да си вземеш ментак и след няколко месеца да ти се наложи пак да даваш пари. Японците са умен народ и си правят частите за колите със специфични и уникални размери.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Не говоря за ментаци, говоря за реномирани немски марки. Цените за европейски и японски коли са сходни. И какво значи оригинална част? Това е част от реномиран производител в опаковка на автомобилната марка. Миналата седмица си купих оригинални филтри за моята кола. Кутиите на всички си бяха Ricambi Originali. Вътре марки Purflux, UFI, Denso.

Човече, купувай или Тойота или Ауди. Ако е ауди вземи куатро. Има а4-ки които са под 4 бона запазени. Тойотите са прославени със здравината си автомобили. Просто японеца е малко по различен инженер от немеца, ако ме разбираш какво ти говоря.

Е то на кутиите могат да пишат много неща. Пример с тампоните. Оригиналният (фабричен) издържа толкова години, ментето беше толкова вдървено, все едно направено от пластмаса и издържа няколко месеца. Всеки с мнението си, нека авторът на темата все пак да се запознае с поддръжката на избраният от него автомобил. А купуването на кола втора ръка си е риск и разходите започват веднага след покупката и.

Марката Ауди няма модел, който да ми харесва като за желаната ми първа кола. Може би TT-то, но както беше споменато по нагоре те са по скъпи. Главно съм се спрял между Toyota Celica като говорим за модел от 2000-та нагоре и Hyundai модел 98-ма, защото на моделите от 2000-та не ми харесва предницата. Все още не съм си купил, това ще стане Юни месец.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си