.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 42

Hybrid View

Мега фен Аватара на tori
    Чела съм заповедите, както и библията за деца, но нов и стар завет не съм, както и други материали. Относно заповедите бих казала, че някои от тях са... Търся думата. Когато нещо е добро и трябва да се спазва. Например да не убиваш, крадеш, прелюбодействаш, лъжеш е окей, тях харесвам. Един вид тези божи заповеди са общовалидни, добре е да си ги спазваш независимо от тва дали вярваш в някой Бог или не. Също е хуаво да не завиждаш и да делиш каквото имаш, да обичаш родителите си. Общо-взето все неща, които ако имаш някой на втория етаж, спазваш. Нищо сложно. да ми обясняват обаче, че идолопоклоннибеството е лошо, че трябва да бачкам шест дни и почивам на седмия и да вярвам в Господ е глупаво. Много.
    С тази си част от поста искам да кажа, че някои от нещата в библията и религията са използваеми, а други - глупости. Например момента с 40 дни отшелничество след раждането на бебе, има логика. Тя се състои в това детето и майката да не пипнат някоя болест със слабите си организми, не че щяли да ги урочасат и тем подобни.
    С още нещо мога да се съглася - религиите са опасно оръжие и не са за ръцете на всички. Едно време хората са се страхували от Господ, ако не от закона.
    За мен е валидна приказката, че не вярвам в нещо, което не съм пипнала. Тоест ако Господ не ми покаже, че съществува някак, няма да повярвам в него. Никога няма да богохулствам или осъждам нечия вяра, пък била тя и във феята на зъбките, защото съм повече от хейтър, които мрази онова, което не разбира.

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Чела съм заповедите, както и библията за деца, но нов и стар завет не съм, както и други материали. Относно заповедите бих казала, че някои от тях са... Търся думата. Когато нещо е добро и трябва да се спазва. Например да не убиваш, крадеш, прелюбодействаш, лъжеш е окей, тях харесвам. Един вид тези божи заповеди са общовалидни, добре е да си ги спазваш независимо от тва дали вярваш в някой Бог или не. Също е хуаво да не завиждаш и да делиш каквото имаш, да обичаш родителите си. Общо-взето все неща, които ако имаш някой на втория етаж, спазваш. Нищо сложно. да ми обясняват обаче, че идолопоклоннибеството е лошо, че трябва да бачкам шест дни и почивам на седмия и да вярвам в Господ е глупаво. Много.
    С тази си част от поста искам да кажа, че някои от нещата в библията и религията са използваеми, а други - глупости. Например момента с 40 дни отшелничество след раждането на бебе, има логика. Тя се състои в това детето и майката да не пипнат някоя болест със слабите си организми, не че щяли да ги урочасат и тем подобни.
    С още нещо мога да се съглася - религиите са опасно оръжие и не са за ръцете на всички. Едно време хората са се страхували от Господ, ако не от закона.
    За мен е валидна приказката, че не вярвам в нещо, което не съм пипнала. Тоест ако Господ не ми покаже, че съществува някак, няма да повярвам в него. Никога няма да богохулствам или осъждам нечия вяра, пък била тя и във феята на зъбките, защото съм повече от хейтър, които мрази онова, което не разбира.
    Религията не задължава да вярваш в нищо. Тя е толерантна към останалите религии. Ествествено, че никой не те задължава да бачкаш 6 дена. Но от една страна, ако се замислиш - разхайтеното мързелуване и безпристрастие към работата - ти вредят както на самата теб, така и на цялото общество, защото човечеството е едно семейство, което за да функционира пълноценно - трябва всеки да даде своя принос. Ето пак твърде буквално поглеждаш на нещата. Да не забравяме, че християнството е от преди 2000 години, а светът се развива, нали? И все пак виждаш,че основните, а и не само тези правила стоят и са актуални и днес. За идолопоклонничеството можеш ли да ми обясниш по-точно за какво иде реч? Да се кланиш на някого? В Римската империя са обожествявали много владетели, личности и хора с власт. Придавали са им божествени качества и хората са им се кланяли. За това в религията това е било прието за грях. А сега какво положението? Кой ги издига и боготвори тези като Волен Сидеров? На него малко шматки ли му се кланят и въздигат? Кажи ми! Кой човек заслужава това? Отговора е НИКОЙ . Защото е човек, а той е не е безгрешен. Разбрали сега?
    За съществуването на Бог може много се спори. За някои Господ е доброто във сърцата на хората, силата на правдата. За други той представляват природните сили, природата и вечността, за трети истината се крие само след смъртта.

Религията е писана не просто за някакъв контрол, ами за морален такъв.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си