Първоначално написано от
tori
Чела съм заповедите, както и библията за деца, но нов и стар завет не съм, както и други материали. Относно заповедите бих казала, че някои от тях са... Търся думата. Когато нещо е добро и трябва да се спазва. Например да не убиваш, крадеш, прелюбодействаш, лъжеш е окей, тях харесвам. Един вид тези божи заповеди са общовалидни, добре е да си ги спазваш независимо от тва дали вярваш в някой Бог или не. Също е хуаво да не завиждаш и да делиш каквото имаш, да обичаш родителите си. Общо-взето все неща, които ако имаш някой на втория етаж, спазваш. Нищо сложно. да ми обясняват обаче, че идолопоклоннибеството е лошо, че трябва да бачкам шест дни и почивам на седмия и да вярвам в Господ е глупаво. Много.
С тази си част от поста искам да кажа, че някои от нещата в библията и религията са използваеми, а други - глупости. Например момента с 40 дни отшелничество след раждането на бебе, има логика. Тя се състои в това детето и майката да не пипнат някоя болест със слабите си организми, не че щяли да ги урочасат и тем подобни.
С още нещо мога да се съглася - религиите са опасно оръжие и не са за ръцете на всички. Едно време хората са се страхували от Господ, ако не от закона.
За мен е валидна приказката, че не вярвам в нещо, което не съм пипнала. Тоест ако Господ не ми покаже, че съществува някак, няма да повярвам в него. Никога няма да богохулствам или осъждам нечия вяра, пък била тя и във феята на зъбките, защото съм повече от хейтър, които мрази онова, което не разбира.