Аз 2-3 пъти съм си правила манту и все големи ми излизат 22 някъде милиметра. Иначе не съм болна от нищо. Винаги си излиза голямо просто всяка година. Даже някакви хапчета ми бяха дали и в листовката пишеше за туберколоза, но ги изхвърлях. Не съм ги пила. Какво означава голямото манту? Не ми се е зачервявало, нормално, но все голямо.
ти сериозно ли?
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Ем сериозно бе. Като мине зимата и грипа мисля да си няправя пак и ако е голямо не знам... Аз имам и от 3-4 години една хрема постоянна 12 месеца в годината. От какво е тя не знам. Как се появи не помня. Но не ще да си отиде и това е. Постоянно сополива...
Последно редактирано от studentka1989 : 01-27-2014 на 20:30 Причина: правопис
точно обратното значи
ако не реагираш - нямаш имунитет, ако беше до 5мм - е нормално,
над 10-15-20 мм - индикация за болест.
Прави се снимка, а не се дават хапчета ей така, така че това единствено и само ме насочва че е много зле скалъпена тема... пробвай с нещо по-реалистично.
Нямам кашлица нямам нищо. Но винаги си се чувствам като уморена, от години е така, и от 2007 г. имам тази хрема.
Дадоха ми хапчета не за лечение а за мантуто. По някаква програма. Давали ги на всеки, който имаманту такова. Но са други от хапчетата за самата туберколоза. Сигурно ако има лекар от някой туб знае това.
Изонид. Потърсих го и се сетих как се казват. И пише, че е и за неактивна форма. Явно за манту само.
Не съм "Карапачов", просто потребител от форума. Стана ми любопитно.
омг.
LadyDi???
В бао.бг имам профил да. u4eni4ka1989 и дано там ги намеря. А за мантуто знаеш ли нещо. Щото тая хрема от никакви спрейове не минава.
Оф ти поне си по голяма мислех че щее по лесно.Та така значи, и на мен са правили манту преди година в Стара загора и от там знам с очитеси кое значи да и кое не! Второ доказателство.Знаеш ли какво е тубдиспансер ?Ти тамлиси сега? Еми?
Последно редактирано от Тодор : 01-27-2014 на 21:13
В туба ми го правиха по програма на БЧК. Правят изследването безплатно и 2-3 пъти са ми правили. И все излиза такова голямо. Ти пък да съм в туба. Там бях само да ми го направят и след 3 дни да ми го примерят.
Явно си била в контакт с туберкулозно болен, за да ти е хиперергична пробата. А това, че си хвърлила хапчетата, няма да го коментирам. Ако си сама в гората- ОК, не си опасна, обаче си в колектив, мамка му.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ти коя си, калпазанка? Ем явно съм била до болен. Карай да върви.)))) Вече знам ко значи голямо манту. Е освен групата си да заразя ко толкоз? 26 души... Шегувам се де. ТО мантуто не е от тази или миналата година. Старо е от 2011.
Последно редактирано от studentka1989 : 01-30-2014 на 17:23
Чудовището от бан темата http://www.teenproblem.net/forum/sho...81%D1%8A%D0%BA
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Направих си манту. Днес го измериха 18 мм. Личната лекърка ми даде направление за полмулог или както се казва (ако не го изписвам правилно). Групата ми от курса не иска да съм на лекции, докато не се изследвам.... Не трябваше да споменавам пред тях това, сгреших, но какво да се прави....
Изписаха ми Изонид 100 мг. по 3 таблетки сутрин да пия 3 месеца. Чудя се дали да ги пия. Само манту, рентгенова снимка, кардиограма, да издишам в един апарат и прослушване.
Пий!