о, ама ти говориш толкова сложно. термините са по-трудно от тези в учебник по БС (банково счетоводство). всъщност ти си заблудена християнка. аз дори не вярвам в подобни неща. нз, не съм израснала по фермите да знам какво е отношението на животновъдите. вегетарианството/веганството е въпрос на личен избор. той не ми е насаден от еди кой си, дори напротив. всеки се опитва да ме разубеди. няколко кадри с жестокост само биха могли да ускорят вземането на окончателно решение да спра с продуктите от животински произход. моят морал е такъв. твоят какъв е? кое ти дава правото да мислиш, че е по-тесен, когато ти си тази, която не може да приеме/разбере много неща и отрича другото като възможна истина? аз поне осъзнах, че за да бъда истински толерантна, трябва да толерирам и чуждият морал. както виждаш сама, ти не си достигнала все още до това прозрение. всеки човек си има негов собствен морал. няма универсален такъв. а това, че подценяваш чуждият те прави тесногръда .. и подвластна на стереотипи.
явно е самоук. ти имаш ли си на идея колко много теория по принцип иначе може да се учи по бизнес, икономика етц. един такъв специалист по маркетинг или мениджмънт нима е по-малко умен? мислиш ли, че на тоя човек некой друг не му управлява голямата фирма, води счетоводството и тнт. той само е достигнал до определено ниво, имал е известен късмет и тн.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Иве, аз, пък, познавам "тройкари", с които ми е много по-приятно, отколкото с разни надути зубърчета, дето си мислят, че са хванали Бог за... И на мен дипломата ми се очертава със среден успех около 5,5, ама не го имам за голяма работа... Може би, щото не съм си давал зор... Като се има предвид и, че родното образование е на толкова ниско ниво, съвсем не го намирам за някакъв повод за гордост и самоизтъкване... Отделно, че има "тройкари", дето ме удрят в земята в някои области.
Фишера и жена му// вече дадоха примери за гении, които са били "издънки" в училище...
всъщност не знам до колко си запознат с това, което учат в Западна Европа примерно, но в една Англия имам съученичка, която е била там и сега ще продължи да учи там, та тя каза, че там учат бая по-малко от нас. системата ни е такава, каквато ние си я направим. друг е въпросът, че учениците ги мързи.
Ива, как можа да кажеш, че говоря със сложни термини? О.О Кога съм казала, че вярвам в Господ? Това че виждаш по снимките ми кръст, не означава че съм вярваща, може би го нося от уважение и спомен от някого, а не с правото му значение, с което си свикнала да го свързваш - християнство.
Хахаха всички видяхме, как Щрудела ти подаде клип и ти "о, аз спирам, може би не сега, но вбъдеще със сигурност", всеки стана свидетел колко си слабохарактерна и податлива на чуждо мнение, да знаеш не е хубаво.
кое отричам? Очевидни неща, примерно отричам да си взела решението си, защото не е повлилял великия клип, който не отворих ли? Естествено, мислела си си го, питала си се и преди, но то е бил голям фактор, което отстрани е доста смешна постъпка. Ся дайте да увеличим пенсиите, и бум пенсионерите веднага стават все по-червени. Защо ли? Няма да обяснявам, ясно е.....
В случая какво толерираш, мен не ме вълнува, аз също уважавам безброй неща, които не влизат в моите разбирания, дори допирните им точки са мех...ама чакай, чакай, какво прозрение, небето да ми се разцепи на две ли, или какво?
Какви са тия сюрреалистични необясними неща, истинските решения не падат от небето, самата дума "хрумна ми" не може да се свърже с нещо изневиделица, а асоциация, която мозъкът ти е обработвал с течение на времето, и допълващи се още асоциации, отвеждащи до "прозрението". Та това са елементарни неща.
Не овъртай така, че и ти се бъркаш, моля те.....
И с това съм съгласен. Не си нужен на тази планета, ако не предаваш това познание и на другите.
Таланта е да успееш да предизвикаш интерес и вдъхновение на ученицитеТова е най-големия подарък за един учител. Тогава работата му е напълно завършена.. Според мен, особен у нас, е истинско щастие за един учител, когато от 100 деца, поне при едно от тях се е задействало мозъчето.
Много пъти съм си казвал и продължавам да го мисля, че учителската работа е благотворителна дейност, която отлита все по-бързо..
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
да не си повярва? извинявай, трябваше да сложа кавички. ех, пусто бързане. и 'о, добро утро!' все нещо трябва да те подтикне, нали? тва, че съм без особено силна воля сама си го казах, но податлива не. караш ме да повтарям едни и същи неща. това беше нещото, което да ме тласне. и тва, което толерирам явно доста те вълнува, щото бая време ми отделяш да се обясняваш. колко удобно се измъкваш. малка си, ше пораснеш.. надявам се. уважаваш? утф?! ти четеш ли се изобщо? стана ми наистина много .. тъпо да споря с теб, за неща, които сама поставяш и след това отхвърляш.
Има разлика между това да покажеш реален аргумент и да дадеш някакво неверояяяяяяяятно голямо изключение, което е едно на сто хиляди. При примерите, които те дадоха, причината за ниските резултати в училище почти сигурно е била липсата на увереност да кажат нещо в час и тоталната интровертност, която (вероятно) е присъща за гениите.
За фишерман - климатроник сподели линк с описание на няколко от различните видове интелигентности. Може да си кръгла нула като математик/художник/лингвист, но това да се компенсира от високи нива на емоционална/предприемаческа или каквато е там интелигентност и да се превърнеш в новия президент, във въпросния български милиардер (на когото явно е помогнал доста късметът) или в Христо Стоичков.
Тук никой не е тръгвал да обижда хората, които не се интересуват от училището и завършват с тройки, вие сте тези, които скачат на ива за това, че се радва за успеха си.
Това май не е по темата, не, че има квато и да е фиксирана тема тук, но в живота не е ли най-важно усилието, което вкарваш в нещо, вместо природните заложби, които имаш по него? С напредване на възрастта ми започвам да мисля така... все пак не съм видял спортист на олимпиадата, отишъл там само с талант.
Последно редактирано от dimitar., : 02-06-2014 на 18:09
радвам се че ми обърна внимание това беше твоя грешка но не го знаеш
ако използваш функцията мислене и ми прочетеш пак текста ще видиш нещо инетерсно но недей няма как не ти е по силите
иначе аз самия съм отдал живота си за да могат другите да знаят и помнят също така да почитам и браня
неща които едва ли разбираш в момента
но има време живота е пред теб може да направиш нещо полезно някой ден
И да, и не. Повечето бизнесмени нямат висше, или са се сдобили с такова чак след успеха им.
Започва се от нулата.. Както е при рацитеБизнесът не е наука, която се учи. Тя е талант и нюх.
Във всички случаи никой не може да преуспее, ако не разбира всичко сам в детаили.. В първия удобен случай някои ще му открадне бизнеса и всичките пари още преди да се е качил на стъпалото.
След време той може да наема специалисти и счетоводители, които да му работят.. Те ще имат познания, но до там. А шефа ще си е той и никой няма да знае как да го измести. Това е талант, който притежават малко хора.
Не е така.. Математиката не зубрене, ами мислене. И от 5 клас на горе служи единствено и само за развиване на мозъка и за нищо друго. И аз я мразя, ама я има .. и ннай-вече при инженерните специалности и то многооооо . ще ти одърат главата с тая математика, вярвай ми.. На запад не е така. Там не се учи почти , за което съм напълно съгласен.
Там и средното учат с няколко годиини на зад от нас.. Таблицата за умножение я зубрят чак 5, 6 клас..
И за това съм съгласен. Не мисля, че дете 5 клас трябва да чете Клетниците!!!!!!!!!! Нито ще разбере, нито ще запомни нещо!
харитов, не искам да обсъждам каквото и да е с теб, не ме радваш като личност, сух си и скучен, не предизвикваш интерес, няма да стана житейски учител в отдалечено кътче на света, кой каквото си иска да се учи, както каза въпрос на капацитет
оф Ива бъркам ти се вече, кви кавички, нз нз
кво добро утро чакай да препрочета хахаха, заеби
Щом нямаш силна воля, значи си силно податлива. Кое от това ти е сложно за смилане? Обяснявам ти се, защото съм споменавала, че тук обичам да хуля хората само за едно нещо - когато кажат плоско мислене.
Плоско не го дефинирай тъпо, нее абсурд, в твоя случай ти си гений, просто ние не сме достигнали висшето ниво на интелект, за да разберем несъответствията ти между реч и мисли, навярно трябва да създадеш нов език, с който да предаваш ценната информация, която ти е възложено да ни дадеш.
Да, чета се, даже препрочитам доста от нещата си, за да знам как да се защитя, ако нещо е наистина много безсмислено, но ако виж, високия ти интелект не асимилира простовати неща, от простовати хора, проблема е общ.
Пък и за измъкване, не знам, не е лабиринт, че да му диря изхода, както виждаш колко думи ти отделям, за да се аргументирам, защо мисля нещо по даден начин, с риск, че нищо няма да вденеш, ама какво пък.... нали трябва да учим хората ДА БЪДАТ ДОБРИ хахахахаххаха ехххх
Какво поставям сама и после отхвърлям?
обръщате малоумния спор в малоумен спор!!!!!!!!