- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Връзки от разстояние
^
"The clock is running. Make the most of today. Time waits for no man. Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it is called the present."
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
По-ясно становище няма как да има по този въпросхората може и да са различни,но целите са еднакви... или те устройва такава връзка за да можеш да кръшкаш,или не те устройва защото обичаш.За кой е полезна връзка от разстояние ? Защо въобще хората се обвързват... !? не е ли именно заради желанието им да изживяват емоциите заедно,да усещат любовта си всеки ден,да се подкрепят и т.н. ? На всичкото отгоре след връзка 5+ години от разстояние заживяват заедно... и разбират,че не са подходящи един за друг,че не могат да живеят заедно... и кой ще им върне загубеното време? Няма смисъл от такава връзка... разстоянието никога не е сплотявало хората! И няма оправдано разстояние... ако единия трябва да замине - заминават всички,ако единия трябва да остане - остават всички.Всичко останало се обобщава от приказката "Интереса клати феса."
В обобщение на всичко което написах ще допълня.... връзка в която се прави компромис с разстоянието е лишена от любов ==> връзка лишена от любов няма никакъв смисъл.
Ами като компетентна по тази тема,ще кажа:ВЪЗМОЖНИ СА!!!Няма с какво някой да ме убеди в обратното,тъй като най-дългата и сериозна връзка,която имах беше от 3500км и продължи 4 прекрасни години.Моя бивш приятел беше в чужбина и то от доста дълго време,запознахме се в нета разбира се и той започна да си идва през 1-2 месец,а когато той не се прибираше в Бг- аз ходех при него.Тогава още бях в гимназията и летните ваканции прекарвах с него,на море идвахме заедно тук,всички празници бяхме заедно и бяхме ужасно щастливи,доста повече оценявахме един друг,когато знаехме,че другия е далеч...и всеки път,когато знаех,че ще се видим тези "пеперуди" в стомаха се появяваха.Така,че тези които твърдят че е невъзможно,да създадеш такава връзка-бръркате се много хора!Възможно е и се получават перфектни и много силни връзки с човека отсреща,но с цената на ОГРОМНО доверие в другия,както и на много компромиси и най-важното ИСТИНСКА ЛЮБОВ!Когато,човек обича истински-всичко е без значение(разстояние,години ,килограми и т.н.)
Твоят бивш? Т.е. тази връзка вече не съществува... ? Какво е значението дали ще е седмица,месец,година или 5.... Не е невъзможно да обичаме от разстояние.... невъзможно е да съхраним всичко това!
Не съществува и определено причината не е в разстоянието.Тъй като,той се върна в Бг. и известно време след това всичко приключи,просто нещата не вървяха в правилната посока и виждах,че нямаме бъдеще.Не можеш да кажеш,че е невъзможно да обичаш някого от разстояни!!!Или го обичаш или НЕ,останалото са някакви подробности.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Не съм имала такава връзка никога, така че реално нямам най-обективната преценка, макар и мои близки да са имали такива връзки, и да съм виждала горе-долу до каква степен успяват да просъществуват и да се развиват като двойки от разстояние.
Все си мисля, че това не е за мен, и няма да мога да имам такъв тип връзка, но кой знае. Приятелят ми често пътува по работа, а аз не се тръшкам, защото така или иначе си държа на личното пространство, и нямам нужда от него постоянно, и все пак не мога да си представя да се виждаме няколко пъти в годината.
Всъщност, говорех повече от собствен опит. При девойката може да е друго. Но имам и познати, чиито връзки от разстояние не са почнали f2f и обикновено, когато се съберат се оказва... че отблизо не са това, което са отдалече.
Може би съм прозвучала по-грубо, отколкото имах предвид, за което се извинявам.
Но не ме ли познаваш вече?
Хич не си е грубо а си е самата истина... от разстояние живееш с мечтите,илюзиите,образите изградени от теб самия.За малкото прекарано време сте прекалено заети за да обърнете внимание на действителносттаот къде е дошъл израза "Любовта е сляпа!" ? За да обичаш,не ти трябва определено разстояние,възраст,мечти,т чно определен физически модел.То просто се случва... в живия контакт е разковничето - всичко останало е просто загуба на време и чувства.
Последно редактирано от Violenza : 02-06-2014 на 15:03
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Обречени са, независимо колко примерни, почтени и отдадени един на друг са партньорите. Само биха се мъчили дори да изкарат така месец, два.
Възможни са такива връзки. Аз и приятелят ми имахме таква на 200 км един от друг. Виждахме се всяка седмица. Вече 2 години живеем заедно и сме си повече като семейство. Разбирам, че сме едни от малкото, но такава връзка не е толкова невъзможна, колкото повечето хора го изкарват.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
^ Супер, радвам се за вас, дано да сте много щастливи заедно, но ключовото при вас е "виждахме се всяка седмица". 200 километра не са чак толкова, пък и щом сте успявали да се виждате толкова често, не виждам какъв би бил проблема да се задържи една връзка. Тук говорим за далеч по огромни разстояния, а и дори разстоянието да не е толкова голямо, възможността да се виждате по-често да е малка.
^И в к'во по-точно се опитваш да ни убедиш сега?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Лол, в нищо не се опитвам да ви убедя. :Д Казвам просто, че предвид, че са имали възможността да се виждат всяка седмица, което е прекрасно, е било далеч по-лесно да запазят отношенията си. ^^
И къде по-точно в първия пост се говори точно за далеч по-големи разстояния или точно определен брой виждания?!
Всеки споделя за себе сиМаринчиту не се е намесила в ничий чужд разговор за да се споменава как "тук се говори за еди-к'во-си". Предполагам, че и Violenza имаше това предвид.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Съжалявам, не съм се изказала правилно, не исках да прозвучи така. Моя грешка.Исках да кажа, че самата аз не намирам такава връзка за "връзка от разстояние", предвид, че хората са се виждали всяка седмица. И не само за техния случай де. Просто самата дефиниция за "връзка от разстояние" явно ми е различна.
Тук бих се съгласила. Всеки има различна представа за този тип връзки.. например за мен ако си на повече от 100-200км и не се виждате по минимум месец си е чиста връзка от разстояние, но ако се виждате всяка седмица за по ден-два е нормална (не баш, но не е точно типичната връзка от разстояние - поне се виждате често и т.н., пък при някои това си е чиста мечта.. дали след 3 или 5 месеца ще види любимия/любимата си).
И ще кажа отново, преди някой да нападне и мен, да прочете пак началото на второто изречение. ^
*сън*
Започнах такава връзка, преди да замина да уча в първи курс. Беше много хубава връзка (отпреди това бе започнала), но и много сълзи и нерви имаше. Никога не сме се карали с момчето, но аз самата вътрешно изживявах драмата - ревност, страхове. Имам навика да се задълбочавам, а и то си беше любов. Болеше ме, че не съм до него, че не съм го срещнала по-рано, за да избера да съм при него. Просто той и аз си имаме отделни животи, в които нямаше как другият да присъства, да съпреживява. Много гадно чувство.
Нямаше изгледи да сме в един град в следващите години. Студенти сме в различни градове - зависими от семестри, графици, разписания и, разбира се, пари.
Приключих връзката и така спасих поне приятелство. Нямаше дрязги и обиди, имаше само откровен, но труден разговор.
Млади сме, много сме млади. Мисля, че направих услуга и на себе си, и на момчето. Нека е свободен и да живее, живот и здраве от догодина ще пътува с корабите.
Сега не искам и да си помисля за сериозна връзка, камо ли такава от разстояние. *headshot* Мога и сама, повечето време съм била без сериозен приятел, а това, за съжаление, беше първата връзка със споделени чувства.;( Както и да е, сега съм добре, липсата на физически контакт (смисъл, че ще остана на сухо за по-дълго) ще я преживея, предполагам.
![]()
Последно редактирано от midnight_escapade : 02-09-2014 на 21:03