.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Това, че този празник е католически и се чества основно в Америка и западна Европа. В православния календар нито има такъв светия, нито такъв празник. А ние до колкото знам все още сме православно Християнска държава. С честването на такива чужди празници като Св. Валентин, Хелоуин и др. малко по малко се Американизираме и губим идентичността си. По тая логика ако започнем да празнуваме и байряма, будистките празници и други представи си какво ще стане. А и колко от тези празнуващи Св. Валентин са ходили на Сурва, на Трифон зарезан, на Йорданов ден? Хората все повече не познават собствените си обичаи и традиции, а за сметка на това познават чуждите. Обаче след това всеки се има за родолюбец и националист.
    Аха, ще слушаме звукът на джамията всеки ден, при всяка молитва, ще имаме турски партии, мюсюлмански махали (и цели градове!), НО това, че двама 15 годишни пубера ще празнуват Св. Валентин е национален проблем и предателство към родината... И после всички сме националисти.
    И не забравяйте нашите БРАТЯ християни - католиците са наши врагове, защото имат различни празници. Хайде сега да си направим разходка до Кърджали, за да си купим хляб на турски.
    Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 02-11-2014 на 09:36

Повече от фен Аватара на DeHu
    И аз съм голям любител на тия,които се опитват да се правят на интересни,отричайки Свети Валентин,но нищо не им пречи да си подаряват подаръци на Коледа ,например.Не можете ли да радвате близките си с подаръци и в различни дни? Рождество Христово е православен празник,но няма нищо общо с поставянето на подаръци под елхата и е обвързан със съвсем различни традиции,но не се оплаквате като мама и тате ви купят новия Айфон 5,нали? Свети Валентин е готин празник ако имаш половинка и няма нужда да харчиш луди пари,за да си изкарате добре.Ясно е,че би трябвало да показваш любовта си всеки ден,но какво пречи да съществува един такъв ден,в който влюбените да празнуват.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    LadyDi, всеки ден от годината е подходящ да засвидетелстваш любов. Не мислиш ли, че е тъпо да правиш нещо само защото другият го очаква или защото всички правят така?
    То и всеки ден е подходящ да ти подаряват подаръци, защото ти всеки ден може да празнуваш, че си жив. Така и всеки ден можеш да засвидетелстваш колко много държиш на майка си, ама го правиш на 8-ми март - Световния ден на жената и майката. Защо да не направиш нещо и на Световния ден на любовта? Щото точно това е Св. Валентин. Ние не почитаме светеца. Ние почитаме любовта. И в това няма нищо лошо.
    Има моменти, в които е добре да докажеш, че си различен. Този не е от тях.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Да не започваме спор, че имам свое мнение и за 8-ми март

Град
    Варна
    Всеки има право на свое си мнение. Аз не целя да те накарам да празнуваш Св. Валентин (то и аз не го празнувам). Просто казвам, че не виждам нищо лошо в този празник и аргументът, че е "католически" ми е невалиден

Лелел браво много ми хареса какво ще направиш за него и си права !

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от sneering Виж мнението
    40+ годишните не пропускат серия от турските бози,а дъщерите и синовете им танцуват на кючеци,от каква американизация се плашиш...намерил от кво да се страхува хахаххаха
    Турските сериали поне не ти карат да празнуваме тяхните празници и да спазваме тяхните обичаи. В повечето случай съдържанието им е една сълзлива любовна история с ясен предсказуем край, която се развива с месеци. А чалгата също е вредна и води до затъпяване по ред причини. Освен кифленско-ждрольовския стил който налага, с тъпите си и безсъдържателни текстове, тя привлича хората по най-долните пиянско-развратни дупки, наричайки това дискотеки. Там единствената цел на посещаващите е да се напият до повръщане и да правят безразборени полови контакти. Но това не е ли една от основните цели на СаЩ? Прост народ, лесен за манипулиране и управление.

Цитирай Първоначално написано от NeutralMilkHotel Виж мнението
    Аха, ще слушаме звукът на джамията всеки ден, при всяка молитва, ще имаме турски партии, мюсюлмански махали (и цели градове!), НО това, че двама 15 годишни пубера ще празнуват Св. Валентин е национален проблем и предателство към родината... И после всички сме националисти.
    И не забравяйте нашите БРАТЯ християни - католиците са наши врагове, защото имат различни празници. Хайде сега да си направим разходка до Кърджали, за да си купим хляб на турски.
    Проблемът, ако може да се нарече така с Турция е регионален и е съвсем различен от този със СаЩ, който е глобален и води единствено да разруха. Това със звука от джамиите и етническите партии може да се реши за един ден, стига да имаме правителство работещо за интересите на България, а не управлявано от други сили. Не съм казал, че католиците са наши врагове, а просто, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Мюсюлманите, които са родени в България не са виновни за това, че са се родили в Християнска държава. Тях също не ги смятам за врагове. Единственият проблем са мюсюлманските религиозно-политически секти, които им промиват мозъците и ги карат да се обръщат срещу собствената си родина - България.

Не разбирам защо за теб САЩ = католици. 51% от населението са протестанти, едва 24-5% католици. (Според American Religious Identification Survey (ARIS) - 2008 )

Аз вече оставам с впечатлението, че много от вас мислят Свети Валентин за Американец...

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Аз вече оставам с впечатлението, че много от вас мислят Свети Валентин за Американец...
    То всичко е като в политиката - ако не си от БСП, значи си ГЕРБаджия.
    А тук - всичко що не е турско, трябва да е американско...

Св. свещеномъченик Валентин всъщност се почита от Православната църква, само че на 6-ти юли.
    И също е погрешно схващането, че култът към него и свързването му с празника на любовта е възникнало в Америка. Не, случва се в Ирландия първо, след това в Англия. Дълго време св. Валентин е считан за закрилник на младежите, пчеларите и болните от епилепсия.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си