- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Свети Валентин..
Аха, ще слушаме звукът на джамията всеки ден, при всяка молитва, ще имаме турски партии, мюсюлмански махали (и цели градове!), НО това, че двама 15 годишни пубера ще празнуват Св. Валентин е национален проблем и предателство към родината... И после всички сме националисти.
И не забравяйте нашите БРАТЯ християни - католиците са наши врагове, защото имат различни празници. Хайде сега да си направим разходка до Кърджали, за да си купим хляб на турски.![]()
Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 02-11-2014 на 09:36
И аз съм голям любител на тия,които се опитват да се правят на интересни,отричайки Свети Валентин,но нищо не им пречи да си подаряват подаръци на Коледа ,например.Не можете ли да радвате близките си с подаръци и в различни дни? Рождество Христово е православен празник,но няма нищо общо с поставянето на подаръци под елхата и е обвързан със съвсем различни традиции,но не се оплаквате като мама и тате ви купят новия Айфон 5,нали? Свети Валентин е готин празник ако имаш половинка и няма нужда да харчиш луди пари,за да си изкарате добре.Ясно е,че би трябвало да показваш любовта си всеки ден,но какво пречи да съществува един такъв ден,в който влюбените да празнуват.
То и всеки ден е подходящ да ти подаряват подаръци, защото ти всеки ден може да празнуваш, че си жив. Така и всеки ден можеш да засвидетелстваш колко много държиш на майка си, ама го правиш на 8-ми март - Световния ден на жената и майката. Защо да не направиш нещо и на Световния ден на любовта? Щото точно това е Св. Валентин. Ние не почитаме светеца. Ние почитаме любовта. И в това няма нищо лошо.
Има моменти, в които е добре да докажеш, че си различен. Този не е от тях.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Да не започваме спор, че имам свое мнение и за 8-ми март![]()
Всеки има право на свое си мнение. Аз не целя да те накарам да празнуваш Св. Валентин (то и аз не го празнувам). Просто казвам, че не виждам нищо лошо в този празник и аргументът, че е "католически" ми е невалиден![]()
Лелел браво много ми хареса какво ще направиш за него и си права !![]()
![]()
Турските сериали поне не ти карат да празнуваме тяхните празници и да спазваме тяхните обичаи. В повечето случай съдържанието им е една сълзлива любовна история с ясен предсказуем край, която се развива с месеци. А чалгата също е вредна и води до затъпяване по ред причини. Освен кифленско-ждрольовския стил който налага, с тъпите си и безсъдържателни текстове, тя привлича хората по най-долните пиянско-развратни дупки, наричайки това дискотеки. Там единствената цел на посещаващите е да се напият до повръщане и да правят безразборени полови контакти. Но това не е ли една от основните цели на СаЩ? Прост народ, лесен за манипулиране и управление.
Проблемът, ако може да се нарече така с Турция е регионален и е съвсем различен от този със СаЩ, който е глобален и води единствено да разруха. Това със звука от джамиите и етническите партии може да се реши за един ден, стига да имаме правителство работещо за интересите на България, а не управлявано от други сили. Не съм казал, че католиците са наши врагове, а просто, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Мюсюлманите, които са родени в България не са виновни за това, че са се родили в Християнска държава. Тях също не ги смятам за врагове. Единственият проблем са мюсюлманските религиозно-политически секти, които им промиват мозъците и ги карат да се обръщат срещу собствената си родина - България.
Не разбирам защо за теб САЩ = католици. 51% от населението са протестанти, едва 24-5% католици. (Според American Religious Identification Survey (ARIS) - 2008 )![]()
Аз вече оставам с впечатлението, че много от вас мислят Свети Валентин за Американец...
То всичко е като в политиката - ако не си от БСП, значи си ГЕРБаджия.
А тук - всичко що не е турско, трябва да е американско...
Св. свещеномъченик Валентин всъщност се почита от Православната църква, само че на 6-ти юли.
И също е погрешно схващането, че култът към него и свързването му с празника на любовта е възникнало в Америка. Не, случва се в Ирландия първо, след това в Англия. Дълго време св. Валентин е считан за закрилник на младежите, пчеларите и болните от епилепсия.