- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- СНИМКИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ОТ РАЗДЕЛ СЕКС [10]
стига с тая астрология
не ѝ е мястото в тая тема
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Приравнявате Астрологията на наука като Физиката, Математиката, Биологията?
Тихо, преподавателите ви да не чуят, че няма да завършите...
На мен ми е чудно какви по-точно научни трудове трябва да си изчел,за да стигнеш до заключението,че Овните имат тъп поглед,а пък Везните се обличат добре.
Понеже не мисе пише сам, копирам тук едно много добро обяснение за астрологията. Автор е Боян Калинов:
Има няколко условия, които трябва да са изпълнени за дадена дисциплина, за да може тя да се определи като наука. Съответно ако тя не отговаря на условията, а в същото време практикуващите я твърдят, че е наука, това я класира като псевдонаука.
• Последователна е (както външно, така и вътрешно)
Астрологията противоречи на съвременната физика, биология и химия. Това не би било проблем, ако астролозите можеха да докажат, че физиците, лекарите, биолозите и химиците грешат, но те не могат.
Вътрешна последователност също липсва - дори да оставим настрана факта, че различните школи в астрологията си противоречат, то дори изводите на двама астролози от една и съща школа, базирани уж на изчисления, твърде често са различни.
• Пестелива е
В науката важи с пълна сила принципът за “бръснача на Окам”. Една теория е пестелива, когато не въвежда допълнителни факти, сили или същности, които не са необходими за обяснение на наблюдаваните факти.
За да бъде астрологията пестелива, астролозите трябва да са в състояние да покажат резултати и данни, които не могат да бъдат обяснени по никакъв друг начин, освен от нова, неоткрита досега сила, която създава връзки между индивид и небесни тела, влияе върху живота на хората и зависи от точния момент на раждането. Въпреки хилядолетията, с които са разполагали, астролозите не са подксазали с нищо съществуването на подобна сила.
• Взима предвид доказателствата
В науката една теория започва живота си като предположение, което след това се подлага на проверка чрез емпирични експерименти. Ако една теория не почива на доказателства и не може да бъде проверена, то няма причина да се твърди, че тя има връзка с реалността.
Както казва покойният вече Карл Сейгън, необикновените твърдения изискват необикновени доказателства. Вече отбелязах, че астрологията противоречи на много от теориите в съвременната физика, астрономия и др, изведени теоретично и проверени емперично, като при това не привежда доказателства нито за правотата си, нито за невярността на научите твърдения.
• Базирана на проверими, повторими експерименти, адаптивна и динамична
Всяка научна теория трябва да бъде проверима. Научните експерименти се разработват така, че да проверяват твърденията на теорията. Ако резултатите от експериментите не отговарят на теорията, то тя трябва или да бъде отхвърлена, или променена, което се случва често в науката. В астрологията обаче това не става.
Когато се появят нови доказателства и факти, научната теория трябва да е в състояние да ги обясни или да се промени, за да ги обхване. Ако това не стане, тя бива отхвърлена. Астрологията просто пренебрегва факти, когато те противоречат на принципите й.
И до ден днешен основа на астрологията са трудовете на Птолемей. Това само по себе си показва липса на всякаква динамика.
• Да е хипотетична, а не категорична.
В науката винаги се допуска възможността за грешка и невярност на твърденията. Това й дава възможност да се движи напред, като отхвърля неверните теории, без да се разпада изцяло. За разлика от псевдонауките като астрологията, при които твърденията са категорични.
Не е необходимо задълбочено познаване на астрологията, за да се стигне до извода, че тя не работи, тъй като принципите, на които тя почива, са погрешни. Мисля, че това е достатъчно на този етап.
Прочети повече: http://www.bb-team.org
Малко на английски http://en.wikipedia.org/wiki/Astrology_and_science
Astrology has not demonstrated its effectiveness in controlled studies and has no scientific validity,[1][2]:85 and as such, is regarded as pseudoscience.[3][4]:1350 There is no proposed mechanism of action by which the positions and motions of stars and planets could affect people and events on Earth that does not contradict well understood, basic aspects of biology and physics.
Не знам на какво ви учат, но астрологията не е наука.
Последно редактирано от Canis_Dirus : 02-13-2014 на 21:08
Grumpy old madman
Цъкам си във тийна и що да видя аз,
мексиканката Рабалка пак позира във анфас.
Пак ще го разцепят огромният й ass,
с кожения колбас, има място и за ананас.
Тъкмо бях решил, че сосната Рабалка
следи ни нащо стихоплетство.
Решила е да поизчака,
преди да лапа пак по два патлака.
Мисля си, че вече с мъж един не й е интересно,
почвам да се чудя, таз туй пиче дали е било тесно.
При нея няма тука може, тука не
тя цвърчи - идвайте по двама! ПОНЕ!
Следващата фаза ще е двойния анал,
тогаз веч ще ме спечели за живот цял!
Или пък може и някой луд букейк,
с някое стадо мургавели ще заформи "млечен" шейк,
карай, кво като е фейк..
^ Не съм видял някой да се мрази толкова, че да се прежали с нея
http://storage4.album.bg/ec8/wp_0020...7_31201845.jpg
Новите кецки <3
да бе, видяхме те в темата на Щруди
жалка история, баце :/