- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Мислите ли, че е жалко
един спортист няма времето да се занимава с четене на книги. да, има Универсиади, но повечето от тези състезатели не са добри спортисти, даже всички. всеки си избира пътя. едни имат повече теоретични знания, но телата им буквално не стават за нищо. други се усъвършенстват в спорта, който са избрали, но нямат дълбоки познания, не че не могат или са тъпи.
Оф...
Боли ги за телата
Всъщност един достатъчно разумен човек, който има мозъка да се развива и да прави нови технологии, има същия тоя капацитет да тренира тялото си по няколко часа в седмицата, или на ден. Зависи колко смята той за добре.
Тва да говориш в такива аспекти е много глупаво, щото нека изключим тия дето си напрягат мозъка, ами спортистът, в случая като "тялото му (явно) става за нещо" с какво допринася на човечеството?
Освен че се върти по телевизията, следва "Мечтата" и се радва с живота си. Еми има ги и такива, но да идолопоклонничиш като цяло е зле, още повече на спортист. Бленувай за мускулите им, всеки човек ги има, стига да ги развива ще получи и той идолопоклонничество, баси.
нали правиш разлика м/у професионален спорт и любителски такъв? ти лично колко време отделяш на ден за спорт? не, не ми отговаряй, знам, че ще преувеличиш. интересувала съм се много на тази тема и знам г/д какъв е режима на един ски бегач или биатлонист. през зимния сезон са по световни купи и първенства, а през останалите три сезона са на подготвителни лагери, тренировки (не съм сиг колко часа бяха на ден, но доста). нямат почти никакво свободно време и личен живот. не са един или два случаите, при които състезател се отказва в пика на спортната си кариера с някви ненормални резултати (Магдалена Нойнер), за да имат време за себе си и семейството. дадох Астрид Якобсен за пример, защото медицината е според мен най-трудната наука, а тя учи в МУ в Осло и същевременно е спортист от най-високо ниво. просто...нямате си на идея колко е трудно, особено в такъв тим като норвежкия, в който има убийствена конкуренция. и кво чуждопоклонничене? аз гледам зимни спортове, в които нямаме изявени състезатели (с изкл на Сани Жекова). съжалявам, не съм отраснала в поколението на Дафовска и компания, а и не можем да живеем все на стари лаври. и тва не е идолопоклонничене, а възхищение. има разлика. вие първо не сте си направили труда да гледате един старт, а ми говорите. когато имате успехите на Оле Ейнар (който в едно интервю казва, че е прочел около 5 книги през живота си), тогава елате да омаловажавате спорта. няма как да ви го обясня, защото вие няма да схванете. любовта към спорта е нещо, което не всеки притежава и разбира.
какво говори, бе, майна? в тва съм добра, тва използвам като аргумент. окей? и кво пречупване?баш тоя филм е един от най-типичните в жанра. като кажеш 'препоръчай ми някой наркомански филм' отговора е 'реквиема, trainspotting, rich kids, etc'. тоя цитат, който го постна знаеш ли в колко други филми го има тва послание? сам си вкара автогола като каза, че trainspotting е нещо ууууни-кал-но.