- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Еманципация и некфи там други неща, въпроси... Мнения бе.
Между другото преди около 2-3 г. имаше предложение на Европейската комисия да бъде наложен квотен принцип във висшия мениджмънт на големите компании/корпорации, където мъжете преобладавали и едва ли не било дискриминативно спрямо жените. Имаше обществени обсъждания по въпроса (дори и в България), но в крайна сметка предложението не се прие.
В банковата сфера също има много служители и мениджъри жени.
Welcome to the Jungle...
Това с квотата е тъпо. И в училищата пак е тъпо. Разбирам защо не се е приело това за Европейската комисия. И по същата причина трябва да отменят всички малоумни квоти по пол в училищата с прием, защото е твърде очевадно колко много се привилегироват момчетата по този начин. И извинението, че не било хубаво класът да е масово еднополов също е малоумно. Тук половината училища са или за момичета, или за момчета. Не е като да не може.
В банковата сфера и администрацията има много жени, защото се работи предимно с клиенти, а на жените в общия случай им се отдава много. Въпреки, че моите любими банкови консултанти са все мъже.![]()
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
В даскало/университет - си зависи от специалността, така че не се плаши не ви дискриминират...
У ФКНФ има специалности дето са с 60 жени и 20 мъже, йее.. други пък обратното.. няма място за оплаквания относно дискриминация, тук и двата пола го ядът еднакво голЕм... ;с
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Получи се интересна дискусия, благодаря на всички ви за което.
Съгласна съм с draid. Мъже и жени сме равни по права и демократичните държави продължават да работят в тази посока. Равенството е материално и формално. И едно време са били изравнени, но в днешно време едното е много над другото. От там и позитивната дискриминация, т.е вечно дискриминираните получават повече права от останалите, за да преминат от малцинство в мнозинство. От там и тези права, които има жената в трудовото право, например.
Иначе мъже и жени сме различни биологически и тва и най-бясната феминистка не може да го промени, колкото и да се опитва. Мъжете са по-логични, жените сме по-интуитивни. Мъжете няма да питат за посоката, жените няма да се научим да се оправяме с пътна карта и т.н. Естествено има и сиво, има и изключения и т.н, ама като цяло...
Според мен прекалената еманципация вреди много на жените, които са се хванали за нея, защото се опитват да надхитрят природата и се опитват да са такива, каквито всъщност не са. Губят енергия, могат да загубят и мъж заради това, просто защото ние сме създадени да сме нежни, да бъдем обгрижвани и т.н, а не да си мерим това, което нямаме с мъжете.
Просто всичко е природа и всичко е много добре "нагласено", поне за мен. Ако мъжът не е достатъчно силен, той ще е със силна жена и обратното. Просто има баланс във всичко и не случайно хората "се намират", не случайно единия е по-хубав от другия, единия по-умен от другия, единия може нещо повече от другия и т.н. Аз вярвам в тва нещо и вярвам, че два остри камъка брашно не мелят. Не може една жена, която иска да е силна и властна да ИСКА да бъде със също толкова силен мъж, защото никой силен мъж няма да се чувства мъж и ще се притъпява неговата природа. Всичко ще е само временно.
Първоначално написано от antifashionshit
Какво нямаме, моля?
Амбиция? Кураж - в каквато и да е насока? Представа от история, политика, логика, шофиране? (иначе съм съгласна, че мъжете са по-добри шофьори.)
Ще ме извинявате, обаче една жена да минава за слаба винаги е просто...слабо. Има случаи, в които трябва да се стегнеш и да спреш да следваш тъпи клишета. Един човек е... човек, личност, преди да бъде мъж или жена. Властна и командореща съм, но въпреки това понякога имам нужда от помощ, рамо и съдействие. Отказвам да вляза в рамка.
Както и силният пол имат право на слаби моменти. Ако някой не го устройва и му се струва сложно да разбере кога и как да се държи с мен, значи не е човекът за мен.
Пишка.
Тва ми беше в главата.
Една жена може да е силна, тва никой не го отрича, има много силни жени. Ама в един момент тази сила почва да се превръща в няква независимост. Да, може да имаш нужда от помощ, рамо, съдействие, ама и мъжете имат нужда от нежност и покорност понякога, а не от друг "мъж" в женско тяло. За това са им приятелите, а не приятелките.
Първоначално написано от antifashionshit
Абсолютно съм съгласна с теб и с теорията за множеството роли на една жена/мъж.
Мисълта ми беше, че сякаш жените тенденциозно усещаме кога се има нужда от нас като нежни, подкрепящи, кротки и спокойни, и кога има нужда да сме абсолютно пълноправен партньор със собствено мнение, дори и на някого то да не му отърва, от отрезвяване и посочване на негативните страни в плана. (Това, че лично аз не успявам да ги посоча без да изляза лоша, е друга тема :д)
Докато един мъж по-трудно разграничава моментите, в които трябва да е опора и рамо, от тези, в които трябва да остави жената до себе си да бъде силна, независима и оправна (и това да му харесва!!).
Много неща нямате, най-очевадните от които са физическа и психическа сила. И тук говоря глобално, така че не ми изкарвайте, че има психически силни жени, защото на база масата те са много малко. Както казах и в предните си коментари, жените страдат много по често от психически неравновесия и депресии от колкото мъжете, дори и да не си го признавате. А относно политика, логика, шофиране, стратегия, то да имате представа както се изрази, но да имаш представа от нещо далеч не те прави способен в него.
Това е, защото сте по-интуитивни.
Трябва да има баланс. Прекалено амбициозната, независима и self-made woman често се превръща в някакъв самодостатъчен индивид, който трудно се сближава и често отблъсква другите. Огромното его и още по-огромни комплекси затрудняват успешната комуникация с подобни хора.
Welcome to the Jungle...
В даскало имахме диспут на тема " трябва ли жените да бъдат определяни като слабия пол " , при което едно момиче се опита да ме контрира точно с този аргумент. Ясно е аз каква теза защитавах. Отговорът ми беше и още е " behind every successful man, there are a lot of women ". Woot
10/10
Плоско.
За да има един мъж успех в една сфера, ако има семейство, някой трябва да е поел грижата за него и да му осигури поле за развитие. Така че - да, абсолютно е така. Не са МНОГО жени. Една е. Или ще е майка му, или ще е приятелката/годеницата/съпругата. В това няма нищо обидно, но е така.
П.С. Или there IS a lot of women, или there are lotS of women.
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-09-2014 на 09:43
^Сигурна ли си? Според мен, си е баш there ARE a lot of women, защото е множествено число за жени. Is ще е за една жена.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
^Аз не мога да подкрепя с аргументи, защото не съм го учила тъй подробно като Лейди-то. По-голямата част съм научила, говорейки вече толкова години.
//за което, впрочем, Лейди, ти се възхищавам! :д
формата на глагола зависи от съществителното, lots of и a lot of са абсолютно еднакви, в момента, когато съществителното е бройно, спокойно можете да ги смените с 5,6,10, за да си намерите правилната форма
всъщност, това не е точно така...проучванията обикновено се основават на броя регистрирани пациенти към болнични заведения, а мъжете като цяло не си умират да признават здравословни проблеми
Women are more likely to have been treated for a mental health problem than men (29% compared to 17%).This could be because, when asked, women are more likely to report symptoms of common mental health problems. (Better Or Worse: A Longitudinal Study Of The Mental Health Of Adults In Great Britain, National Statistics, 2003)
Depression is more common in women than men. 1 in 4 women will require treatment for depression at some time, compared to 1 in 10 men. The reasons for this are unclear, but are thought to be due to both social and biological factors. It has also been suggested that depression in men may have been under diagnosed because they present to their GP with different symptoms. (National Institute For Clinical Excellence, 2003)
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....