Първоначално написано от
JDeel
Чудя се и защо диагнозата "бавен ми е компа" води до предложения за натикване на антивирусни, сякаш това да ти е бавен компа означава че са се навряли вируси. Ми не е задължително, аз даже бих си помислил че антивирусната скапва работата на компа. Това е само една от причините аз да ненавиждам такъв тип програми - нещо да ми чегърта по харда без да съм му наредил изрично и да ползва ресурси когато не искам - не и не, мерси!
Може пък харда да е получил бед сектори. Един бед сектор е достатъчен за да спъне Windows, и когато това стане иди че свърши нещо на него. Когато видимо всичко е наред, обаче бози много, значи харда е бая спънат по някаква причина.
Та харда може и да е мега форматиран, значи следва проверка за това и дефрагментиране.
Преди всичко обаче следва проверка на това какви програми вървят в момента и какви ресурси черпят. Най-лесно е да се види CPU и RAM, но би трябвало да се види и кои програми колко чегъртат по харда, щото както казах по-нагоре, харда е една от основните спънки на системата, но е много често пренебрегван просто щото няма някакъв лесен за достъп измерител за него.
Засичам за колко време ще се появи papugai с безценните си вмятания.