На психологическа основа е.

Имам го абсолютно същото от около 2 години. Получавам го единствено вечер, сърбежа наподобява големи плюски като ухапване от комар или плюски от коприва. И аз съм отрицателна за храни; единствено обриви получавам към прах и лекарства, като и двете (стремя) съм свела до минимум.

Истината е, че... Трябва да се успокоиш. И никой не може да ти помогне с това. Можеш да си докараш много по-други проблеми - аз например от прекалено емоционална възбуденост (стрес, гняв, щастие, страх) започва да ме свива целия гръден кош и сърцето ме боли. Била съм на ЕКГ, ехокардиография, и т.н. и първото нещо, което попитаха баща ми, когато слязох от стола беше дали съм много емоционална личност.

Препоръчвам ти да се насочиш към по-положителни емоции. Спортувай - разходки сред природата или плуване са прекрасни за елиминиране на стрес; взимай си по-често почивки, дори и под "почивка" това да означава лежене вкъщи на дивана и гледайкик филми. Излизай с приятели, разхождай се, прави това, което обичаш и те успокоява.

Единствено ти можеш да си помогнеш без намесата на лекарства.

Аз все още се опитвам да овладея положението :Д успех!