- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Информатика/Програмиране (пишете програмния език)
Бъркаш се малко и сега ще ти кажа къде. C/C++ е хардкор програмиране, това са едни от най-тежките езици които се използват към момента. Голяма част от софтуера, игрите включително и OS са писани на C/C++ също и част от Embedded системите. Това е език който няма да изчезне скоро и ще остане доста търсен. C е език от средно ниво, което прави работата на системите ползващи го доста по бързо от тези писани на езици от високо ниво. C++ например вече е обектно ориентиран език от високо ниво, въпреки че пак е далеч по-труден от другите езици от високо ниво като Java, C# да речем. C/C++ са платформено независими заедно с Java, докато C# е дело на майкрософт и е изцяло платформено зависим. С Java също се пише server side и то доста, но това се случва на друго ниво, има си Java EE за целта, дори бих казал, че никой не прави GUI на ръка вече в java, защото е доста тежък и безмислен процес. PHP е най-разпространеният език за web. JS е скриптов език ползван за web.
Ако станеш добър в C/C++ ще имаш възможност да усвоиш след това другите езици от високо ниво сравнително бързо, но ако смяташ да се занимаваш с C/C++ забрави шарениите на сайтовете, там ще си на хард кодене. Ако искаш да се занимаваш с разработка на сайтове, насочвай се към C#/PHP/HTML/JS/CSS/jQuerry
За съжаление почти нищо не помня от swing, къде ви карат това да го пишете ? Предполагам в някой университет. Най-рано Неделя ще имам възможност да погледна в някоя книга кое как беше. Като цяло тия работи да се пишат на ръка са ужас. Какво ползваш NetBeans, Eclipse ?
Последно редактирано от draid : 03-31-2014 на 18:16
Принципно Netbeans и да, университетски мъки са това. Така или иначе се оправих уж като ми върнат курсовата ще видим, ако съм го оплескала прекалено много, дано поне да е pass някакъв. draid, доколкото знам работиш нещо такова, пишете ли ги такива филми на ръка изобщо толкова стресиращо ли е всичко, че вече почнах да се притеснявам за моята евентуална бъдеща кариера![]()