.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 186

Hybrid View

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от martinfast Виж мнението
    Здравейте! От известно време съм започнал да разучавам C++ и C#, като повече ми хареса първото. Имам 1 въпрос обаче. В бъдеще C++ за какво ще се използва (освен за game development). Вече се запознах кой език за каква технология е, демек Java за Андроид, PHP/Python/Ruby за Server-side, JavaScript за Client-side и т.н. Чудя се, след като написах няколко прости проекта на C++, дали да продължа и да правя с времето по-сериозни проекти, или да сменя езика?
    Бъркаш се малко и сега ще ти кажа къде. C/C++ е хардкор програмиране, това са едни от най-тежките езици които се използват към момента. Голяма част от софтуера, игрите включително и OS са писани на C/C++ също и част от Embedded системите. Това е език който няма да изчезне скоро и ще остане доста търсен. C е език от средно ниво, което прави работата на системите ползващи го доста по бързо от тези писани на езици от високо ниво. C++ например вече е обектно ориентиран език от високо ниво, въпреки че пак е далеч по-труден от другите езици от високо ниво като Java, C# да речем. C/C++ са платформено независими заедно с Java, докато C# е дело на майкрософт и е изцяло платформено зависим. С Java също се пише server side и то доста, но това се случва на друго ниво, има си Java EE за целта, дори бих казал, че никой не прави GUI на ръка вече в java, защото е доста тежък и безмислен процес. PHP е най-разпространеният език за web. JS е скриптов език ползван за web.

Ако станеш добър в C/C++ ще имаш възможност да усвоиш след това другите езици от високо ниво сравнително бързо, но ако смяташ да се занимаваш с C/C++ забрави шарениите на сайтовете, там ще си на хард кодене. Ако искаш да се занимаваш с разработка на сайтове, насочвай се към C#/PHP/HTML/JS/CSS/jQuerry

Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Колкото и да не ми се ще, ако има някой на "ти" с Java и по-специално с JFrames & JPanels мооооля да ми пише ЛС.
    Мисля, че нещото не е кой знае колко сложно, убягва ми един тънък момент и вече се вбесявам на себе си и тъпотията си
    Става въпрос, че основното ми GUI е в JFrame-a, имам ComboBox с различни фигурки, целта е user-a да избере фигура и да я чертае върху JPanel-a. Това, което ми се опъва зверски е array-я по някакъв начин - примерно ако имам "Линия, Кръг, Квадрат", мога да си направя paintComponent-a v Panela да позволи рисуване на само едното от тях, без значение какво е избрано от Combobox-a.
    Ох, не знам дали го обясних добре, просто ще се радвам на едно леко посритване и жокер. Може и някакъв туториал, ама толкова неща вече пробвах от нета, че ... не знам и аз.
    Благодаря предварително на отзовалите се (ако има такива )
    За съжаление почти нищо не помня от swing, къде ви карат това да го пишете ? Предполагам в някой университет. Най-рано Неделя ще имам възможност да погледна в някоя книга кое как беше. Като цяло тия работи да се пишат на ръка са ужас. Какво ползваш NetBeans, Eclipse ?
    Последно редактирано от draid : 03-31-2014 на 18:16

Супер фен Аватара на shmatarok
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    За съжаление почти нищо не помня от swing, къде ви карат това да го пишете ? Предполагам в някой университет. Най-рано Неделя ще имам възможност да погледна в някоя книга кое как беше. Като цяло тия работи да се пишат на ръка са ужас. Какво ползваш NetBeans, Eclipse ?
    Принципно Netbeans и да, университетски мъки са това. Така или иначе се оправих уж като ми върнат курсовата ще видим, ако съм го оплескала прекалено много, дано поне да е pass някакъв. draid, доколкото знам работиш нещо такова, пишете ли ги такива филми на ръка изобщо толкова стресиращо ли е всичко, че вече почнах да се притеснявам за моята евентуална бъдеща кариера

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си