- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Ако искате да ви хване срам от това, че сте хора,
Хапвай си мазни пържоли, щом толкова искаш, всеки сам си носи кръста. На твърдоглав човек и неопровержими научни доказателства да му изкараш, той пак ще опонира с глупави доводи а.к.а често срещани заблуди, с които се опитва да докаже съмнителната си правота, както ти вчера направи след това за разликите между човешкия организъм и този на месоядните животни - било пропаганда. Да, всичко е пропаганда, която цели да ни направи по-добри... де да беше.
Не отричам, че балансът в храненето е най-важен, но позволете да ви просветля, че причините ми да откажа месото не са свързани с желанието ми по този начин да водя по-здравословен живот, а са етични и чисто морални. Никой не твърди, че като вегетарианец задължително ще се храниш правилно и качествено – напротив, ако нагъваш вафли, чипсове и пиеш газирани напитки, резултатът ще е плачевен.
Доста зле, щом започваш да намесваш опити за обиди. Но кой ли съм аз, че да говоря с теб.
Темпларе, съгласен съм с това, че много хора се увличат по вегетарианството не защото искат да живеят в унисон с природата и себе си, а понеже е модерно в обкръжението им и се надяват да свалят някое друго кило, а същевременно носят дрехи от животински кожи, ходят на циркове с животни и т.н. Това са хора, които „използват“ този начин на хранене, за да изпъкнат пред останалите, а дори не спазват идеологията, която се предполага, че следват. Те не заслужават коментар.
Но да твърдиш, че вегетарианците са малодушни хорица, които са манипулирани от филми като този, е глупост, която ти препоръчвам да кажеш на всички такива учени и общественици, някои от които са живяли преди две хилядолетия.
Мая и Лина – сами си втълпявате, че някой ви кара да отказвате месото; прочетете темата, за да разберете защо.
/аз спирам да пиша![]()