- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Домакински задължения
Те точно тия тъпи двойни стандарти не позволяват равенство. Щото едно време жените са се борили за панталони и гласуване, били са доволни и на тва, а подобни често срещани ситуации от бита и изказвания в нашето съвремие, ебават майката на всичко.
А какво лошо има да му чистиш в къщи, а той да те гони за гумите и гафовете?
ПС: Нашето съвремие е толкова осакатено, безморално и бездуховно, заблудено, че няма да спорим.
Докато има и съществуват по-тежки форми на физическа умора - ще има двойни стандарти.
Доколкото за миналото? Рицарите са отдавали към жените много повече чест и достойнство отколкото днес.
Няма лошо да му чистя ама не се виждам така. Не се харесвам така. Няма да моля никого да ми оправя бакиите, само за да чеша нечие его, щото видиш ли, било работа на мъжа да се занимава с колата. Няма да му мъркам, щото завися от него или нещо такоа, сорЕ.
Аз съм човек, той също и като такива очаквам и двамата да не подбираме кое каква работа било според обществото. Освен това не е задължително мъж да разбира от коли, както и жена да може да готви.
АМИН!!
Иначе с второто не съм съгласна - поне малко от малко да разбира от коли, не да ни остави колата на пътя и идея да си няма какво е. Това ми е като жена да не може една елементарна манджа да завърти (да, и аз следвам рецепти за неща като мусака, ама ми се получава муцка пък). Просто... не е задължително, ама... нали. :д
Не ми скачайте, личен възглед ми е.
И все пак понякога се получават ужасни бели в кухнята.
Не казвам, че (трябва да) можем всичко, а че трябва да опитваме да правим всичко възможно, за да оправим бъркотията. В това се корени и целия спор от моя страна - като стане нещо непредвидено, то не пита жена ли си или мъж, каква ти е логиката, мускулите, кожата, характера. Не говоря за сражения - военните работи са толкова далече от мен, говоря за обикновени, ежедневни неща, дето се случват на всички. Всеки има нужда от храна, чисти дрехи и да не диша прахта във въздуха. Всеки има нужда да се придвижи от точка А до точка Б.
И все пак, ако имаш мъж, който може да ти я свърши много по-добре работата, а ти не си много на ясно с нея - не винаги е добре да се пробваш, защото има риск от допълнително влошаване. Това е все едно да влезеш в калта с късата поличка и да буташ закъсалата кола, само защото така си решила, мислейки си, че защото има малка вероятност да успееш, ти трябва да се пробваш на всяка цена, за да не притесниш мъжо си.
Щом си толкова далеч от военни сражения, би могла да оставяш някои по-големи терзания в други ръце, нали?
Двойните стандарти вие ги пъхате с това, че се опитвате да приписвате някои типично мъжки черти в своя страна.