.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34
    Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето

Има ли място в една връзка благородната лъжа?

Какво миСлите по въпроса ?
    Последно редактирано от Cucko0 : 04-17-2014 на 15:25
    Hostis Honori Invidia

Няма благородна лъжа.
    "Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
    Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!

Мишинка
    BrainDamage

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    миСлите*

Зависи от ситуацията.
    *сън*

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Цитирай Първоначално написано от Cucko0 Виж мнението
    Какво милите по въпроса ?
    Не нам, како да миля.

Град
    ех ,че сте ... все същите ; )
    Hostis Honori Invidia

ех ,че сте ... все същите ; )
    Все същите глупчовци сме си...

Виж си личните съобщения... :3

Мишинка
    BrainDamage

Лъжата си е лъжа, но в даден момент тя ще си проличи колкото и безобидна да е и може да провали всичко само за един миг!

Мега фен Аватара на Lilanda
    Очаквах повече от тази тема..

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от MaLyKoLiU Виж мнението
    Няма благородна лъжа.
    Съгласна

Тази тема сериозна ли е всъщност?
    Ако съм прекарала над час да се приведа в приличен вид и МиУото ми изтърси, че изглеждам ужасно може и да му забия някой шамар. Жените когато питат добре ли изглеждат никога не очакват честен отговор така или иначе.
    Пълно е с благородни лъжи. Лъжица лицемерие прикрито зад добри маниери никого не е убило все още. Хората, които не знаят ситиуациите, в които да си замълчат и да си поспестят истината леко ме отвръщават.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Тази тема сериозна ли е всъщност?
    Ако съм прекарала над час да се приведа в приличен вид и МиУото ми изтърси, че изглеждам ужасно може и да му забия някой шамар. Жените когато питат добре ли изглеждат никога не очакват честен отговор така или иначе.
    Пълно е с благородни лъжи. Лъжица лицемерие прикрито зад добри маниери никого не е убило все още. Хората, които не знаят ситиуациите, в които да си замълчат и да си поспестят истината леко ме отвръщават.
    Ако ще и 10 часа да е прекарала да се приведе в "приличен вид" ако прилича на бутната от влак, такива ебавки ще отнесе, че не е истина, което не значи, че няма да си я гушкам и целувам и да й се радвам, щото си я обичам и за мен е красива дори като не прилича на човек, с рошава коса, раздърпани дрехи,зле направен грим и етц етц.. Обичам колко перфектни са неперфектните й черти..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Супер фен Аватара на Al3ksandra
    Мисля че няма място за благородна лъжа във една връзка. Дори да е за най-малкото нещо.Не се знае кога ще разбере половинката и от малкото камъче цялата каруца да се преобърне ..
    Попитай ме http://ask.fm/alekscheto00

Град
    изтритите НЕуместни коментари са повече от смислените в тази тема ...жалко .
    Говоря за нещо просто ,което наблюдавам напоследък .Пример : Дадената двойка живеят в различни градове и за заедно от 4=5 години .Момичето ще излиза ,но казва на момчето "ок аз ще си лягам ,до утре " и си спестява известното главоболие и цупене на другия ден ,че е излязла без него . /ест. очаквам сега да кажете "тая е излязла да се ... с някого",но не всяко момиче е такова/На другия ден всичко ще си е 6+ тя ще се е забавлявала,а той ще е спал спокоен .
    Не говоря за благородна лъжа ,относно външния вид ,защото всички я ползваме с познати,приятели ,семейство или просто човек,който не искаме да нараним.
    Hostis Honori Invidia

anonymous708973
    Guest
    Относно конкретния пример в последния ти пост:
    За това трябва да се постигне съгласие - поне според мен. Представи си, девойката излиза сама и стане нещо, някак пострада. Какво ще обяснява после?
    Но пък... никога не съм била в тази ситуация, никога не са ми мрънкали, че излизам сама. Единствената причина, поради която лъжа, е да си спестя главоболия. Ако знам, че заради едно невинно нещо ще ми трие сол на главата все едно ми е баща, еми... ще се позамисля дали да му кажа.
    Та... малко ми е уклончиво мнението по този въпрос, но май има място за такова нещо.

Лъжица лицемерие прикрито зад добри маниери никого не е убило все още. Хората, които не знаят ситиуациите, в които да си замълчат и да си поспестят истината леко ме отвръщават.
    С това съм много съгласна... остава въпросът обаче дали е редно да го прилагаме върху уж най-близкия си човек.

Иначе и аз някак очаквам по-интригуващи мнения по темата... ако е възможно да излезем малко от шаблона с "не бих могла да излъжа най-близкия си човек" и т.н.

Мега фен Аватара на tori
    Имах идея да напиша някакъв по-сериозен коментар ама няма, щото нещо не се радвам на темата. Само ще кажа, че понякога го лъжа благородно - „В хладилника НЯМА торта, НЕ! НИКОГА! НЕ!“ или пък „О, да, скъпи, 5 минутки да се дооправя само. Обещавам тоя път да са само 5.“, защото съм зла.

Дори в дадения пример, има риск момчето да разбере, че го е излъгала и е излязла. Тогава проблемите ще са много по-големи от това да беше му казала истината в самото начало. За да съществува една здрава връзка дълго, трябва да има доверие и от двете страни за абсолютно всичко, и да не се лъжат.
    А за неуместните коментари, аз се извинявам. Не им беше мястото тук, затова и ги изтрихме...

Мишинка
    BrainDamage

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA
    Лъжи винаги има, колкото и да си натякваме друго яче. Човешко е и го правим по инстинкт, няма значение дали ще е родител, приятел, гадже и т.н.
    А за примера който даде с излизането, ако трябва да се лъжат за нещо толкова просто нещо те няма да стигнат далеч.

Мега фен Аватара на xoxi
    Само аз ли правя разлика между благородната лъжа и ненужната лъжа?
    И ние прекарахме две години от нашата връзка предимно в различни градове, но никога не съм го лъгала къде и с кого съм. И да се цупи и да не се цупи, няма право да се сърди, че не съм излязла без него. След като се виждахме по 1-2 дни в седмицата, не може да очаква, че през останалото време ще съм под ключ у дома. Такъв вид лъжи са абсолютно ненужни.
    Ако ме види общ приятел, той веднага може да разбере, че го лъжа. А ако не правя нищо нередно, защо съм го излъгала тогава?! После ще си бия главата, защо пък не ми вярва... Тези неща се оправят с говорене и изясняване на ситуацията, не с лъжи.

Иначе от лъжа до лъжа има огромна разлика. Попринцип вярвам в благородната лъжа, независимо дали мястото й е в една връзка или не. Току-що ставам и конректни примери не мога да дам, но ако се развие темата, пак ще се включа.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Естествено, лъжите спестяват много безсмислени разговори, които не желаеш да водиш, но ако кажеш истината, ще ти се наложи.
    n00bs

Лъжата убива всяка любов и приятелство, заради лъжата ние използваме пари като доказателство че сме работили. С една дума лъжата е лоша по всякакъв начин освен по един. Един твой приятел е направил голяма беля, и ти казваш че ти си виновен за да го защитиш(лъжеш за добро)... няма по голяма любов от това да дадеш живота си за приятел.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    изтритите НЕуместни коментари са повече от смислените в тази тема ...
    OWNED!
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Примера с излизането за мен не спада към благородните лъжи, но всеки с разбиранията си.
    Аз също лъжа моя понякога.
    Няколко пъти съм му казвала, че съм изморена когато иска да ходим на заведение с приятели, защото знам, че няма много пари и предстои плащане на сметки. Той е от хората с голямо его и иска да получавам максималното без да се замисля, че този месец може да му забавят заплатата, а има да плаща ток, вода, квартира и храна ... Би стоял гладен само за да ми е окей на мен.
    Тъй като сме от различни градове и прекарваме доста време на телефона през седмицата се е случвало вечер да го излъжа, че ще лягам да спя щот' знам, че на другия ден е на бачкане и трябва да става рано, а ако зависи от него ще се мъчи да стои буден до последно.
    Случвало се е и да трия СМС-и от един навлек, който вече 2 или 3 години не може да проумее, че няма шанс да сме нещо повече от познати ...
    И да, за мен няма нищо лошо или нередно в тези благородни лъжи.
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Такъв вид лъжи са абсолютно ненужни.
    Бих допълнила също, че не са от най-благородните. Едно е да излъжеш, че няма да имаш време да се видиш с половинката, щото имаш работа (всъщност работата е да му организираш подаръка примерно), съвсем друго е да излъжеш, че ще си лягаш, а да си вееш байрака някъде. Това веене естествено не е лошо ама що пък трябва да го скриваш?
    Виждам разлика в благородната лъжа и лъжата за собствени облаги. Тя е, че при първият вид лъжеш за негово добро или в името на нещо добро като цяло - както казах, за да имаш време за подарък примерно, за да може той да стане сутринта на време, за да има пари за храна и тям подобни нещица. Използвам готовия пример нагоре, щото ме мързи да търся собствени примери. При вторият вид лъжеш, за да си отървеш задника по някакъв начин (къде да спестиш неприятни разговори, скандали, раздели и бая други примери) - собствени облаги. Тоест точния пример/ситуация няма нищо общо с благородната лъжа и който го вижда като такава, очевидно има неправилни разбирания.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Ако съм прекарала над час да се приведа в приличен вид и МиУото ми изтърси, че изглеждам ужасно може и да му забия някой шамар.
    ако ти трябват 2 часа, за да се проведеш в приличен вид, от нагласата ти и написаното лъха наглост

Лъжица лицемерие прикрито зад добри маниери никого не е убило все още. Хората, които не знаят ситиуациите, в които да си замълчат и да си поспестят истината леко ме отврАщават.
    Мен пък мекотелите. Винаги има начин да се поднесе истината по подходящ и непросташки начин. Стига да можеш

Примерът, които 3oPuTy е дала, е точната дефиниция на благородна лъжа (грижа за другия човек и неговите интереси). В такива случаи съм "за". И аз съм го правила заради човека до себе си. Другото е чиста доза егоизъм ( това да не ти мрънкат за нещо и затова да излъжеш "благородно" )

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    "Няма мъничка лъжа. Тъй както мъничко убийство. Тъй както половинка смърт"

Няма благородна лъжа.
    Няма чиста лъжа или каквато още искаш я наричай.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си