.
Резултати от 1 до 25 от общо 90

Тема: Фишка,

Threaded View

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Да, именно. Ислямът е неразвита и насилствена религия. Нищо, че произлиза от Християнството и го копира до известна степен. Кръстоностните походи не могат да се сравняват със зверствата и кръвопролитията на Османската империя. Принципите се разминават. И до ден днешен ислямистите си остават атентатори номер едно.
    Тази религия ги изолира от света, а от там и ги опростява. Затова не бива да се разпространява.
    А ние сме повече атеисти. Християните са много малко. Не е достатъчно само традиционното покръстване..

Та исках да кажа, че животът там за един българин - няма да му отива. Няма да му свикне.
    Ние сме изцяло с друг манталитет.
    Въпреки всичко обаче веднъж докоснали се до съвременните ценности и свобода, много хора там решават да напуснат. Това се отнасяше главно за жените им..
    За това много лесно днес Америка им бута фитилите и ги предизвиква.
    Същото е и с Украйна даже.
    Всеки е готов за свободата си.
    Никой не иска да бъде управляван или контролиран от някакъв си режим.
    Китай също е застрашен от разпадане в това отношение.
    В Куба им бутат тайно Тюитър, за да предизвикат ескалации..
    Всъщност кръстоносните походи са нашият еквивалент на джихад (което в превод означава - свещена война, което пък е същото като кръстоносен поход.. Тръгваме на война за свещеното)
    Избиването на жени на клада/бесенето им и прочие, в момента е с еквивалент за изневяра и/или вещерство.
    Колко векове при нас е било патриархат, а в някои общности все още е? При тях също е патриархат

Много примери мога да ти дам, това са най-простотите 3.
    Просто религията е в нейното средновековие, докато останалата част от света живее в "наши дни", за това те лесно се поддават на провокации и прочие, за това правят нещата, които правят- ако беше обратното т.е. ние Християните да сме изостанали, те щяха да ни гледат и да ни се чудят, защо аджеба горим жените си на площада докато се радваме.

Прав си, че животът на един Българин (християнин) в Ислямска република няма да е лесен, но мога да ти кажа, че се свиква.. Съученици на майка ми, гаджета още от ученическите си години, завършват медицина тук в България и заминават за Кувейт, в момента едното им дете завършва Харвард, другото е в Кеймбридж, а до колкото знам, третото е на 16 или на 17, но смята да учи в Кеймбридж също..
    В Кувейт образованието е на мега високо ниво - всички говорят свободно 5 езика.. Арабски, Английски, Руски, Фарси и Испански/Италиански/Португалски - по избор е май? Но първите 4 са задължителните в училище а петият е изборен..
    Да не говорим на какво ниво е здравеопазването и въобще как оперира държавното тяло..

Първо дете - 25 000 $
    Второ дете - 40 000 $
    Вземеш ли гражданство ти дават апартамент е така без пари.. о.О
    Държавата е длъжна да ти намери работа, ако я напуснеш ти плаща неустойка, че не е може да ти намери работа, която да ти уйдиса на акъла.. о.О

За какво говорим въобще, сяк'ви може да са, но знаят как да си управляват държавата и да ти кажа с удоволствие бих живял в Кувейт /град/ столицата на Кувейт или в Джахра.. Да вземам стабилно количество пари да отгледам децата си образовани и осигурени, пък после като ги изуча да се върна в България.. Тук не ме разбирай погрешно обичам България и след образованието си смятам да остана и да се опитам да се развия тук.. Но честно казано вече мисля по много по различен начин, спрямо религиите и се старая да съм толерантен.. Пък и е очевадно, че те живеят в пъти по-добре от нас (Да заради петрола е, ама не ми пука, че са извадили късмет с природните ресурси, факт е, че ги управляват по-добре от нас) Та религията им може да е каквато си поискат, като отидеш там, никой няма да те накара да смениш вярата си, даже в Кувейт се строят църкви - ето ти пресен пример, че вече никой не налага чужда вяра.. В Техран [Иран] е същото..
    Естествено има и изключения от всичкото това по горе, но те са по редки и все повече намаляват.
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 04-18-2014 на 11:26
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си