- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Има ли място в една връзка благородната лъжа?
Не!! По-добре мълчание, от колкото лъжа. Дори и най-"безобидната" лъжа може и ще развали доверието по между ви.
Еми, послъгвал ме е. Къде за ситуации с бивши, къде за битовизми... не е благородно, по-скоро.
Не знам с каква цел го е правил, дали да си спести въпроси след това, дали да не ровя повече, нямам идея, обаче не е приятно, като го хвана, че се е оплел.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Лъжата, благородна или не, си е лъжа и няма никакво място в една връзка.
Това което си дала като пример даже не е лъжа. Реално му казваш истината, че имаш работа и не можете да излезете. Това, че работата ти е да му подготвиш изненада е отделно нещо, което пояснява каква е работата...
Иначе съм съгласен с коментара на 3oPuTy, че ако ще го лъжеш за нещо, то трябва да е единствено за негово/нейно добро, а не, че да си спестиш въпроси и разговори...
И все пак си остава лъжа, която не трябва да я има... Много по-добре е да му кажеш истината, че не искаш да излизате и да го накараш да започне да мисли повече за важните неща като сметки и т.н.![]()
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
Нищо, което не знам, не може да ме нарани. И него също. Не лъжа по принцип, 'щото ми е малко капацитета да си помня всички художествени измислици. Предпочитам да премълча. Макар че, ако е някой лек характер, с който да се кльопам добре, вероятно ще разбере за най-долните ми падения още в първите два часа от нашето познанство и то под формата на просташка шега или нещо от сорта. С'а, ако е някой прекалено сериозен и по официалностите и всичко... прекалено вероятно е да минат н срещи и пак да няма и грам представа колко божественярски готина съм. Ама той губи, де.
Та... може би не разбирам добре какво значи благородна лъжа или покрай цялата ми безпардонност на моменти, просто не ми се налага.
Зависи от ситуацията. Ако е нещо безобидно едва ли дори ще се забележи, а още по-малко ще се възприеме като лъжа. Примерно "Харесват ли ти новите ми обувки" "-Да, много ми харесват", а в действителност да си мислиш "Абе и по-хубави съм виждал/а, ама как да ѝ/му кажа, че не ми допадат.". Лично аз не мога да си кривя душицата и просто казвам "Еми, стават". Ама дори и да излъжа не виждам как това би създало проблем.
Виж, ако е нещо важно, например "Давай слънце, можеш да се справиш с това", а в действителност да ми е ясно, че не е за него и няма никакъв шанс да се развият нещата в положителна насока, не бих му давала напразни надежди(примерно прием във ВУЗ, работа и т.н.).