- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- На какво точно трябва да наблегна за да стана сърдечен хирург?
Здравейте,аз искам да стана сърдечен хирург.Знам че трябва да се наблегне на биологията на химията и на устройството на сърцето,но незнам как точно да наблегна аз съм 8 клас и тази година съм подготвителен клас с 16 часа английски седмично така че незнам точно какво да правя?
Щом си 8ми клас не бързай. Докато завършиш може би ще си промениш решението поне няколко пъти. Имаш достатъчно време за да наблегнеш на точно тези неща, които изброи. С тях се кандидатства медицина - Биология, Химия и Английски. Гледай да изкарваш хубави оценки в гимназиалните класови, защото те образуват дипломата ти, а от там и кандидат-студенстския бал. Това ти отваря вратите към всеки университет.
Къде мислиш да кандидатстваш ?
Иначе си учи английския. До колкото знам би трябвало в 9 клас да учиш Биология и Химия за 8ми клас (ще ги изучаваш с 1 година назад, понеже ги пропускаш в 8ми), но това да не те притеснява, както каза пича горе.
Гледай от 9 до 12 клас по Биология и Химия годишната оценка да е по тези предмети 5/6.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Здраво учене. Наблягай главно на химия и биология 9-12 клас и задължително ходене на частни уроци в 11 и 12 клас, защото в училище трудно можеш да учиш за кандидатстудентски изпити
http://med.stanford.edu/md/financial...nt_budget.html или тук http://studentaffairs.stanford.edu/r...ion-fees_12-13
Не съм много сигурна, че това са точните цени обаче, но поне може да се ориентираш. Успех, много амбициозен избор, дано да ти се получи със стипендия.![]()
и нерви...
В 9 и 10 клас ще учите химия и биология на английски, в 11 и 12 ще са на български
В началото ще учите елементарни неща заради английския, но после ще става много трудно, особено като трябва да кандидатсваш с това. Казвам ти го като ученик от 12 клас в езикова гимназия. Преговори материала до 7 клас и след това започни да учиш материала за 8-ми. Питай кой учебник е най-добър за 8 клас и го купи. Добре е, че си се сетил преди лятната ваканция, ще имаш време да се подготвиш.