Аз и не твърдя, че са малко. Но големите лайна ги изсраха хора като Андрей Луканов и приближените му, които се изплашиха (а може би просто не са имали интерес от това) да направят необходимите реформи навреме и нещата започнаха да се въртят в един порочен кръг. В никакъв случай не защитавам десните, но не те допуснаха до публичните блага кредитните милионери, пирамидите, не те бяха отговорни за рекета и мутренските времена, не те разпродадоха държавния резерв и източиха банките и в крайна сметка не те докараха държавата до фалит през 1996 г. Всичко това го направиха левите, със сериозната помощ на определени икономически "приятелски кръгове".
И всичко това се случи и продължава случва под една или друга форма откакто няма държава. Държава с работещи институции и фигури, които да носят съответната отговорност. Проблемите са ни до болка познати, въпросът е как да ги решим (щото досега само ги задълбочавахме). Не бъркайте работещата държава с тоталитарната такава. Не е нужно да има насилие и полицейски произвол (т.е. репресивните структури и силовите министерства да са във вихъра си), да няма граждански свободи, за да има работеща система. Не е нужно да избираме между двете крайности, истината е в "златната среда".
Диалогът ни ми напомня това, което пееха момчетата от Респект: "ка'и ми къв е смисъла да си говорим истини.."