.
Затворена тема
Страница 16 от 157 ПървиПърви ... 61213141516171819202666116 ... ПоследнаПърви
Резултати от 376 до 400 от общо 3909
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Специално по въпроса с въоръжението не се броя за компетентен и избягвам да давам крайни оценки. Бих те посъветвал да направиш същото, тъй като едва ли имаш висше военно (или техническо) образование, или пък да си вещ в областта на геополитиката и националната сигурност.

Нямам идея на колко време се сменя въоръжението в НАТО. Знам само че технологиите (които винаги първо се налагат и използват във военната промишленост) са толкова напреднали, че всяка армия (или съюз от такива) има нужда от постоянна модернизация, такива са съвременните реалности и изисквания. Почти съм убеден, че в чисто технологично отношение въоръжението на НАТО е по-напреднало от това на Руската федерация.

Относно числеността на армията - държавата ни е малка и като изключим локалните войни в бивша Югославия в нашия регион от дълго време не са водени сериозни военни действия (т.е. няма пряка заплаха на националната ни сигурност). Тези две предпоставки определят водената политика във военната област. Българският държавен бюджет трудно може да издържа многочислена армия, а и не е необходимо, защото това отдавна не е политически приоритет на държавата ни. Затова се заложи на варианта - малка, но компактна армия, която да е допълнение към съюзническите сили. Българските военни са и добре заплатени, особено когато участват в мисии на Алианса. Това го знам от първа ръка, защото имам роднини, които бяха в Ирак и Афганистан и след като се върнаха с полученото си купиха коли и апартаменти.

Така че според мен положението във военната област изобщо не е толкова трагично, колкото го изкарват някои.
    Ххахааха, не...
    Тази неделя в предаването на Диков, гостуваше един известен български генерал, който разказваше за военната съпоставка и мощност на НАТО и Русия, но засегна с огромен яд и българската унищожена армия, за която всеки вече знае.
    Авиацията, морския флот и сухопътниете войки на НАТО действително надвишават руските, но нико от тях нямат духа на руския войник, който не пада от първия изтрел. САЩ е насочил усилия към космически постижения, но от друга страна Русия има и разработва лазерни и термоядрени оръжия, както и ракети, които да деактивират противоракетния щит на НАТО. Русия също се е съсредоточила в изграждането на много подводници.
    Не това беше главната тема. Това, което искаше човека да сподели откровенно на няколко пъти беше за скритата от обикнвените хора война на Америка, която води. Забравих как беше точно определението - извънконтактна... Та революциите в ислямските страни като Егибет, Либия, Сирия и най-новото, което се случва в Украйна е точно тази.
    Груба сформирани агенти от спец частите на ЦРУ и др, се възползват от набралата се гняв на народите, за да ги използват срещу свалянето на правителствата им и тяхното заместване с нови хора, които започват да работят още повече в тяхна форма. Това става с образуване на граждански войни, като хората се маниполират и използва тяхната отрицателна енергия, било тя към корупцията в държавата им и тнт.

Та като стана дума за България, която няма армия, но сме подписали според договор, според който съюза трябва да ни пази - при една вътрешна конфронтация и война - ние сме напълно безпомощни срещу всички обстоятелства. Тогава той заяви, че напълно нормално, НАТО и ЕС ще обвинят нашото правителство в нарушаване на човешките права и дори напротив, ще пратят войски срещу нас.

Та като се има предвид числеността на армийте - всички ни минават. Ние можем да се сравняваме само със Македония и Сърбия.
    Гърция има над 100 000 хил редовна армия, имат казарма. Турция 660 000 редовна, която реално е един милион.
    Румъния 90 000.
    Нашата армия по данни ще я съкратят от 30 000, до 20 000, там някъде, наемно сформирана, за участие в помощ на конфликитете на САЩ, ТОЕСТ ЕДНА ЕНИЧАРСКА армия.
    Не може в държава със 130 000 хил официално регистрирани ловци и още повече КУКИ, полицай, да имаме 20 000 хил армия.

Капитализмът е за държави, управлявани от компетентни хора. Холандия, Дания, Белгия, Люксембург не са от най-големите и богати (на ресурси и полезни изкопаеми) държави, но имат добре структурирана икономика, която им позволява да осигурят добър финансов стандарт на гражданите си, стабилна социална система и в крайна сметка нормален живот.

Нещата, които описваш във втория и третия си абзац, са резултат от лошо структурирана ни икономика, криминалната приватизация и като цяло некадърното управление на държавата ни в последните 25 г. Не искам да хвърлям вината върху обикновените хора, но е факт, че през този период именно тарикатите, връзкарите, партийните "куфарджии" и дори измамниците надделяха в разпределението на държавните и обществените блага. Пак казвам, за това не е виновен капитализма, нито ЕС, а отсъствието на правова държава и върховенство на закона през въпросния преход. За този период всеки, който можа, си завъртя далаверата, другите бяха потърпевши. И аз искам в България да има средна класа, добро образование и стабилни социална и здравна система, но сегашният хаос и тотална разнопосочност на политиките и идеите просто е интерес на някои хора (които по ирония на съдбата държат в ръцете си лостовете на властта).

Всичко това няма как да се оправи за кратък период от време, не и при сегашните реалности. Затова масово младите се образоват, учат езици и бягат навън, защото искат да имат нормален и спокоен живот, а не да ги управляват олигофрени, комунисти и мутри, курвите да са пример за подражание, а в обществения живот да доминира закона на джунглата.
    25 години не са малко. През този преход сме сменяли вече доста правителства като се започне с Костофф и се стигне до ГОЛЯМАТА надежда на българския народ -БОРИСОФФ. И всичк и се провалиха с гръм и трясък. И никой не спря кражбите и лавината от олигофрени. И мислиш, че новата Кунева, която евентуално, заедно с някои седесари ще възтанови нещо, ще промени хода на нещата? Или който и да е друг има тази способност? Че младите както Бойко в едно интервю ще се върнат от чужбина при техните баби и дядовци, за да работят редом с върховно размножилите се цигани и останалите хиени, за да се движат по новите магистрали?
    Кога идваТ турците на всаст в България? ДогаН кога става първа политическа фигура?
    От кога циганите имат толкова голямо самочувствие и си правят квото си искат?
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-21-2014 на 17:32

Мега фен Аватара на an7raks
    Почти съм убеден, че в чисто технологично отношение въоръжението на НАТО е по-напреднало от това на Руската федерация.
    Да, те за това сигурно не рипат много, когато Русия реши да предприеме някакви действия... Не знам дали гледа парада по случай 9-ти май... половин час им трая представянето само на военновъздушните им сили, като на около минута прелиташе различен модел самолет... Това са над 30 вида бойни самолети, а по колко броя от вид, един Господ знае... А колко има, които не показват...
    Отново без да съм специалист, Втората световна война е доказала, че числеността надмогва техниката, а Русия очевидно я има и техниката и числеността. И едно е един човек да командва цялата тази мощ, друго е всичко да е разпокъсано на по 20-хилядни армийки.
    Да, нямаме необходимите средства за поддържане на голяма армия, но за чии сме в този съюз, щом не ни помагат, а даже напротив?
    Дето вика Климатика, тези в Афганистан и Ирак са просто едни платени еничари. Не виждам с какво такива хора "защитавали родината" и защо ги броят за нещо повече от наемни убийци.

Мега фен
    ^и за всичко това плаща руския народ, а реално хипотетичният конфликт ни е ясно и на двамата как ще приключи.
    Подобна армия се поддържа за да държиш съседите си в шах, не за да се пазиш. За трети път в тази тема - поинтересувайте се от ситуацията в централна Азия и отношенията Китай с Русия. Много неща ще ви се изяснят.
    Русия разполага с абсурден ядрен арсенал, не й трябват милиарди в самолети и танкове.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    25 години не са малко. През този преход сме сменяли вече доста правителства като се започне с Костофф и се стигне до ГОЛЯМАТА надежда на българския народ -БОРИСОФФ. И всичк и се провалиха с гръм и трясък. И никой не спря кражбите и лавината от олигофрени. И мислиш, че новата Кунева, която евентуално, заедно с някои седесари ще възтанови нещо, ще промени хода на нещата? Или който и да е друг има тази способност? Че младите както Бойко в едно интервю ще се върнат от чужбина при техните баби и дядовци, за да работят редом с върховно размножилите се цигани и останалите хиени, за да се движат по новите магистрали?
    Кога идваТ турците на всаст в България? ДогаН кога става първа политическа фигура?
    От кога циганите имат толкова голямо самочувствие и си правят квото си искат?
    Аз и не твърдя, че са малко. Но големите лайна ги изсраха хора като Андрей Луканов и приближените му, които се изплашиха (а може би просто не са имали интерес от това) да направят необходимите реформи навреме и нещата започнаха да се въртят в един порочен кръг. В никакъв случай не защитавам десните, но не те допуснаха до публичните блага кредитните милионери, пирамидите, не те бяха отговорни за рекета и мутренските времена, не те разпродадоха държавния резерв и източиха банките и в крайна сметка не те докараха държавата до фалит през 1996 г. Всичко това го направиха левите, със сериозната помощ на определени икономически "приятелски кръгове".

И всичко това се случи и продължава случва под една или друга форма откакто няма държава. Държава с работещи институции и фигури, които да носят съответната отговорност. Проблемите са ни до болка познати, въпросът е как да ги решим (щото досега само ги задълбочавахме). Не бъркайте работещата държава с тоталитарната такава. Не е нужно да има насилие и полицейски произвол (т.е. репресивните структури и силовите министерства да са във вихъра си), да няма граждански свободи, за да има работеща система. Не е нужно да избираме между двете крайности, истината е в "златната среда".

Диалогът ни ми напомня това, което пееха момчетата от Респект: "ка'и ми къв е смисъла да си говорим истини.."
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Много неща ще ви се изяснят.
    Русия разполага с абсурден ядрен арсенал, не й трябват милиарди в самолети и танкове.
    И на САЩ не и трябват, ама имат повече. Напротив, трябват й. Сега, ако решат Украйна за 24 часа ще е окупирана цялата.

Аз и не твърдя, че са малко. Но големите лайна ги изсраха хора като Андрей Луканов и приближените му, които се изплашиха (а може би просто не са имали интерес от това) да направят необходимите реформи навреме и нещата започнаха да се въртят в един порочен кръг. В никакъв случай не защитавам десните, но не те допуснаха до публичните блага кредитните милионери, пирамидите, не те бяха отговорни за рекета и мутренските времена, не те разпродадоха държавния резерв и източиха банките и в крайна сметка не те докараха държавата до фалит през 1996 г. Всичко това го направиха левите, със сериозната помощ на определени икономически "приятелски кръгове".

И всичко това се случи и продължава случва под една или друга форма откакто няма държава. Държава с работещи институции и фигури, които да носят съответната отговорност. Проблемите са ни до болка познати, въпросът е как да ги решим (щото досега само ги задълбочавахме). Не бъркайте работещата държава с тоталитарната такава. Не е нужно да има насилие и полицейски произвол (т.е. репресивните структури и силовите министерства да са във вихъра си), да няма граждански свободи, за да има работеща система. Не е нужно да избираме между двете крайности, истината е в "златната среда".

Диалогът ни ми напомня това, което пееха момчетата от Респект: "ка'и ми къв е смисъла да си говорим истини.."
    Значи виновни са и левите, и десните. Всеки е крал.
    А днес сме в безисходица. Разчитаме на кредит и евро фондове. И реформи в полза на българския народ няма да се правят. Ще продължава населението да се дели на богати и бедни, на цигани и българи, на туй и онова, още повече докато накрая всички ще загубим.
    Нито вярвам, че Реформаторски блог с Кунева ще направят нещо, нито, че циганите примерно ще се оправят по демократичен начин в страна с дългове за 20 години по-напред.
    Истина е, че си говорим истини, обаче идеите ни се различават. И не, не искам комунизъм. Имам роднини, които са им отнели всичко. От милионер, до бездомник..

Мега фен
    И на САЩ не и трябват, ама имат повече. Напротив, трябват й. Сега, ако решат Украйна за 24 часа ще е окупирана цялата.
    golemiq_korab_minava защо говориш наизуст?

Основна гаранция за руския суверенитет е точно ядрената им триада. И Русия доста стабилно я развива, като налива огромни ресурси точно в тази област.

А и не сравнявайте Афганистан и Ирак с евентуален конфликт в Украйна, щатите имат интерес от продължаващ военен конфликт в Афганистан. War is peace!, поне в този случай.

На мен все ми се струва, че украинската криза е непряко продължение на опитите на САЩ да треснат противоракетни бази в Полша през 2008-ма година.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Да, те за това сигурно не рипат много, когато Русия реши да предприеме някакви действия... Не знам дали гледа парада по случай 9-ти май... половин час им трая представянето само на военновъздушните им сили, като на около минута прелиташе различен модел самолет... Това са над 30 вида бойни самолети, а по колко броя от вид, един Господ знае... А колко има, които не показват...
    Отново без да съм специалист, Втората световна война е доказала, че числеността надмогва техниката, а Русия очевидно я има и техниката и числеността. И едно е един човек да командва цялата тази мощ, друго е всичко да е разпокъсано на по 20-хилядни армийки.
    Да, нямаме необходимите средства за поддържане на голяма армия, но за чии сме в този съюз, щом не ни помагат, а даже напротив?
    Дето вика Климатика, тези в Афганистан и Ирак са просто едни платени еничари. Не виждам с какво такива хора "защитавали родината" и защо ги броят за нещо повече от наемни убийци.
    Политическите игри, чиито израз са различните предупреждения, военни маневри и т.н. са много по-сложни, отколкото предполагаш.

Втората световна война отдавна е в историята, за 70 години нещата са се променили страшно много и техниката играе много по-голяма роля, отколкото си мислиш. Вече всичко се ръководи от сателити, компютърни програми, различни видове детектори и т.н., а човешкият фактор е второстепенен.

Руснаците винаги са разчитали на грубата сила и количеството за сметка на качеството, затова високотехнологичните им постижения се броят на пръсти. Дори ядрената и космическата им програми са крадени. Когато през 1944-45 превземат Нацистка Германия са изнесли цели лаборатории с учени, които в последствие разработват ядрената и космическата им програми. Те не са притежавали подобно know how.

Армиите на НАТО може да изглеждат разпокъсани, но си имат точно определена структура и ръководство. Така че в случай на нужда много бързо се привеждат в бойна готовност. Не съм съгласен, че не ни помагат. Осигуряват логистика, обучения на наши военни, пращат ги на мисии, където трупат допълнителни знания, умения и опит, а и им плащат доста по-добре, отколкото във времената, когато съответните са били в частите на Варшавския договор.

За теб и климатроника тези хора може да са еничари, но за някои са родители, които осигуряват прехрана, нормален живот и образование на децата си. Рискуват живота си и вършат каквото се изисква от тях, а това е по-ценно от мнението на този и онзи за тях. Родината няма от кой да я защитават, защото няма външен агресор (това намекнах с факта, че в последните десетилетия не е имало сериозно военни действия, които да застрашават националната ни сигурност), но ако се наложи със сигурност биха го направили. Въобще тази врагомания, че ние задължително трябва да се пазим, защото някой дебне да ни нападне, е абсурдна и тотално неактуална. Не знам с какъв акъл се връзвате на подобни глупости.

P.S. Сегашните ни военни за вас са еничари, а когато същите тези (като част от армиите на Варшавския договор) окупираха Будапеща и влязоха с танковете в Прага, не бяха еничари, така ли? Тогава сигурно се бореха за българската национална кауза?
    Welcome to the Jungle...

Мега фен

Втората световна война отдавна е в историята, за 70 години нещата са се променили страшно много и техниката играе много по-голяма роля, отколкото си мислиш. Вече всичко се ръководи от сателити, компютърни програми, различни видове детектори и т.н., а човешкият фактор е второстепенен.

Руснаците винаги са разчитали на грубата сила и количеството за сметка на качеството, затова високотехнологичните им постижения се броят на пръсти. Дори ядрената и космическата им програми са крадени. Когато през 1944-45 превземат Нацистка Германия са изнесли цели лаборатории с учени, които в последствие разработват ядрената и космическата им програми. Те не са притежавали подобно know how.
    Крадени или не крадени, факт е, че руснаците винаги са имали по-добри ракети. Балистични и космически.
    Ако прегледаш съревнованието на двете сили, дори и в космическото надпреварване (The Space Race), ще видиш, че Русия(СССР тогава) бие щатите във почти всичко. Единственото по-значимо постижение на САЩ е пращането на човек на луната, което е меко казано съмнително, а според мен си е откровена гавра.
    Изобщо личното ми мнение е, че при евентуален ядрен конфликт между САЩ и Русия последната ще излезе победител, макар и с пирова победа.

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    golemiq_korab_minava защо говориш наизуст?

Основна гаранция за руския суверенитет е точно ядрената им триада. И Русия доста стабилно я развива, като налива огромни ресурси точно в тази област.

А и не сравнявайте Афганистан и Ирак с евентуален конфликт в Украйна, щатите имат интерес от продължаващ военен конфликт в Афганистан. War is peace!, поне в този случай.

На мен все ми се струва, че украинската криза е непряко продължение на опитите на САЩ да треснат противоракетни бази в Полша през 2008-ма година.
    Конфликта в украйна до голяма степен се развива и от ръчичките на САЩ ...
    Русия разчита на ядрената си технология, но тя не може да нападне никоя държава по този начин. За навлизането й в Украна, Кавказ и тнт, се нужа точно от сухопътни съоръжения и силна авиация. Както и жива сила..
    Действията на САЩ са само началото на една голяма мащабна бъдеща операция..

Значи виновни са и левите, и десните. Всеки е крал.
    А днес сме в безисходица. Разчитаме на кредит и евро фондове. И реформи в полза на българския народ няма да се правят. Ще продължава населението да се дели на богати и бедни, на цигани и българи, на туй и онова, още повече докато накрая всички ще загубим.
    Нито вярвам, че Реформаторски блог с Кунева ще направят нещо, нито, че циганите примерно ще се оправят по демократичен начин в страна с дългове за 20 години по-напред.
    Истина е, че си говорим истини, обаче идеите ни се различават. И не, не искам комунизъм. Имам роднини, които са им отнели всичко. От милионер, до бездомник..
    Идеите ни действително се различават. Според мен се заблуждаваш, че "ще се оправим" единствено с помощта на тоталитарни методи. Поне аз така схващам голяма част от написаното от теб (не в този пост или тази тема, а по принцип).

Не твърдя, че знам рецептата, по която ще се оправим, но можем да опитаме. Нека си реформираме из основи съдебната система, да я превърнем в работеща и ръководеща се от върховенството на закона, а не от определени частни интереси; да си направим икономиката по-ефективна и отговаряща на реалните ни потребности, възможности и ресурси; нека си реформираме из основи здравната система, както и образователната, да вземем мерки за младежката безработица; да си оправим държавната администрация и тогава да видим дали няма да живеем поне малко по-добре.

И аз гледах едно от последните предавания на Диков и по-точно интервюто му с Кирил Домусчиев (който както знаем освен собственик на ПФК Лудогорец е и виден индустриалец). Въпросният сериозен бизнесмен в прав текст си каза, че държавата не само не помага, но и пречи на българския едър бизнес, манипулирайки цените на газа и ел енергията, предназначени за промишлени нужди и по този начин удря пряко върху индустрията ни. ДКЕВР постоянно обсъжда и приема предложения за вдигане на съответните цени, което оскъпява произведения продукт и в крайна сметка го прави много трудно продаваем (това удря директно върху печалбите и евентуалната възможност за реинвестиции). Подобни безумни и икономически необосновани решения са дългогодишна тенденция. Затова и българските бизнесмени вече предпочитат да инвестират в други държави, вместо в собствената си.

И аз имам подобни роднини, и знам колко от сегашните абсурди се коренят точно в 45-те години социализъм.
    Welcome to the Jungle...

Крадени или не крадени, факт е, че руснаците винаги са имали по-добри ракети. Балистични и космически.
    Ако прегледаш съревнованието на двете сили, дори и в космическото надпреварване (The Space Race), ще видиш, че Русия(СССР тогава) бие щатите във почти всичко. Единственото по-значимо постижение на САЩ е пращането на човек на луната, което е меко казано съмнително, а според мен си е откровена гавра.
    Изобщо личното ми мнение е, че при евентуален ядрен конфликт между САЩ и Русия последната ще излезе победител, макар и с пирова победа.
    Аз изобщо не смятам, че ще се стигне до подобен конфликт, защото и двете държави са наясно, че той би бил пагубен за света. Русия просто иска да си върне позициите на световна суперсила, достоен конкурент на САЩ и "показва мускули" в съответните си зони на влияние, възвръщайки позагубеното самочувствие и респект. Тоест това е нещо като начало на нова Студена война. Започва с надлъгване, паралелни геополитически и диверсионни ходове, но умишлено се избягва пряк сблъсък. Да видим докъде ще стигне.
    Welcome to the Jungle...

Идеите ни действително се различават. Според мен се заблуждаваш, че "ще се оправим" единствено с помощта на тоталитарни методи. Поне аз така схващам голяма част от написаното от теб (не в този пост или тази тема, а по принцип).

Не твърдя, че знам рецептата, по която ще се оправим, но можем да опитаме. Нека си реформираме из основи съдебната система, да я превърнем в работеща и ръководеща се от върховенството на закона, а не от определени частни интереси; да си направим икономиката по-ефективна и отговаряща на реалните ни потребности, възможности и ресурси; нека си реформираме из основи здравната система, както и образователната, да вземем мерки за младежката безработица; да си оправим държавната администрация и тогава да видим дали няма да живеем поне малко по-добре.

И аз гледах едно от последните предавания на Диков и по-точно интервюто му с Кирил Домусчиев (който както знаем освен собственик на ПФК Лудогорец е и виден индустриалец). Въпросният сериозен бизнесмен в прав текст си каза, че държавата не само не помага, но и пречи на българския едър бизнес, манипулирайки цените на газа и ел енергията, предназначени за промишлени нужди и по този начин удря пряко върху индустрията ни. ДКЕВР постоянно обсъжда и приема предложения за вдигане на съответните цени, което оскъпява произведения продукт и в крайна сметка го прави много трудно продаваем (това удря директно върху печалбите и евентуалната възможност за реинвестиции). Подобни безумни и икономически необосновани решения са дългогодишна тенденция. Затова и българските бизнесмени вече предпочитат да инвестират в други държави, вместо в собствената си.

И аз имам подобни роднини, и знам колко от сегашните абсурди се коренят точно в 45-те години социализъм.
    Ами действително за някои неща мисля, че трябва да се действа по таталитарен начин.
    Дори според мен реформите за предложените от теб сектори трябва да се наложат по таталитарен начин, защото иначе отново ще се намери кой да ограби всичко. Мисля, че трябва да работим по социалистичен начи. Не комунизъм, амо социална политка да водим. Такава, каквато БСП не води. Мисля, че ЕС и самия капиталистически строй и неговите идеи не са подходящи. Вчера даваха как ЕС няма да правят никакви реформи. Не вярвам, че с тях и в този режим (всеки да се спасява както може) ще живеем по-добре.

Мега фен
    Ами действително за някои неща мисля, че трябва да се действа по таталитарен начин.
    Дори според мен реформите за предложените от теб сектори трябва да се наложат по таталитарен начин, защото иначе отново ще се намери кой да ограби всичко. Мисля, че трябва да работим по социалистичен начи. Не комунизъм, амо социална политка да водим. Такава, каквато БСП не води. Мисля, че ЕС и самия капиталистически строй и неговите идеи не са подходящи. Вчера даваха как ЕС няма да правят никакви реформи. Не вярвам, че с тях и в този режим (всеки да се спасява както може) ще живеем по-добре.
    Тоталитаризма никога не води до нищо добро в дългосрочен план.
    НЕ знам за какъв капитализъм говориш, но ако ми кажеш, че в скандинавските държави, примерно, няма социална справедливост, значи има нещо много сбъркано в представите ти. Защо не гледаш към тях примерно, а въздишаш по сринал се строй, които трябваше да държи гражданите си в държавата с 3метрови стени и минни полета?

Аз пък твърдя, че въпросните сектори може да се реформират и на пазарен принцип, най-малкото защото държавата не разполага с толкова средства, че системно да им "плаща масрафа". Социалната политика действително е нещо важно, но тя трябва да се опира на стабилна икономика с висока производителност. Гаранция за такава е модерната образователна система. Доказано е, че средствата, вложени в научни изследвания и създаването на добре образовани професионални кадри, после се избиват в пъти. Трябва да има пряка връзка между бизнеса и съответните образователни учреждения (университети, колежи, професионални гимназии), да се предоставят стажове на обучаващите се в тях и така да превръщат теоретичните си знания в практически. Да се осигуряват допълнителни обучения и курсове за подобряване на професионалната квалификация, независимо от възрастта на работещия. Държавната администрация да се реформира изцяло, като се ограничат до минимум партийните назначения, организират се прозрачни конкурси за набиране на кадри и се работи все повече върху електронните административни услуги (като често споменаваното "електронно правителство").

И най-важното - да се постигне обществено съгласие по няколко предварително определени национални приоритета, около които да се обединят всички водещи политически сили и да се води еднаква политика по изпълнението им, независимо кой е на власт.

Ето един примерен пакет от конкретни и постижими мерки.
    Welcome to the Jungle...

Тоталитаризма никога не води до нищо добро в дългосрочен план.
    НЕ знам за какъв капитализъм говориш, но ако ми кажеш, че в скандинавските държави, примерно, няма социална справедливост, значи има нещо много сбъркано в представите ти. Защо не гледаш към тях примерно, а въздишаш по сринал се строй, които трябваше да държи гражданите си в държавата с 3метрови стени и минни полета?
    Както казах искам някакъв нов вид комунизъм. . . не същия, няма как да е същия, макар че е било позволено да се пътува и тогава? Ние нямаме природни изкопаеми или нещо, с което да се конкурираме със развитите държави, така че демократично тях не ги интересува, не се помага помага на малките държави в този смисъл както Русия например е инвестирала и правила цялата ни индустрия някога.

Аз пък твърдя, че въпросните сектори може да се реформират и на пазарен принцип, най-малкото защото държавата не разполага с толкова средства, че системно да им "плаща масрафа". Социалната политика действително е нещо важно, но тя трябва да се опира на стабилна икономика с висока производителност. Гаранция за такава е модерната образователна система. Доказано е, че средствата, вложени в научни изследвания и създаването на добре образовани професионални кадри, после се избиват в пъти. Трябва да има пряка връзка между бизнеса и съответните образователни учреждения (университети, колежи, професионални гимназии), да се предоставят стажове на обучаващите се в тях и така да превръщат теоретичните си знания в практически. Да се осигуряват допълнителни обучения и курсове за подобряване на професионалната квалификация, независимо от възрастта на работещия. Държавната администрация да се реформира изцяло, като се ограничат до минимум партийните назначения, организират се прозрачни конкурси за набиране на кадри и се работи все повече върху електронните административни услуги (като често споменаваното "електронно правителство").

И най-важното - да се постигне обществено съгласие по няколко предварително определени национални приоритета, около които да се обединят всички водещи политически сили и да се води еднаква политика по изпълнението им, независимо кой е на власт.

Ето един примерен пакет от конкретни и постижими мерки.
    но за да се случи това преди това трябва да стане един бунт, да првземем общините, да се изколят хиляда човека и накрая има голяма опастност отново същите да се настанят, отново от нулата и така .... Докато виж както казах, преди в лошия комузъм как фабриките ни работили, призвеждали сме косур неща, не са изтичали пари по системата в такива мащаби?
    Иначе и аз искам вскичко това което каза...

Идеите с коленето и въоръжените бунтове можем да си ги говорим на по чашка или на шега, но и двамата знаем, че това не са сериозни работи.

Не отричам индустриалния бум през социализма, но за толкова мащабна индустрия са нужни ресурси (каквито нямаме) и пазари, където конкуренцията е сериозна. Тогава ресурсите сме ги внасяли от СССР, а основни пазари са били страните от СИВ. Някои наричат въпросната индустриализация "изкуствена" (защото нямаме необходимите предпоставки и ресурси за нея).

Сега основните пазарите пак ги имаме в лицето на ЕС, а ресурси можем да си набавим (внесем) на разумни цени. Въпросът е с каква материална база разполагаме и какви са цените на енергийните източници, както и производителността на труда. Всичко това определя цената на крайния продукт и това доколко е конкурентен на пазара, което пък влияе върху печалбата и рентабилността на съответния бизнес. Точно при частника по-трудно изтичат пари по системата, защото той е пряко заинтересован от колкото се може по-голяма печалба (според практиката това не важи за държавния монопол).
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Ами хубави неща се случват за акционерите в "Газпром".
    n00bs

Идеите с коленето и въоръжените бунтове можем да си ги говорим на по чашка или на шега, но и двамата знаем, че това не са сериозни работи.

Не отричам индустриалния бум през социализма, но за толкова мащабна индустрия са нужни ресурси (каквито нямаме) и пазари, където конкуренцията е сериозна. Тогава ресурсите сме ги внасяли от СССР, а основни пазари са били страните от СИВ. Някои наричат въпросната индустриализация "изкуствена" (защото нямаме необходимите предпоставки и ресурси за нея).

Сега основните пазарите пак ги имаме в лицето на ЕС, а ресурси можем да си набавим (внесем) на разумни цени. Въпросът е с каква материална база разполагаме и какви са цените на енергийните източници, както и производителността на труда. Всичко това определя цената на крайния продукт и това доколко е конкурентен на пазара, което пък влияе върху печалбата и рентабилността на съответния бизнес. Точно при частника по-трудно изтичат пари по системата, защото той е пряко заинтересован от колкото се може по-голяма печалба (според практиката това не важи за държавния монопол).
    Това се питам. Защо Русия ни е внасяла полезните изкопаеми, а сега ЕС няма намерения да го прави? Защото идеята на капитализмът е напълно различна.
    До скоро произвеждаме тракотри булгар. До 2008 год, модернизиран с климатик и тнт.. и него спряха... няма пазар, голяма конкуренция ЕС не ни помага в това отношение. не ни модернизира.
    И защо не вярваш във воеражените партизани? Защото сме толерантен народ?
    И кой иначе мислиш, че ще бъде допуснат да приложи тези реформи като имаме 100 партии, половината протеже на главните три?

Това се питам. Защо Русия ни е внасяла полезните изкопаеми, а сега ЕС няма намерения да го прави? Защото идеята на капитализмът е напълно различна.
    До скоро произвеждаме тракотри булгар. До 2008 год, модернизиран с климатик и тнт.. и него спряха... няма пазар, голяма конкуренция ЕС не ни помага в това отношение. не ни модернизира.
    И защо не вярваш във воеражените партизани? Защото сме толерантен народ?
    И кой иначе мислиш, че ще бъде допуснат да приложи тези реформи като имаме 100 партии, половината протеже на главните три?
    Идеята на капитализма действително е различна, а и ЕС не разполага с ресурсите на тогавашния СССР, та да ги раздава даром на държавите-членки. Всяка от тях сама експлоатира ресурсите си. Самата идея на ЕС не е да раздава ресурси, а да изработва и дава икономически и политически инструменти, с помощта на които държавите да постигнат определени цели. Главната цел на Съюза е устойчиво икономическо развитие, което после да храни социалната сфера, образователната и е предпоставка за възходящото обществено-политическо развитие.

Не вярвам, защото цивилизованите общества не си решават проблемите с варварски методи като преврати и убийства. Има си други методи. Конкретно в нашия случай не знам как ще стане, но съм убеден, че превратите и публичните екзекуции не са начинът.
    Welcome to the Jungle...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си