.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 127

Hybrid View

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Именно. Ама друго си е като се съберат четливците и да кажат: Е, ти не си разбрал книгата, затова не ти харесва
    Да, ама е така. Всяка книга има нещо за разбиране. Само че не в нея, а в теб вътре.
    Аз например се отегчавам до смърт от фентъзита и изобщо не посягам към тях. Т'ва не прави жанра лош, а просто неподходящ за мен. Зат'ва толкова се дразня на комерсиалността на Куелю и Букай, примерно. А най-много ме е яд, че стана модерно всички да се приплюнчват по Малкият принц.
    Както и да е, една добра история не прави книгата добра, ако не те кара да търсиш нещо.

А само мимоходом да спомена, че с богатия речник на сегашните тийнейджъри никак няма да е пагубно да почетат и малко художествена литература.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    А само мимоходом да спомена, че с богатия речник на сегашните тийнейджъри никак няма да е пагубно да почетат и малко художествена литература.
    Друго са били предишните тийнейджъри.
    За обогатяване на речника препоръчвам по-скоро научна литература.

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Препоръчваш за какво?
    Аз напоследък си чета основно научна литература и к'во? Най-добрият ми приятел има обща култура на завидно ниво и не знае какво означава инфантилен, или сенилен, или детергент. Файда!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Научната литература ще те научи на терминология. Художествената - как да се изразяваш.
    На съвременните тинейджъри им липсват и двете.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

anonymous895156
    Guest
    Препоръчваш за какво?
    Аз напоследък си чета основно научна литература и к'во? Най-добрият ми приятел има обща култура на завидно ниво и не знае какво означава инфантилен, или сенилен, или детергент. Файда!
    Това какво трябва да доказва? Не твърдя, че обща култура и речник се придобиват само от научна литература, а че тя е по-добрият избор пред художествената, ако искаш да натрупаш такива.

Научната литература ще те научи на терминология. Художествената - как да се изразяваш.
    На съвременните тинейджъри им липсват и двете.
    Научната ще те въведе не само в различна терминология, а и ще ти даде знания и донякъде ще ти помогне да се изразяваш по-добре, докато в художествената ще четеш широко възхваляваните истории на някой автор и в края ще решиш, че си си извадил фундаментални изводи за живота, вселената и всичко останало.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Това какво трябва да доказва? Не твърдя, че обща култура и речник се придобиват само от научна литература, а че тя е по-добрият избор пред художествената, ако искаш да натрупаш такива.АААА Като змей се извъртя на 180 градуса хааххахахаха виж са еееее ахахахаххаа. Сега вместо да ме питаш, как точно си се извъртял на 180 градуса. На учи да се изразяваш точно, като начетена личност и без това от край време твърдиш, че си такава. Ако ме питаш, кога си твърдял, че си начетена личност. Ами това го правиш с този коментар, както и с долния, + безброй намеци из различни теми, тъй като си самохвалко
    Усещай са weeeeeeee
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 05-25-2014 на 11:54
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Това какво трябва да доказва? Не твърдя, че речник се придобиват само от научна литература, а че тя...

Научната ще те въведе не само в различна терминология, а и ще ти даде знания и донякъде ще ти помогне да се изразяваш по-добре,...
    Твърдиш, после не твърдиш ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Твърдиш, после не твърдиш ?
    Обърни внимание на думичката само.

Обърни внимание на думичката само.
    Ясно е, че ти не искаш да видиш.
    Защото няма значение тази думичка само, след като си противоречиш като цяло.

P.P. I am out !
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на 102
    Митаче

Град
    Варна
    Да, ама е така. Всяка книга има нещо за разбиране. Само че не в нея, а в теб вътре.
    Аз например се отегчавам до смърт от фентъзита и изобщо не посягам към тях. Т'ва не прави жанра лош, а просто неподходящ за мен. Зат'ва толкова се дразня на комерсиалността на Куелю и Букай, примерно. А най-много ме е яд, че стана модерно всички да се приплюнчват по Малкият принц.
    Както и да е, една добра история не прави книгата добра, ако не те кара да търсиш нещо.

Да, ама да разбереш книгата не означава, че трябва да я харесаш. Това имах предвид. А когато пред мен се изправи девойка, която ми хвали величието на Куелю и аз ѝ кажа, че не го харесвам, ме контрира с отговора: Не си го разбрала, затова
    Малкият принц е хубава книга, проблемът с нея е, че повечето поуки са ясно формулирани, дълго предъвквани от всеки аспект и затова става лесна за "приплюнчване". Аз лично съм я чела 2 пъти - веднъж по задължение и веднъж, защото исках.
    Но ако трябва да избирам, винаги ще посегна първо към Пипи

Мега фен Аватара на tori
    Малкият принц е хубава книга, проблемът с нея е, че повечето поуки са ясно формулирани, дълго предъвквани от всеки аспект и затова става лесна за "приплюнчване".
    Ами напълно нормално е - дават я на децата в четвърти-пети клас. Написана е за тая възрастова група. На теб ти е лесна за четене, защото си далеч по-вряла и кипяла от десет-годишната Мими.

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Написана е за тая възрастова група.
    нот суре

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Ами напълно нормално е - дават я на децата в четвърти-пети клас. Написана е за тая възрастова група. На теб ти е лесна за четене, защото си далеч по-вряла и кипяла от десет-годишната Мими.
    Аз казах, че съм я чела и като дете. А в момента е модерна не сред възрастовата група, за която е предназначена. Поне чети докрай кво съм написала де.

Мега фен Аватара на 102
    Аз казах, че съм я чела и като дете. А в момента е модерна не сред възрастовата група, за която е предназначена. Поне чети докрай кво съм написала де.
    имаш пропусната запетайка
    мисля че трябва да попрочетеш нещо научно

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    имаш пропусната запетайка
    мисля че трябва да попрочетеш нещо научно
    например Кодекса на труда?
    цяла сутрин се ровя в него

на Митето ще му пратя заповед за дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение"

между другото, според тазгодишната матура по БЕЛ се оказа, че имам проблем със запетаите

anonymous895156
    Guest
    на Митето ще му пратя заповед за дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение"
    лоша ди :с

Мега фен Аватара на 102
    банете тоя трол Митето

Мега фен Аватара на tori
    Прочетох. И на мен не ми представляваше интерес, не можех да си го представя като на филм така добре, както си представях Принцът и просяка. И все пак не това казах. Книжлето е сдъвкано, за да е лесно за разбиране от деца, те рядко търсят скрития смисъл в каквото и да е и приемат нещата буквално. Точно поради тая причина на по-големите им се струва твърде очевидна и лесна. Всъщност това и ми се иска да запазя занапред у себе си, но вече навлизаме в съвсем друга насока.
    Модата е странна, но изобщо нелоша.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си