- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Стой далече от четящи момичета
И като казахте за очилатото акне, се сещам за един др мой съученик, който си купи 2 бутилки мента и слезе на морето (на 2км от града е), да чете за хари и приятели![]()
n00bs
"Хари Потър" ми е една от любимите поредици ^^
Не знам дали е защото израснах с нея и ми е много на сърцето, или наистина ме е научила на нещо. Според мен има много важни житейски уроци в нея, предадени по такъв начин, за да бъде разбираемо и за деца (въпреки, че процентът от възрастни, четящи книгите, е доста висок и самата авторка никога не е казвала, че е предназначена само за деца).
Също така, въпрос към четящите:
Счита ли се за фен на книгите този, който не обича да чете класически произведения?
Думата "фен" не произлиза ли от английската дума за почитател?
а знаеш ли от гъза ми какво произлиза
а знаеш ли какво да ядеш
вампирите са най-малкия проблем на здрач... поредицата е адски изкривена представа за връзката между двама души... направо си е болно
Шифърът на Леонардо беше интересна, доколкото може да бъде книга в този жанр и стига да не се приема абсолютно насериозно.
Хари Потър обаче е хубава поредица. Аз съм ... почитател![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Аа, шифърът на Леонардо си беше суперграбваща.
А "Хари Потър"... пфффф, тая книга мога да си я чета и препрочитам и на 30 години. Израснах с нея - Хари отиде в Хогуъртс, аз отидох в първи клас, доколкото си спомням. Нова книга излиза - имам я до следващия ден, прочетена е до по-следващия, шегуваш ли се! :Д
А "здрач" - и от нея бях като обсебена, четях я с фенерче под одеалото![]()
Сега осъзнавам, разбира се, че като книга не струва много![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
За Здрач имах предвид, че и там се изказаха много силни мнения за това, че книгата е много хубава, запомняща се, учи на много неща и т.н. и т.н.
Даже прочетох цялата поредица - от инат първо, и второ - защото исках да съм сигурна, че не е нищо особено.
Мисълта ми е, че книги като Здрач и нюансите са временно явление и набират популярност, защото предлагат нещо по-различно за четене на тийн обществото. След което бързо се забравят, за да направят място за следващата такава книга. Нещо абсолютно неангажиращо. По-малките момичета се радват на нещата, които са били само в главата им досега, а сега вече се впускат в ролята на главната героиня/герой с всичките му подробности.
Няма нищо лошо в това да се харесват такива книги, но да ми се хвалят и определят като нещо повече от клозетно (оп!) четиво - абсолютно не. Отвратителна е тенденцията да се търси под вола теле.
ама нали са бози? защо ще си правите труда? не мислите ли, че обиждате феновете на подобен вид четива? като са малоумни, не бъдете и вие такива и не ги четете! понякога човек се нуждае от нещо по-неангажиращо. според настроението е. обичам да чета еротика. дава ми идейки, отпускам се... това не означава, че се ограничавам само до това. обожавам руските автори. в момента чета друг гениален човек (не-руснак) - ремарк - живот назаем. колкото до шифъра...пълен шит. лично мнение.
//просто споделям
когато аз отидох в първи клас, хари потър беше само "плод" на кокаинова фантазия
n00bs
Яко сте се вързали на тая тема.не забравяйте че това е само статус за фейсбук, с който мацките дето са прочели задължителната литература за матурата /по-скоро анализа за произведенията/ и някой и друг етикет на шампоан могат да се гордеят че мъжете ги е страх от тях понеже са интелигентни.Макар да съм съгласна че четящите момичета наистина имат въображение,боравят с думи по-добре отколкото тъпанджията в механите борави с палките и ритъма на някоя песен на Илиян.От доста време не намирам време да чета и усещам колко много ми липсва и как се отразява на речника ми.Но не значи че бих чела всичко все пак.Прочетох 3 страници от нюансите на сиво и се заклевам че поне 2 мозъчни клетки ми умряха.Понеже смятам че за да кажеш че нещо не е хубаво трябва да го пробваш първо,реших да почета и от здрач.Оказа се че начина на писане е по-зле и от актьорската игра във филмите /добре де,наравно са/.Обожавам Хари потър и най-вече начина,по който роулинг описва детайлите.От новите и модерни книги само това съм чела май.Аааа забравих -Song of ice and fire е нещо уникално /поне първите 3 книги/.четох я на английски ,не знам как са се справили с превода,но според мен Мартин заслужава признание.Цялата тая история,картите, милионите герои ...Евала!
Иначе предлагам всеки да си напише любима книга,стига само сме спорили кои не струват.Най-любими на всички времена /така да се каже/ са "Портретът на Дориан Грей","Майсторът и маргарита","10 малки негърчета",цялата тетралогия на "Железният светилник","Анн от фермата Грийн гейбълс" /малко спомени от детството/.Има и други, но тава са топ 5/ не точно в този ред,разбира се./
Не разбирам откъде произлиза враждебното ти отношение към мен.
По темата: да, наистина Хари и "Здрач" не са нищо особено, ама и по двете бях побъркана.
Любими книги имам много; ако една книга ме грабне, то я прочитам на едно сядане (по-скоро лягане или четене в какви ли не пози, само не и както трябва) и понеже дълго избирам следващото си четиво, почти всяка книга, която прочета, ми става любима.
Последната книга, която прочетох, беше "Чужденецът" на Албер Камю. Много лесно се чете, само дето не я схванах напълно. Разбрах какво се опитва да се каже и втълпи в главата на читателя, но може би моята гледна точка е прекалено различна от представената и затова не я оценявам.
Последната книга, която ми стана любима, беше "Предимствата да бъдеш аутсайдер" на Стивън Чбоски. Харесвам книги, които представят и различни гледни точки и тази определено беше такава. Накрая чак ме болеше, докато я четях. Такива книги харесвам. Променящи.
Някой беше споменал "10 малки негърчета". Това беше първата книга на Агата Кристи, която прочетох (все още няма втора, но тези, които има мама като нейна фенка, са наредени в библиотеката ми, чакащи да бъдат прочетени) и първата от такъв жанр, и, учудващо за мен, доста ми хареса. Почнах да я чета и изведнъж видях изгряващото слънце![]()
"Делириум" и "Пандемониум" на Лорън Оливър също са ми едни от любимите. От тази авторка съм чела още една книга (също любима), а тя има около 5, мисля че - но не са издадени на български, все още.
Джон Грийн също ми е любим автор, харесва ми начина, по който пише. Чела съм 3 от неговите книги; най-любимата ми от тях е "Хартиени градове".
В момента чета няколко книги:
> "Силата" на Ронда Бърн - честно казано, не ми харесва много. Не мисля, че ще я довърша.
> "С дъх на канела" на Никълъс Спаркс - засега ми се струва като обикновена любовна история; става за убиване на времето.
> "Алхимикът" на Паулу Коелю - тя ми е интересна, но е трудна за четене с всичките тези метафори и мъдри мисли на всяка страница. Тя ми е странично четиво.
> "Толкова много време" на Франк Госен - книга, която си купих, защото беше намалена и се разказваше за музиката.Прочела съм около 1/4 от книгата и си стои така от известно време; интересно ми е какво ще стане занапред, но мисля, че ще я довърша по-късно.
Уау, не знам защо изписах толкова. Обичам да говоря за книги. Съжалявам за дългия ми пост и благодаря на тези, които го прочетоха; ще се радвам да видя и вашите любими книги или да чуя мнение за гореспоменатите ^_^
аз пък знам ;/Не разбирам откъде произлиза враждебното ти отношение към мен