- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Стой далече от четящи момичета
а знаеш ли от гъза ми какво произлиза
а знаеш ли какво да ядеш
Не разбирам откъде произлиза враждебното ти отношение към мен.
По темата: да, наистина Хари и "Здрач" не са нищо особено, ама и по двете бях побъркана.
Любими книги имам много; ако една книга ме грабне, то я прочитам на едно сядане (по-скоро лягане или четене в какви ли не пози, само не и както трябва) и понеже дълго избирам следващото си четиво, почти всяка книга, която прочета, ми става любима.
Последната книга, която прочетох, беше "Чужденецът" на Албер Камю. Много лесно се чете, само дето не я схванах напълно. Разбрах какво се опитва да се каже и втълпи в главата на читателя, но може би моята гледна точка е прекалено различна от представената и затова не я оценявам.
Последната книга, която ми стана любима, беше "Предимствата да бъдеш аутсайдер" на Стивън Чбоски. Харесвам книги, които представят и различни гледни точки и тази определено беше такава. Накрая чак ме болеше, докато я четях. Такива книги харесвам. Променящи.
Някой беше споменал "10 малки негърчета". Това беше първата книга на Агата Кристи, която прочетох (все още няма втора, но тези, които има мама като нейна фенка, са наредени в библиотеката ми, чакащи да бъдат прочетени) и първата от такъв жанр, и, учудващо за мен, доста ми хареса. Почнах да я чета и изведнъж видях изгряващото слънце![]()
"Делириум" и "Пандемониум" на Лорън Оливър също са ми едни от любимите. От тази авторка съм чела още една книга (също любима), а тя има около 5, мисля че - но не са издадени на български, все още.
Джон Грийн също ми е любим автор, харесва ми начина, по който пише. Чела съм 3 от неговите книги; най-любимата ми от тях е "Хартиени градове".
В момента чета няколко книги:
> "Силата" на Ронда Бърн - честно казано, не ми харесва много. Не мисля, че ще я довърша.
> "С дъх на канела" на Никълъс Спаркс - засега ми се струва като обикновена любовна история; става за убиване на времето.
> "Алхимикът" на Паулу Коелю - тя ми е интересна, но е трудна за четене с всичките тези метафори и мъдри мисли на всяка страница. Тя ми е странично четиво.
> "Толкова много време" на Франк Госен - книга, която си купих, защото беше намалена и се разказваше за музиката.Прочела съм около 1/4 от книгата и си стои така от известно време; интересно ми е какво ще стане занапред, но мисля, че ще я довърша по-късно.
Уау, не знам защо изписах толкова. Обичам да говоря за книги. Съжалявам за дългия ми пост и благодаря на тези, които го прочетоха; ще се радвам да видя и вашите любими книги или да чуя мнение за гореспоменатите ^_^