- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Страх, че ще се откаже от мен.
Здравейте. Ще започна с това, че съм момиче (няма да си казвам възрастта). Имам приятел от 2 месеца, който е по-голям от мен с 5 години (не мисля, че е от значение ама знам, че някой ще пита). От самото начало излизахме всеки ден, а сега един ден излизаме два - не. Причините му са, защото е много изморен той наистина доста работи и аз му правя компромиси. Работата е там, че много ме е страх да не се откаже от мен. Като говорех с него по този въпрос той ми каза ''от теб зависи'' докато аз не бих се отказала от него и от нищо не зависи, защото просто няма какво да ме откаже. За първи път съм с някой, който искам и нямам опит с тези неща. Иначе доста пъти ме е изненадвал, пише ми, не се държи студено. Искам мнение по въпроса дали е нормално това в една връзка, защото както казах нямам опит.
След като работи много и е изморен, нормално е да не ти обръща толкова внимание, колкото преди.
Важно е да не се вкарваш в някакви драми, да му държиш сметка или да му мрънкаш, че искаш повече от неговото време. Може и затова да ти е казал, че от теб зависи.
Сама казваш, че ти прави изненади, пише ти и не се държи студено, следователно нямаш причина да си мислиш, че може да се ''откаже'' от теб, поне на тоя етап.
Репликата "от теб зависи" ми звучи изключително грубо,това което мога да ти кажа от опит е че не си заслужава да си с човек,който постоянно те кара да се чудиш дали нещо не е наред и както личи от написаното,ти носи много притеснения и негативни емоции.Може наистина проблемите в работата му да са причина за поведението,но цялостната картинка не ми звучи много обещаващо.В крайна сметка ти познаваш човека по-добре и ако смяташ,че той е за теб,продължи връзката ви,но имай едно наум във всеки случай.
![]()
Работата е да не се вкопчваш в даден човек и да не го притискаш.
Трябва да имаш свой собствен живот, въпреки връзката и да не се привързваш твърде много към него.
Още сте в началото, така че се отпусни. Ако иска да бъде с теб, ще е така.
Хубаво е да си намериш и ти работа и да си ангажирана и ти. А не да се чудиш какво да правиш по цял ден...
И да имаш и друг живот освен живота ти с него - хоби някакво, спорт, излизания с приятели и приятелки и т.н.
Нормално е в началото на една връзка страстта да е по-силна и да ви кара да искате да сте заедно нон-стоп. С времето тези неща олягат и връзката преминава в следващ етап. Това не значи, че не те иска, а просто, че има и други неща с които се занимава и трябва да обръща внимание и на тях. Явно си малка и това ти се случва за пръв път. Единственото което може да прецака връзката ви на този етап са съмненията ти. Не го позволвай.
Понякога на момчетата им е по-интересно, когато момичето си има собствен живот. Тоест да излизаш с приятели, шопинг, работа или такива неща. С една дума - да види, че можеш да си изкарваш добре и без него. Така си по-интересна и подсъзнателно оказва доста влияние на мъжете. Едно е да си по цял ден у вас и да го чакаш да звънне или да те потърси - така той е прекалено сигурен и едва ли не е на мнение, че каквото и да става ти все си седиш и го чакаш . Докато като излизаш и си намираш занимавки му е по-интересно. Просто мъжете са като хищниците, обичат да ловуват и целта е да си плячката, която търсят, без да губиш ценноста си за него. Пък и не е хубаво да говориш с него често на темата" ще ме зарежеш ли" , " още ли ме обичаш" , "държиш се по-студено" и тн. Просто е отегчаващо. Не му мисли толкова, момчето просто е уморено, а ти просто трябва да си намериш ангажименти.![]()
Просто личи колко си по-малка от него. Може би още си ученичка, а имаш гадже, което работи. Естествено, че той ще е изморен след работа, понякога няма да му се излиза, не винаги ще му е до купон и ще му се доспива рано. А ако ти му натякваш, тогава ще го изгубиш. Ако и ти си намериш нещо, което да заема повече време в графика ти, ще видиш колко по-добре ще се чувстваш.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5