- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Пълни глупости.
Миналото лято (не февруари!) протестираха точно умни хора, хора с професия, хора с гражданска позиция. Не бяха баби и дядовци + мангали с тъпи лозунги.
Толкова са умни, че им плащаха, за да протестират.
Февруари поне имаха причина да излязат, а лятото се събраха всички лумпени в държавата, за да реват, че тиквата бил обичан от всички.
Няма смисъл да се хабиш, вече си ми доказвала многократно, че нямаш нищо в главата.
Значи не си достатъчно запознат с руската история. Проучи термините и историческите личности, които споменах преди 2-3 мои поста и сам ще прецениш колко хуманни са руснаците. Ще ти дам един лек жокер - заточването в Сибир не е измислено от болшевиките, а е редовна практика още от императорско време. Доста хуманен акт.
Welcome to the Jungle...
Е, да де, аз това твърдя
Малко ли е това население обаче?
Всъщност Украйна си е донякъде измислена държава, там са се умешали протестатни, католици, православни, всеки си дърпа към своята черга, рано или късно щяха да си хванат пътя.
Една държава не е ли обединена винаги се разцепва, и да се обвиняват външни сили е глупаво. Колкото руски толкова и американски интереси са играли там.
(в подкрепа на казаното от теб и доразвивайки моите твърдения от предните постове)
Аз съм изумен как има хора, които не познават историческото развитие на една държава, обичайните структури на властта там и манталитета на управляващите и в същото време я дават за пример (който всъщност онагледява повечето от нещата, които те осъждат). За мен това е върховна форма на невежество и слаба информираност...
Никъде не съм твърдял, че Украйна има някакво сериозно историческо минало, но специално руската намеса там е повече от очевидна. На всеки е ясно, че Русия има сериозни геополитически интереси в държавите от бившия СССР, затова се създаде и ОНД, затова и сега искат да развият новата икономическа идея, а именно - Евразийския съюз. Москва иска да продължи да дърпа конците на бившите си подопечни и тя да определя съдбата им. Украйна е просто най-подходящият пример за това.
Welcome to the Jungle...
Смях. Най-малко Русия иска да воюва с Украйна. Но Русия много добре знае, че подписаните договори с ЕС и новото правителство от ксенофоби и расисти в Киев - ще направят всички възможно за прекъсване на унищожаването на държавата им и връзките с Русия. Точно Русия й е най-слабото място. Путин, ако за българския народ казва, че е братски - то с украинския са едни.
Сляп ли си ве? Нали Русия се опитва точно да предотврати това нейно притискане и грабене от страна на западните капиталисти? Защото Америка вече под предлог за светла демокрация не остана държава, която да не е унищожила.
В това число влизаме и ние.
Да живеят път новите амбийции на Русия, а дано.
Медийте винаги са били най-голямото оръжие за манипулация на всякъде по света. Медийте предизвикват всички ескалации и се използват от чужди сили за провокация!
Ква и е работата на Америка баш в Украйна? Русия ходили да налага своите си интереси по границите на САЩ?