Първоначално написано от
npp
дифендъре(все още не съм много сигурен на какво си защитник) какво има между мене и теб, че се оплакваш от мен?!, ако има нещо, кажи?, нито те съдя, нито те заробвам, това че досега бях свидетел на Отца и Исус не означава, че вече мога да се нарека "най-първи в Божието царство", нито пък някога (в настоящата вечност) досега съм твърдял, че съм Бог, Господ, "Слънце", Ангел, или каквото и да е друго от този род, а и защо въобще човек трябва да е нещо или някой за да бъде праведен подобно на Исус и Неговите ученици?!, срещал съм много добри хора измежду нищожните, и много лоши измежду големите, понеже мъдростта, знанията, възвишеността, силата, способностите, могъществото, славата, и пр. никога не са могли да направят човека (който и да е той) истински Светия, защото само любовта(добротата/правдата) го прави такъв, освен това човек не може да стане/бъде съвършен ако не допринася за всеобщото спасение към изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, например достатъчно е да пренебрегнеш само един човек или една душа за да се окажеш несъвършен, защото заповедта е "да обичаш ближния си дори и повече отколкото себе си", а всеки човек е наш ближен, при това даже и всяка душа дори и ако се намира в животинско тяло, съвършената Истина в библейските писания не е описана и подредена както най-добре обясненият материал в най-лесно разбираемите учебници, но е раздробена на множество малки фрагменти разпръснати по протежение на цялата библейска история без да има последователна подредба във времето, ето защо само истински Светии можеха съвършено да разбират Писанието досега, например досега никъде в Библията не можеше да се намери пасаж с подробно свидетелство за това че Бог е планирал да спаси всички човеци/души на вселената, обаче този факт не е сигурно доказателство, че Той не може и няма да спаси всички, защото самият Господ е казал и е написано, че всичко, което е невъзможно за човеците е възможно за Бога, а също и че Бог е любов към човеците, понеже Бог не направи писанията напълно разбираеми за всички с цел да приеме за свои истински Светии само онези, които обичат ближния си съвършено - Те са, които наистина вярват