.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Question Кандидатстване след 7 клас в Пловдив

Здравейте, имам 5,400 по БЕЛ и 5,288 по математика. Къде ще ме приемат с тези оценки в град Пловдив? Дали имам шанс в НТГ с банково дело и в ОМГ със системно програмиране?

Значи в Пловдив ( и аз съм от тук ), в НТГ с банково дело не знам как се пресмята балът, но минималният миналата година е бил 32.543 , в ОМГ балът се смята 3x оценката от матурата по мат + оценката от матурата по БЕЛ + оценката за годината по мат + оценката за годината по БЕЛ (предполагам, че ще имаш 6 за края на годината по БЕЛ и мат, за това сметнах, че се получава бал 33.264 ), а минималният там с тази специалност за 2013 е 33.154. Иначе в английската с немски (ЕГ "Пловдив") е бил 33.660, с английски -33.440, в руската (ЕГ "Иван Вазов) е пак там някъде към 33.400, зависи с какъв език де . За езиковите балът се смята 2x оценката от матурата по мат + 2х оценката от матурата по БЕЛ + оценката за годината по мат + оценката за годината по БЕЛ.( Ако имаш 6-ци за годината, ти имаш 33,376 ) НО всичко зависи тази година как са се справили всички.

Къде ги гледаш миналата година къде с колко се е влизало? Иначе за годишни оценки по БЕЛ 100% ще имам 6, а по математика не е сигурно, но може би ще имам и там 6.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    за НТГ и ОМГ се смята така:
    3*МАТ + БЕЛ + 2-те оценки по МАТ и БЕЛ от училище
    при евентуални 2 шестици в училище балът ти става 33.264
    влизаш си в НТГ, но за ОМГ ще трябва да изчакаш края на месеца за минималните балове

Мен ме съмняма да влеза от първо класиране в НТГ с банково дело.

имаш преднина с тоя бал за момента
    нали знаеш, че ако не успееш на 1-во, можеш на 2-ро

С банково дело ще влезнеш със сигурност.Баловете няма да скочат много,така че влезнеш,споко А и си момче,по принцип момчетата влизат с по-ниски балове.

Да, но тази по математика е много гадна и прави всимко възможно, за да ни пише възможно по-ниски оценки и може би ще ми пише 5. С 5 по математика имам ли шанс да влеза в НТГ с банково дело?

тц

Цитирай Първоначално написано от mitko1pr Виж мнението
    Да, но тази по математика е много гадна и прави всимко възможно, за да ни пише възможно по-ниски оценки и може би ще ми пише 5. С 5 по математика имам ли шанс да влеза в НТГ с банково дело?
    Имаш.Ето тук са написани подробно минималните и максималните балове за всяка една гимназия: http://krasi.chekanova.org/wp-conten...irane-2013.pdf

с 5-ца на второ класиране влизаш, но не и на първо
    провери от миналата година статистиката със състезателня бал

sladur4eto_66
    Guest
    Koi e klasiran v omg v prirodomatemati4eskiq s ae
    Последно редактирано от sladur4eto_66 : 06-28-2014 на 21:19

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си