- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Ревност
Здравейте!
Надявам се да се отнесете сериозно към моята тема, не е трол и т.н. , просто бих искала да получа малко мнения по въпроса
Аз съм почти на 21 години, а моят приятел е с 1 година по-малък, сиреч на 20. Аз съм му първата сериозна приятелка, а той на мен не. Както и да, заедно сме вече почти от 2 години, което на практика е по-малко, защото когато се запознахме, той живееше в друга държава, а миналата година се премести да живее при мен. Описвам тези детайли, за да покажа, че любовта ни е голяма, заради нея той остави своя град и държава и се премести при мен.
Не искам да се изхвърлям или нещо подобно, но се намирам за привлекателна, а и нали е важно всеки сам да се харесва (разбира се, в границите на нормалното). Това създава проблеми на моя приятел, не знам дали е от незрялост, неопитност или недоверие, но фактът е, че той много ме ревнува и то безсмислено. Аз лично не понасям да ме обвиняват и набеждават в неща, които не съм правила, но предполагам, че с всички е така.
Както и да, ще дам няколко примери. Понеже живея в чужбина от 2 години, нямам много приятели и не излизам много, тъй като предпочитам да залягам над ученето, вместо купоните. Запознах се с едно момче първата година в университета, което в последствие ми призна, че е гей. Аз лично нямам нищо против хората с различни сексуални ориентации. 100% съм сигурна, че е, няма съмнение по въпроса. Той се държи с мен като приятелка с приятелка. Обаче моят приятел страшно много ревнува от него и не вярва, че е гей, въпреки че се запозна с неговия приятел. Все ме обвинява, че крия неща от него, че съм имала нещо с това момче и не искам да си го призная. От дотук казаното, би трябвало да е ясно, че такива неща изобщо не е имало.
Проблемът е, че нашата връзка започна от разстояние, 1 година по-късно той се премести да живее при мен, а сега е за цяло лято в чужбина. Винаги, когато има дистанция помежду ни и се почва една и съща история. Почва да ме пита и изисква с подробности да знае какво съм правила днес, с кого и т.н. , а аз през почти цялото време правя едно и също - уча, особено сега съм в сесия. Аз не харесвам това, тъй като го приемам като навлизане в личното пространство, в смисъл , че не ми харесва да седя и давам обяснения все едно на баща ми.
Друг пример: аз изключително рядко ползвам фейсбук, само по някой път, за да си пиша с приятели и приятелки от България. Той специално седи и гледа статусите на хората, които са ми в приятелската листа и интерпретира нещата, все едно за мен са писали. Ако седи и го слуша човек, ще реши, че всеки 2-ри във ФБ е влюбен в мен (смях в залата) и почва да се кара, защо съм отричала и ей такива неща.
Бих искала да попитам за мнения по въпроса, който, отново повтарям, е сериозен и се извинявам, че е дългичко, но реших, че с повече информация, по-лесно ще разберете проблема. Мерси предварително
миличка си пошити сички момчета са такива
е аз никога не слагам под общи знаменатели, а предпочитам случаите да се разглеждат конкретно![]()
Няма какво да направиш. Ревността не се е лекува. Или свиквай, или сменяй гаджето.
I`m trying to make your dreams come true...
При връзките започнали с интернет запознанство често се наблюдава този ефект. Просто човекът подсъзнателно си мисли "Щом тя се е запознала и е тръгнала с мен в чата, значи го прави и с други". Още повече, че това му е първа връзка и е неопитен. Явно залага много на нея, щом се е преместил в друга държава заради теб. Ревността е съвкупност от недоверие и страх. Недоверие в това, което прави и мисли партньора ти и страх от това, че може да го изгубиш или да останеш прецакан.
Поговори с него и му обясни, че тази неоснована ревност те обижда. Кажи му, че не ти е приятно постоянно да те следи какво правиш. Това няма да спре ревността му, но поне ще се замисли дали да я показва толкова или не. С времето би трябвало да започнете да си имате доверие един на друг. Ако не стане просто връзката ви няма да просъществува още дълго.
Ревността си е болест. Няма много как да го промениш. Вероятно има комплекси, несигурен е в себе си и затова се страхува, че ще те изгуби. Най-добре си поговорете сериозно. Съветвам те да си помислиш дали искаш връзка с такъв човек.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Ревността в една връзка означава, че няма доверие между вас. Липсата на доверие между вас означава, че рано или късно нещата ще приключат с раздяла.
Преди всичко приеми фактите.
Седнете и си изяснете нещата. Кротко и спокойно. Питаш го, къде е проблема и в какво. Изслушай го внимателно. Разбери дали си го разбрала напълно. Нека самия той е почувства напълно разбран. Опитай се да разбереш и после да бъдеш разбрана. Обясняваш му каква е ситуацията и как ти виждаш нещата. Даваш предложение за по-нататъшни действия. Така казано може да изглежда малко изпрограмирано, но в крайна сметка трябва да е мине през нещо подобно.
Ако искаш да продължиш връзката ще ти е необходимо търпение. Трябва да изградите доверие по между си, такова че момчето да престане с грешните представи.
Поздрави!
BeTheOne
Първо благодаря на всички, има доста истина в това, което казвате!
Особено искам да наблегна на това:
казвала съм му сигурно около 100 пъти, без кавги и скандали, докато накрая след 50-тия път не ми писне и почвам да се изнервям и да му казвам, че не желая повече да говоря с него за известно време. Аз му имам голямо доверие, защото знам, че никога няма да направи нещо подобно, има ли вариант мъжката логика да е такава: "ако аз го очаквам и стане, после няма да боли толкова" и затова да го прави? а от моя страна аз като му имам пълно доверие, въпреки че в момента е далече, хипотетично казано, той може да прави каквото си иска, а аз няма изобщо да се замисля , че е възможно.
Мислила съм си на няколко пъти да прекратя връзката заради това, но от една страна проблемът е, че много го обичам, много е мил с мен, а от друга страна, като се замисля колко неща е правил за мен, включително фактът, че заряза университета и се премести да живее при мен в друга държава (не съм го притискала или карала по никакъв начин, той го реши, но след 1 година се разбрахме да отиде да следва, за да не остане без образование) ми се струва направо невъзможно. Представи си , ако си него - да направиш толкова за един човек, а той накрая да те зареже.. така че за момента прекратяване на връзката не е възможно, а и не го искам.
Просто търся дали има някакъв начин да покажеш на някого, че може да ти има доверие и че няма нужда да те ревнува толкова много (и то от гей или тем подобни!)..