- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Защо всички възхваляват Ботев,
Отхвърляйки теорията за родното, ти се съгласяваш да живееш и с цигани на твоята земя.
Ако всички хора живееха така както им е кеф, и нямаше изключения като Ботев и и други, борещи се за благото на мнозинството - нямаше да съществуваме. Днешното ни състояние в държавата до голяма степен е благодарение на това, че сме забравили какво е робство, забрави ли сме смисъла на родното и държавата и всеки се пробадава, за да живее такак както си иска. Историята винаги се е повтаряла.
И не ти казвам как да живееш, завърши си използвай държавните отпуснати пари за образование тук, после отивай където си искаш и въобще не ме интересуваш. То след още известно време великите и германци отново могат да си покажат лошата страна, ама България няма да я има. Всеки ще си е очеткал на някъде, като цигани. Еврейте си крепят една лайно в пустиняната, ама ще си запазят едно централно място за обединиение между съмишлени и общи интереси и хора..
С българското мислене, обаче как очакваш да имаме силна държава и да сме развити като никой не си мърда задника за това и всички бегат на майната си?
Всеки има право да живее там, където пожелае. Нито аз, нито ти имаме нотариални актове за тази земя, че да я наричаме своя собственост и да решаваме кои етноси имат право да пребивават тук.
Това не ме засяга по никакъв начин. Не знам защо се опитваш да ме учиш на морал.
Да съм казал, че очаквам такова нещо? Престани да си набиваш филми в главата.
Не съм ксенофоб, обаче тази земя е напоена с българска кръв, и това не може да се отрече, колкото и да го премълчават разни прозападни ратаи. Следователно, предимно ние, българите, би трябвало да живеем тук, защото нашите деди са се борили за нея.
А за това, което каза - че не те интересува за какво се е борил Ботев и как са живеели българите в продължение на 5 века, счупи тъпомера! Тези хора тогава са се мъчили толкова време, като в крайна сметка са съумели да се освободят! Това е волята на българския народ, а ти днес ги хулиш.
А и да не забравя една прочута фраза, че "Народ, който не помни историята си, е много вероятно да я повтори", та заради такива като тебе сега ми светва лампичката.![]()
Последно редактирано от Picha_s_moskvicha : 06-21-2014 на 11:05
Вижданията ми са не толкова прозападни, колкото космополитни и глобалистични, по тази причина съм против съществуването на отделни държави и всякаква форма на поставяне на интересите на дадена раса/етнос/народ/религиозна общност/социална група/дори животински вид над тези на други такива, както и на прилагането на двойни стандарти. Затова възроптах срещу изказването на големия кораб, че циганите нямат право да живеят в България.
Да, истината е, че не ме вълнува особено много. Уважавам всички въстанали българи по времето на Османското владичество (чакам някой да се заяде за името), понеже са се борели за може би най-святата кауза - свободата си, но дотам. В живота ми има далеч по-важни и интересни неща, колкото и грозно да ти прозвучи. Смешно е да намесвате това в темата, след като въпросът й е коренно различен, не питам защо е умрял Ботев, а защо поезията му е толкова широко възхвалявана, което си е реторичен въпрос. Очаквах по-интересна дискусия, жалко.
Разбира се, както сам виждаш, заради такива като мен историята се повтаря периодично и има войни.