- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Потоп във Варна.
не бе, божиите закони, на които се кланяш толкова усърдно (за пред другите) :>
Welcome to the Jungle...
че Божиите закони не ме обезличават като личност бре.
"за пред другите"
ми сигурно,
Хахахаха. Ако направят закон от ЕС , в който да се самоубиеш - ще се самоубиеш ли?
Ти според законите на ЕС знаеш ли какъв стандарт на живот и колко богати са държавите, че САМ каза, че не може да се сравняваме с тях и с техните правил! Значи само губим от това членство. Всеки трезвен вече го знаеЩе видиш ти съпричастност, само под формата на подиграфка.
По-вероятно е да убия глупаци като теб, които са вредни за себе си и другите.
На мен ми писна да повтарям все едни и същи неща, да ви давам адекватни примери, а вие да ми говорите общи приказки, все едно сме на седянката пред блока. Хора като вас имат нужда някой друг да мисли вместо тях, да им решава проблемите, да ги храни и пои, а те да папкат и слушкат. Казах ви го под различни форми поне 100-тна пъти - ЕС не е манна небесна, която да ни се изсипе отгоре, да ни реши всичките проблеми и да ни предпази от бъдещи такива, а ние да благославяме нечия щедрост. ЕС е обединение от наднационален тип, което дава възможност за координиране на определени действия в различни области на държавите, които членуват в него. Сега не сме цъфнали и вързали, но ако не членувахме в ЕС щяхме да сме още по-зле.
Преди няколко години в Пакистан и Китай имаше много по-тежки наводнения с много повече жертви. На тях знаете ли кой им помогна? Самите те си помогнаха.
Последно редактирано от DarkTemplar : 06-21-2014 на 14:58
Welcome to the Jungle...
Ние не сме готови за ЕС и заради това, понеже не сме способни да вървим по техните изисквания, които ни налагат - ние само обедняваме. Освен това, последното при нова студена война ще искам, да се обръщаме към Русия. Притиснати сме за Южен поток, а друга алтернатива нямаме, но колко го интересува ЕС за България? Ние като бедна държава, в капитализма никога няма да настигнем който и да е, защото сме много изостанали и те нямат намерения да помагат на когото и да е, а напротив - само да го източват. Това е капитализма, и ти не го разбра - работи в полза само на богатите.
Та в ЕС ние нямаме нарочно индустрия, защото за разлика от Русия, Европа НЕ налива полезни изкопаеми.
Колко още потопа трябва да станат, че да разбереш, че България е тотално приватизирана и никой не го интересува от това?
А през СССР сме били едни от най-развитите държави !
Като е наш проблем е време да обърнем погледа си, защото се разбра, че никоя по-развита държава няма да ни позволи да се равиваме и настигаме в тази система.
хоще ли данни и примери искаш за работещите ни институции и Индустрия и какво сме произвеждали, как е са работили всички системи (образование, спорт, земеделие) , че е нямало гладен и бос и Русия е е наливала всичко в ,,изкуствената ни икономика'' ?
Точно Русия и СИВ са поддържали цялата ни икономика. Кой мислиш е осигурявал ресурсите за стоките, които произвеждаме, а после пазарите, където да ги пласираме? Целият ни икономически модел (планова икономика) е бил копие на този в СССР. Той ни е наложен от тях. И ти ми казваш, че руснаците не били отговорни за това.
Никога не сме били една от най-развитите мащаби в световен мащаб. Нито имаме територията, нито населението, нито ресурсите, нито икономиката, за да бъдем такава. Не знам кой те е убедил в това, но те е излъгал много жестоко.
Welcome to the Jungle...
Били сме най-развитата държава за нашите размери и големина заради близките ни отношения с Русия, защото ни е потдържала цялата индустрия и ни е давала необходимите ресурси. Не искам отново да се връщаме на темата и да ти изваждам какъв център сме били и какви компютри сме правили и как след това всичко се разбива и унищожава с новата система. Минало свършено, но историята ни показва, че не сме били дупката на кенефа, заразлика от днес!
Аз в другите теми достатъчно извадки съм ти предоставял. Били сме Швейцария за времето си - сатилит на Русия, космическа държава, високотехнологично развиваща се и с единно неразцепено управление с връзки помжду отделните слоеве и етажи, добре развити в аграрно отношение, с работещи стотици големи предприятия и научни институти, ред и е имало, кражби - не, колкото днес![]()
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-21-2014 на 16:07
Това, че сме били Швейцария на Балканите и аз съм го чувал, но така и не съм видял нито едно доказателство по въпроса. Тоест това са абсолютно празни приказки и бабини деветини.
Проблемът при теб е, че вярваш на неща, които са неверни, практически незащитими с аргументи, понякога дори абсурдни и сляпо се хвърляш да ги защитаваш, щото си ги чул отнякъде. Това се нарича лековерност и заблуденост.
Последно редактирано от DarkTemplar : 06-21-2014 на 16:15
Welcome to the Jungle...
ооо Доказателства има колкото си искаш и всеки по-възрастен помни какво е било (имаше дори един съфорумец ХЕРУЛЕСа му дето много добре ти разказа всичко) , но като си сляпа баба, не може да ти се помогне...
Най-малкото доказателство е че всичко днес са останки от миналото,, всичко, което се е градяло - днес се руши., всички пътища, села, постройки - днес дори не можем да ги боядисаме и живеем върху разпадащите се руини.
А знаеш ли, че и пътищата са се чистили със сапун и вода като във Маноко днес?
Най-точния пример, който представя България сега и преди е -
http://vbox7.com/play:86b4272ab5
След като сме били толкова развита държава по време на соца, защо не са построили нито една цяла магистрала между столицата и морето (дали до Бургас или до Варна няма значение)? Всъщност защо допреди 2-3 г. в България нямаше нито една цяла магистрала?
Welcome to the Jungle...
Не сме се нуждаели от магистрали?
Магистрала Тракия стигаше от София до малко след Пловдив, 150-160 км, половината, от които надупчени, все едно гарги са ги кълвали. Това ли е голямата магистрала?
Welcome to the Jungle...
Да, през времето на соцализма и границите са били затворени, на първо място е бил малкия човек, след това всичко останало и парите последно са отивали за магистрали. Не е бил толкова застъпен автомобилния трафик, други са били вижданията на хората. И все пак пътищата по качествено са се строели. Новите 20 км магистрала как я направиха, че след една зима цялата се порути? Как нямаме днес един път без дупки? Да, през социализма не са се строяли магистрали, но до всяко населено място се е потдържал път![]()
И блоковете, за които недоволствате - са изграждани по план, с архитекти и зелени площи, в които сега, между тях - строят нови блокове, още по-големи (съединени) на 1 метър от прозореца ти законно.
Сега Тракия кой мислиш че обслужва? Ами ест. търговията на Запада с Турция..
А Турция преди е била диво племе. Всички й са се смеели.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-21-2014 на 17:29
От всякъде, от новини, от социални мрежи ни призовават да пускаме sms-и и да помагаме на засегнатите градове. Наистина това е огромна трагедия за пострадалите семейства, но защо ние трябва да пускаме sms-ите? Кой го инициира това толкова бързо? Свършиха се парите или държавата не иска да отпусне? Защо тогава плащаме данъци и всякакъв вид други осигуровки? За да може държавата да абдикира от задълженията си за пореден път. За това ли? Аз не съм пускал sms-и и не смятам да пускам. Нека държавата да си свърши работата. Нали за това гласуваме и ги избираме ония тиквеници. Трябва да се вдигнем и да ги пометем. Писна ми.. Къде е шибаната Държава, защо бездейства?
То това е лошото, че Държавата с нищо няма да помогне. Не стига, че плащаме всякакви данъци, всякакви налози и накрая пак ние си вършем всичко сами. Ограбиха ни, излъгаха ни ..... а народа продължава да търпи ..... Но ти си прав, нека поне ние да бъдем човечни и да изпълним гражданския си дълг пускайки едното левче.. Цялата ни работа на нас е такава, разчитаме на левчето.. Истинската помощ е да се отиде на място с лопати и гумени ботуши и да се рине кал.
Въпросът не е да свалим правителството и да превземем обищините, ами след това какво ще се прави и кой ще дава идеите и правилата.. Защото виждаш в Украйна какво стана. Те окупираха кметствата си,хвърлиха армията върху тях и сега са пред геноцид. Вчера 300 убити за 1 ден даваха.. И не само това. Ще спрем да си плащаме масово данъците и после какво? Ще спрат ток, вода, заплати, ще се обърнем в анархия. Кой мислиш, че ще те подкрепи, ако призовеш обществото за революция без ясни идеи ? Та нали веднага ще започнат раздвоявания и противоречия и не само. Няма да става по-добре, защото ще дойдат нови окупатори, хора под прикритие, хора под маската на досегащната мафия.