.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 433

Hybrid View

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Полезно за църквата. Щото ако нямаше , щеше да е по зле. А заплатите на свещенниците също са по 300 лв.

И какво? Важно е намерението му към доброто това, че се лишава, а е просяк. Не друго.
    И какво те жегва, никой не ти кара да даваш дарения
    И защо те жегва ве? Явно си вярваш? Безверниците не ги жегва. Те им е все едно за другите. Важното е те да им е добре. Теб те жегва, защото вярваш в нещо и усещаш, че не стои всичко безнаказано в природата. Що те жегва бе?
    Църквата не е човек.
    Карат ме, като заделят част от данъците за църквата. Вярвам в хората и, че трябва да си помагаме, но всичко трябва да е взаимно. Общо взето, приемам правилата за живот, които религията налага, но не приемам съществуването на Бог, нито това, че трябва да ги спазвам, подтикван от страх.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Църквата не е човек.
    Карат ме, като заделят част от данъците за църквата. Вярвам в хората и, че трябва да си помагаме, но всичко трябва да е взаимно. Общо взето, приемам правилата за живот, които религията налага, но не приемам съществуването на Бог, нито това, че трябва да ги спазвам, подтикван от страх.
    обясних какъв орган е църквата, ясно е че има и много недостатъци..

още се чудя... защо вярваш в хората и в това, че трябва да си помагат, както призовава религията? и защо въобще се ядосваш и ти става тъпо за онези зли случки, които дори не те засягат... защото го правиш? ако нямаше затвор, кое те спира да се държиш лошо с хората? кое те спира да си купиш един заек и да го одереш жив ?

обясних какъв орган е църквата, ясно е че има и много недостатъци..

още се чудя... защо вярваш в хората и в това, че трябва да си помагат, както призовава религията? и защо въобще се ядосваш и ти става тъпо за онези зли случки, които дори не те засягат... защото го правиш? ако нямаше затвор, кое те спира да се държиш лошо с хората? кое те спира да си купиш един заек и да го одереш жив ?
    Църквата е половият орган на държавата... Нищо повече...
    Това са просто мои убеждения и не ми е необходим страх от Бога, за да ги спазвам. Дай обратното.. Защо ми е да се държа лошо с хората, да ги избивам и да дера живи зайци? Ако се налага, бих направил всяко едно от изброените, но за сега, не се налага. Държа се с хората добре от чисто егоистични подбуди... Например и те да се държат така с мен...

Да си атеист означава да отричаш съществуването на Бог, а не съществуването на ценности и добродетели.

Църквата е половият орган на държавата... Нищо повече...
    Това са просто мои убеждения и не ми е необходим страх от Бога, за да ги спазвам. Дай обратното.. Защо ми е да се държа лошо с хората, да ги избивам и да дера живи зайци? Ако се налага, бих направил всяко едно от изброените, но за сега, не се налага. Държа се с хората добре от чисто егоистични подбуди... Например и те да се държат така с мен...

Да си атеист означава да отричаш съществуването на Бог, а не съществуването на ценности и добродетели.
    ама ценностите и добродетелите олицетворятат Бог и вярата. Е, значи вярваш, че ако направиш добро - ти се връща? Какво ти пречи да се държиш лошо, да дереш зиви зайци? Ако се хваниш на изкусвн бас, ще го одереш ли, за да спечелиш наградка@? лата а фък.. нещо от вътре май те спира? Какво?
    Аз също не вярвам в феи, дядо коледа, елисейски полета, ама знам, че има нещо.
    и научно, нищо не умира на празно, ми се трансформира
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-20-2014 на 22:05

ама ценностите и добродетелите олицетворятат Бог и вярата. Е, значи вярваш, че ако направиш добро - ти се връща? Какво ти пречи да се държиш лошо, да дереш зиви зайци? Ако се хваниш на изкусвн бас, ще го одереш ли, за да спечелиш наградка@? лата а фък.. нещо от вътре май те спира? Какво?
    Аз също не вярвам в феи, дядо коледа, елисейски полета, ама знам, че има нещо.
    и научно, нищо не умира на празно, ми се трансформира
    хаха, добре, ако така ще извърташ нещата, вярващ съм...
    Не го вярвам, а е факт в повечето случаи... За добро или лошо, обществото съществува заради взаимната изгода и "правенето на добро". Ако наградата е няколко бона, вероятно да... Всеки, който каже, че не би, е лицемер...
    Отвътре ме спира единствено това, че на мен не ми харесва...

хаха, добре, ако така ще извърташ нещата, вярващ съм...
    Не го вярвам, а е факт в повечето случаи... За добро или лошо, обществото съществува заради взаимната изгода и "правенето на добро". Ако наградата е няколко бона, вероятно да... Всеки, който каже, че не би, е лицемер...
    Отвътре ме спира единствено това, че на мен не ми харесва...
    не, за няколко хиляди няма да го одера имам си принципи.... виж. за 1 милион ще видя :Д
    Иначе що не ти харесва? Взимаш ножа, кълцаш, то квичи. Същото е все едно да биеш жена си :Д
    Какво значи не ми харесва? Не е факт. Ко искаш да ми кажеш? Че мафиотите, политиците и всички богаташи са златни кожички? Толкова много успели хора има, дето са вършили мръсотии... е ? от къде тая съвест?

не, за няколко хиляди няма да го одера имам си принципи.... виж. за 1 милион ще видя :Д
    Иначе що не ти харесва? Взимаш ножа, кълцаш, то квичи. Същото е все едно да биеш жена си :Д
    Какво значи не ми харесва? Не е факт. Ко искаш да ми кажеш? Че мафиотите, политиците и всички богаташи са златни кожички? Толкова много успели хора има, дето са вършили мръсотии... е ? от къде тая съвест?
    друго си е едновременно да биеш и ебеш жената... Първото е невъзможно със заека...
    Ако ти кажа от възпитанието, ще спреш ли да задаваш дебилски въпроси? Отново няма нищо общо с Бог, защото никой от наще не е вярващ.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си