- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Дядо Добри
Църквата не е човек.
Карат ме, като заделят част от данъците за църквата. Вярвам в хората и, че трябва да си помагаме, но всичко трябва да е взаимно. Общо взето, приемам правилата за живот, които религията налага, но не приемам съществуването на Бог, нито това, че трябва да ги спазвам, подтикван от страх.
обясних какъв орган е църквата, ясно е че има и много недостатъци..
още се чудя... защо вярваш в хората и в това, че трябва да си помагат, както призовава религията? и защо въобще се ядосваш и ти става тъпо за онези зли случки, които дори не те засягат... защото го правиш? ако нямаше затвор, кое те спира да се държиш лошо с хората? кое те спира да си купиш един заек и да го одереш жив ?
Църквата е половият орган на държавата... Нищо повече...
Това са просто мои убеждения и не ми е необходим страх от Бога, за да ги спазвам. Дай обратното.. Защо ми е да се държа лошо с хората, да ги избивам и да дера живи зайци? Ако се налага, бих направил всяко едно от изброените, но за сега, не се налага. Държа се с хората добре от чисто егоистични подбуди... Например и те да се държат така с мен...
Да си атеист означава да отричаш съществуването на Бог, а не съществуването на ценности и добродетели.
ама ценностите и добродетелите олицетворятат Бог и вярата. Е, значи вярваш, че ако направиш добро - ти се връща? Какво ти пречи да се държиш лошо, да дереш зиви зайци? Ако се хваниш на изкусвн бас, ще го одереш ли, за да спечелиш наградка@? лата а фък.. нещо от вътре май те спира? Какво?
Аз също не вярвам в феи, дядо коледа, елисейски полета, ама знам, че има нещо.
и научно, нищо не умира на празно, ми се трансформира
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-20-2014 на 22:05
хаха, добре, ако така ще извърташ нещата, вярващ съм...
Не го вярвам, а е факт в повечето случаи... За добро или лошо, обществото съществува заради взаимната изгода и "правенето на добро". Ако наградата е няколко бона, вероятно да... Всеки, който каже, че не би, е лицемер...
Отвътре ме спира единствено това, че на мен не ми харесва...
не, за няколко хиляди няма да го одера имам си принципи.... виж. за 1 милион ще видя :Д
Иначе що не ти харесва? Взимаш ножа, кълцаш, то квичи. Същото е все едно да биеш жена си :Д
Какво значи не ми харесва? Не е факт. Ко искаш да ми кажеш? Че мафиотите, политиците и всички богаташи са златни кожички? Толкова много успели хора има, дето са вършили мръсотии... е ? от къде тая съвест?