- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Дядо Добри
Полезно за църквата. Щото ако нямаше , щеше да е по зле. А заплатите на свещенниците също са по 300 лв.
И какво? Важно е намерението му към доброто това, че се лишава, а е просяк. Не друго.
И какво те жегва, никой не ти кара да даваш дарения
И защо те жегва ве? Явно си вярваш? Безверниците не ги жегва. Те им е все едно за другите. Важното е те да им е добре. Теб те жегва, защото вярваш в нещо и усещаш, че не стои всичко безнаказано в природата. Що те жегва бе?
...и аз съм съгласен с повечето неща, които казваш за църквата и аз не одобрявам бизнеса наречен религия, но какво ще промениш с това? защо се опитваш да наложиш мнението си над хора, които няма да те разберат, както и ти тях? няма смисъл нито да го правиш, нито да опиташ... просто това е положението и всеки си прави своя избор на чия страна да е, безсилен си да го промениш, а и няма смисъл, просто си ги пази за себе си тези неща и имай 1 на ум...иначе хората те гледат с недоумение
мъдрецТе им е все едно за другите. Важното е те да им е добре
епа нямам точен спомен, ама погледнах в уикито и пише 1800г пр Хр
Църквата не е човек.
Карат ме, като заделят част от данъците за църквата. Вярвам в хората и, че трябва да си помагаме, но всичко трябва да е взаимно. Общо взето, приемам правилата за живот, които религията налага, но не приемам съществуването на Бог, нито това, че трябва да ги спазвам, подтикван от страх.
От тема за психично болен минахте на църковни въпроси
обясних какъв орган е църквата, ясно е че има и много недостатъци..
още се чудя... защо вярваш в хората и в това, че трябва да си помагат, както призовава религията? и защо въобще се ядосваш и ти става тъпо за онези зли случки, които дори не те засягат... защото го правиш? ако нямаше затвор, кое те спира да се държиш лошо с хората? кое те спира да си купиш един заек и да го одереш жив ?
ако печелиш пари , кое те спира да не избиваш хората?
климатроник, теб затворът и вярата ти ли те спират да убиваш ?
аре стига с тая етика и теология, дайте нещо за произхода на Вселената![]()
Църквата е половият орган на държавата... Нищо повече...
Това са просто мои убеждения и не ми е необходим страх от Бога, за да ги спазвам. Дай обратното.. Защо ми е да се държа лошо с хората, да ги избивам и да дера живи зайци? Ако се налага, бих направил всяко едно от изброените, но за сега, не се налага. Държа се с хората добре от чисто егоистични подбуди... Например и те да се държат така с мен...
Да си атеист означава да отричаш съществуването на Бог, а не съществуването на ценности и добродетели.
ама ценностите и добродетелите олицетворятат Бог и вярата. Е, значи вярваш, че ако направиш добро - ти се връща? Какво ти пречи да се държиш лошо, да дереш зиви зайци? Ако се хваниш на изкусвн бас, ще го одереш ли, за да спечелиш наградка@? лата а фък.. нещо от вътре май те спира? Какво?
Аз също не вярвам в феи, дядо коледа, елисейски полета, ама знам, че има нещо.
и научно, нищо не умира на празно, ми се трансформира
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-20-2014 на 22:05
да, де, но нали ставаше въпрос за споменаване на висша сила. Е, споменава се ;д Може и да не съм те разбрал въобще какво имаш предвид, все тая отивам да спя ;д
мда, първият закон на термодинамиката е доказателство, че земята е плоска и на няколко хиляди години, а хората са направени от кал.и научно, нищо не умира на празно, ми се трансформира
хаха, добре, ако така ще извърташ нещата, вярващ съм...
Не го вярвам, а е факт в повечето случаи... За добро или лошо, обществото съществува заради взаимната изгода и "правенето на добро". Ако наградата е няколко бона, вероятно да... Всеки, който каже, че не би, е лицемер...
Отвътре ме спира единствено това, че на мен не ми харесва...
не, за няколко хиляди няма да го одера имам си принципи.... виж. за 1 милион ще видя :Д
Иначе що не ти харесва? Взимаш ножа, кълцаш, то квичи. Същото е все едно да биеш жена си :Д
Какво значи не ми харесва? Не е факт. Ко искаш да ми кажеш? Че мафиотите, политиците и всички богаташи са златни кожички? Толкова много успели хора има, дето са вършили мръсотии... е ? от къде тая съвест?