.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Супер фен Аватара на NambyPamby

Паднал гел нокът

Здравейте, момичета. Преди два месеца си изградих ноктите с гел при маникюристка, препоръчана ми от позната, на която се носи славата на една от най-добрите в града. Още на втората седмица на нокътя на единия ми показалец се образува балонче, оттам влезе въздух, нокътят тръгна да се надига, ядосах се и направо го отлепих, че само ми пречеше. Отидох на поддръжка, изгради ми го наново, оправи другите, направи ми чудесна декорация, всичко тип-топ. Вече е минал малко повече от месец, за това време нокътят на единия ми показалец се счупи брутално при опит да отворя нещо и сравнително лесно се отлепи след това, преди няколко дни ми падна нокътят и на другия показалец, а на средните пръсти под ноктите явно пак е влязъл въздух и са се надигнали аха-аха да се отлепят.
    Та въпросът ми е към момичетата с опит с гела: нормално ли е изобщо това??? Аз сама съм си виновна, де, 'щото уж гадните ми и нерастящи нокти, след това изграждане с гел растат като луди и трябва да ходя на поддръжка май на всеки 2 седмици, а не на месец, както правя аз, понеже бързо ми се появява граница, обаче това значи да харча луди пари само за едните кирливи нокти... Каква е причината да ми се отлепят ноктите все на едни и същи пръсти, а на други да си стоят? И дали става въпрос за некадърност на маникюристката, след като имам доста познати, които ходят при нея за същата процедура, и техните нокти са окей със седмици, ако не и месеци, рядко се случва да се чупят, камо ли да се отлепят?

Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    нокътят на единия ми показалец се счупи брутално при опит да отворя нещо и сравнително лесно се отлепи след това, преди няколко дни ми падна нокътят и на другия показалец, а на средните пръсти под ноктите явно пак е влязъл въздух и са се надигнали аха-аха да се отлепят.
    Не е виновна маникюристката
    ти не можеш да си опазиш ноктите
    как така ти е паднал нокътят на показалеца?
    чоплиш/гризеш ли си ноктите?

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Ей така, лесно. То като влезе въздух се надига откъм кожичката на самия нокът и постепенно се разлепя и пада целия изкуствен нокът. Мога да ти прикача снимки, ако не вярваш, че е възможно.
    Да ги "опазя"? От какво, извинявам се? Нито сея картофи, нито ги копая. Най-стресиращото за ноктите е спорадичното миене на някоя друга чиния, простиране на пране и закопчаване на копче(-та) на дънки/риза.
    Не ги гриза, нито ги чопля, даже не пиля разликата при израстването на естествения нокът. Затова ми е пълна мъгла защо на определени нокти се разлепя мъжката и пада, а на други си стои без проблем.

Не мисля, че е от маникюристката. Аз когато бях с гел без изграждане също успях да си го сваля сама на всички нокти отлепвайки го със съвсем минимални поражения. А при изграждани нокти, които в един момент стават доста дълги и съвсем нормално. Те просто са по-малко стабилни.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си