- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какви са тея днешните пикли баце.?
Дали?
Я пак погледни - критиката ми дали е към смисъла на изказването му? Не.
Как от критика към правописа му установи, че не съм го разбрала?
Логика, братчееее, логика липсва.
Едит: Какво искам от човек, който пише така:
Да, и теб не те разбрах.
Последно редактирано от PinkPan7her : 08-08-2014 на 06:25
о, не се притеснявай
не на всеки му се отдава : )
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ако не си имал търпението да се научиш да си грамотен, как да ти вярвам, че имаш търпението и обективната преценка да прочетеш достатъчно материали и да говориш с достатъчно хора, за да изградиш адекватно мнение за политическата ни ситуация?
И не говорим за лексикално богатство (да не знаеш какво е корелация или конотация), нито за литературни анализи, нито дори за правопис на сложни думи - говорим за "хаУс" и "по-работи". Сори, ама това доста явно определя нивото на умствени способности. (Нито си суперголям специалист в някаква област - примерно гениален инженер, че да ти бъде простено. Нито живееш в чужбина, а практикуваш родния си език всеки божи ден писмено и говоримо.) Оправдание нямаш.
Последно редактирано от PinkPan7her : 08-08-2014 на 12:45
https://www.youtube.com/watch?v=cnJjGmljUmw
климатика си мечтае да живее като тези
Tи да не си търсиш с някого да спориш, понеже много добре знаеш, че този quote e oт друга тема, та даже не беше отнесен към теб.
P.S. Виж темата. Има подарък за теб.
К'во ?! Въобще не те разбрах. Ти да не си мислиш, че всички имаме един и същ начин на мислене
Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 08-08-2014 на 13:21
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Сестро, ако искай вярвай, не си задължена. Аз от къде да съм сигурен, че една пикла или зубрачка примерно (не се отнася за теб) в училище, която може да формулира едно хубаво есе, или съчинение с хубави думички, трябва да разбира от политика? Или просто, защото пише прекрасно - мненията й трябва да са на мястото си? Не е ли малко повърхностно? Ми то едно дете 5 клас, ако се постарае също може да заблуди всички, че разбира много, а в действителност само е преровило някаква инфо, която дори самo не я е осмослило, да не говорим дали въобще логически е стигнало до изводите преди това.
Виж, друго е вече да допускаш системно грешки и да пишеш цял разказ в едно изречение.. И въпреки това съм попадал на магистри готвещи се за докторантури, които пишат дооста зле. Да, но това не отрича знанията им по специалността..
Ако щете не вярвайте на хората с правописни грешки.. Аз пък няма да се доверявам и на ,,перфектните'' .
Още повече, че 90% от богатите и кадърни бизнесмени сами не могат да си напишат грамотно автобиографията
![]()
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-08-2014 на 14:29
шта осмосла ас теп
И в тая тема ли успяхте да намесите думичката "политика"? ХАхахах. Тая държава е пълна с анализатори и политически професори.
Чак и връзка между правопис, коефициент на интелигентност, поведение и предпочитания правите.
Тръгна се от един майтап и се стигна до задълбочени размисли и страсти, обсипани с безсмислици.
^
И дойде изводът нa темaтa, който не кaзa нищо ново.
Товa ознaчaвa, че темaтa е изчерпaнa.![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Айде стига се отнася. Първо тия две думи които даде са напълно неуместни да ги слагаш в едни изречение. После, човек често може да има богат речник да го наречем в конкретни области от които се интересува и това е напълно нормално. В тоя ред на мисли един човек може да знае едни думички и термини, а друг коренно различни. Това значи ли, че единият е с по-богат речник от другия ? Много грешно понякога смятате, че думичките които научавате от четенето на художествена литература например обогатяват речника всестранно и си мислите, че точно тия научени думички са най-важните. Като цяло доста се дразня когато някой се напъва да използва конкретни думи с дадена цел, като например да покаже, че ги знае или да изпъкне над другите които няма да го разберат и ще си кажат гледай го колко е умен. Имах един сблъсък с девойка която се мислеше за много умна и редовно задаваше въпроса какво е конформизъм на момчетата с които излиза или хората с които се запознава, а пък ако случайно не знаеш какво е видиш ли решава, че си глупав.
Конотация и корелация са далеч от думи, научени от художествена литература.
Никога няма да ги използвам в "светски разговор", така да кажем - смятам, че е превзето, ненужно и също толкова неуместно, колкото да захвана да говоря на "харабия" и "еби му майката" пред родителите на приятеля си.
Върни се сега и ми прочети поста, защото не го разбра.
Написах изрично, че НЕ ТВЪРДЯ, че незнаенето на тези две конкретни думи те прави тъп, написах, че потребителят Х НЯМА оправдание да пише хаУс.
ТИ се отнесе.
А да, моя грешка. Така е като още не съм се събудил и се опитвам да чета и да говоря. Както и да е, може да е имал в предвид д-р Хаус. Тъкмо четях една тема в която потребителя иска да манипОлира приятелката си.
Вижте кво, дайте да говорим като екс-спортната министърка проф. Мариана Георгиева.
Акумулирайте си мислите самостоятелно, дозирайте се и се лимитирайте, за да не изпаднете в интровертност на духа, а отпуск за медитиране трудно се взима. Понякога е по-добре да запазите пълен конфиденс.
![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last