- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да кажа на родителите си за приятеля ми?
Какво значи турчин? Ти в Турция ли си ходила, че си се запознала с турчин? Той най-вероятно е български Мохамеданин, помак или просто мюсюлманин.
Ако родителите ти са предубедени към тази етническа група ще е много трудно да го приемат. Също така помисли и от отсрещната страна как стоят нещата - техните (на момчето) как биха приели синът им да ходи с Християнка? Това са стереотипи, които още години наред ще разделят хората и ще всяват неприязън и омраза.
Според мен ако си сигурна, че това момче си заслужава просто кажи на родителите си, че си имаш гадже без да уточняваш какъв е. След около месец-два ги запознай с него, отново без да казваш какъв е. Така ще имат време да свикнат с него и да го опознаят. И чак след това им кажи, че е мюсюлманин, а НЕ, че е турчин! През цялото това време хем ти самата ще имаш време да го опознаеш по-добре, тъй като един месец е крайно малко време, хем няма да се налага да лъжеш родителите си.
Да бе, успех. Какво като им каже на техните, че си има гадже и те като я питат най-елементарния въпрос: "Кой е той, как се казва?" да мълчи или да ги излъже за името му ли?
Хората, които не харесват турците и не одобряват такива смесени връзки не са против тях заради религията им. Най-малкия проблем им е религията поне за мен.
Ааа и в България, ако някой се сеща какво пишеше в бланките при преброяване на населението щеше да забележи израза - етнически турци. Ей точно такива се водят всички турци живеещи на територията на страната ни, че и голяма част от циганите са се вписали като такива.
Според мен по-добре не им казвай засега, изчакай още време. Представи си, че след 3 седмици скъсате, ама вашите вече са ти вдигнали 1 тупаник, 15 скандала и те гледат на криво всяка вечер. Поне да знаеш, че ще си струва.
Точно религията е основният проблем при този тип връзки. Мюсюлманите са по-консервативни в това отношение и не допускат родът им да се продължи от хора с друго вероизповедание, други обичаи и различни възгледи. Много често ако някой направи тази "грешка" бива заклеймен от цялата рода и се гледа на него като на предател.
А колкото до нас, Християните, проблемът ни не е само в религията, но и сме силно повлияни от етническото напрежение и омраза, което се създава изкуствено от определени хора към този етнос.
Последно редактирано от RapExotic : 08-10-2014 на 08:54
Тук съм готов да споря,много мразя клишетата,особено като аз съм тяхна жертва.
Ще ползвам себе си за пример: Баща Сириец,Майка Българка.На 15 съм,имам сестра,излизам си където искам,ходя добре облечен и с айфон.
Гаджета съм имал много и много,баща ми винаги ме е хвалил и ме е наставлялвал,даже и кондоми ми е предлагам да ми вземе.
Сегашната ми приятелка е рускиня,родена в България,родителите и нямат никакъв проблем с мен.Просто се огледайте и осъзнайте,че не всичко е така като в Турските сапунки по Нова и диема![]()