- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- В коя държава сте ?
Това означава, че трябва да си променим мисленето, светогледа и да се обединим към една обща кауза - България.
Омразата се провокира от безисходицата и неспособността да се пребориш цивилизовано. Тогава се стига до крайности. Системата е против теб и всеки потенциален човек се превръща в мишена. Аз не мога да обичам хора, които постоянно говорят против народността си. Когато обаче същите започнат да се месят и сами да провокират по различни позиции национални проблеми и тнт. - няма начин един самоуважаващ се патриот, който държи на думата си - да не се изнерви.
А патриотизмът също произлиза от егото. Кой знае. Но е по-скоро чувство за самосъхранение, когато знаеш, че домът ти е под заплаха. Времената се менят, но много от идеалите на човечеството си остават едни. И хората, които се чувстват добре в свои води - искат да си ги защитят. Дали Левски се питам аз, дали толкова е обичал целия си народ, колкото България и това, че не е искал да бяга в чужбина, ами да промени ,,системата'' в неговия дом?
Не знам. Аз не съм голям патриот, но искам да има живот на тази земя.