.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 45

Post Защо музиката западна толкова мнгого?

Надявам се да има още някой, който би оценил мнението ми.

Мисля, че музикалният свят доста се е променил за последните 30 години. Към лошо. Не знам какво е било през '80те примерно, защото съм на 14, но ако мога да съдя по днешна дата е било много по-хубаво.

Мъчно ми е например, че рокът не е същият като преди. Има само безизвестни групи, които се опитват да пробият, но не могат и такива, които са пробили, но по-скоро опозоряват електрическите китари, отколкото да ги популялизират.

Мъчно ми е за попа. Michael Jackson е мъртъв. И въпреки това, попът може би щеше да може да поживее още ако нямаше извратеняци като Justin Bieber и Miley Cyrus.

Мъчно ми е дори за рапа. Има всякакви нови откачалки, претендиращи, че са велики. Утрепки, които дори не знаят кой е 2pac, които мразят Dr. Dre и презират Eminem.

Мъчно ми е за 1999. Роден съм през 2000 и ми е доста тъжно, че не съм осъзнавал, каква хубава музика е имало около мен. Групи като Sum 41, The Offspring, Helmet, Blink 182 и др. са били наистина популярни и са свирили истинска музика.

Понякога се чувствам като 14 - годишен дядо, само защото всички около мен са потънали в днешните бози, а аз слушам музика отпреди 20 - 30 години.

Мъчно ми е за самия мен.

Мъчно ми е за тези, които ще коментират колко съм смотан.

Благодаря за отделеното време...

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от Waaazzaaaap Виж мнението
    Мисля, че музикалният свят доста се е променил за последните 30 години. Към лошо. Не знам какво е било през '80те примерно, защото съм на 14, но ако мога да съдя по днешна дата е било много по-хубаво.
    ...
    Музиката е олицетворение на това, което се случва около нас. Светът като цяло се е извратил в последните 20 години, а от там и музиката. Хората по дискотеките се кефят на малоумни песни, в които се повтарят едни и същи думи и нечленоразделни звуци без никакъв смисъл и за това музикалните компании бълват точно такива.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Еминем и аз го презирам, тоя бял духач е лапал повече пишки от някоя порна актриса.
    В момента всичко се върти около рекламата и всичко зависи от това, колко пари за рекламиране на даден изпълнител са вложени. Истинска музика няма от 15 години, с малки изключения, които обаче са неизвестни за масовата публика.

Голям фен Аватара на Ouroboros
    Така е, отвратен съм от музиката в последно време.

Супер фен Аватара на tireheb
    Групи като Sum 41, The Offspring, Helmet, Blink 182 и др. са били наистина популярни и са свирили истинска музика.
    хд

Ти, papugai и на малкия пръст не можеш да му стъпиш на Еминем! Той се е издигнал от нищото и в момента няма човек който да не го познава, а ти ще си останеш един тъпак, който само ръси анонимни обиди из нета, от онези утрепки, за които и говори и автора...

Fragments
    Guest
    Пари.Запада начина по който я правят.Всеки човек си има различен вкус така,че не можем да спорим коя е по-хубавата музика и защо.Просто сега всичко е пари.Правят тъпи и безсмислени песни,но с някакъв клип,на който лапетата ще се кефят супер много и парите валят.Отделно,че и вече 90% от музиката се прави с компютър.Самите текстове на повечето изпълнители не струват.Сега е важно да пуснеш някой малоумен "хит",децата да го налазят и айде,парички.Истинската музика е на път да умре и скоро наистина ще умре.Но от друга гледна точка това е еволюция.Скоро сигурно няма да има китари и барабани,само компютърна музика със вокал на който са сложили 20-30 ефекта.Единственото което можем да виним са годините.Феновете също...

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Поредната тема за привличане на вниманието + да се гордеем, че имало 14 годишни с "умни" разсъждения. Сега сигурно ще кажеш, че си деде на 90-те и колко ти липсва да събираш покемоните и да се прибираш следобед да гледаш Джетикс по БТВ и сутрин в 6. Не можеш да държиш сметка какво се слуша днеска и да съдиш някой, само защото слуша такъв какъвто не му оттърва. И аз не ги трая Диснитата, но не мога да парадирам с това, че не ги понасям, защото всеки има вкус. Музиката не може вечно да бъде една и съща. Дори след 5 години музиката ще е различна. Винаги е имало такива, едно време също, сега - а познай ;о пак! Дори през 2020 ще се говори колко липсва музиката на моментното ни време, но сега никой не мисли така. Това, че около теб слушат булшитове, не значи, че всеки го прави. Повечето даже не ги понасят тези, за които ти говориш конкретно, просто имат много пари и с това са известни в индустрията и славата е по-голяма, но хейта към тях е по-голям. Така че не говори колко ни е зле обществото в днешно време. Преди е имало също такива групи/певци, които са се славели лошо, особено по онова време, за което ти говориш, са започнали да се разпространяват наркотиците сред рок групите и като цяло и пак е имало яко хейт и храна. Ще ни омръзне ако музиката винаги е една и съща. Айде, пийс.
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Сегашната музика ще продължава да запада, но пак се намират качествени песни. Да не ти пука, че не слушаш каквото другите на твоята възраст. Хубавата музика не остарява и ще продължаваме да я слушаме.

Fragments
    Guest
    Въпросът е,че много деца слушат тези булшитове и ги мислят за готини.Искат да подражават на тях и така нататък.В чалгата например,постоянно се пее за любов и секс.Отделно в клиповете има голи жени и мъже,а единственото място където можеш да чуеш такава музика са чалготеките (като изключим интернета и телевизията).Отиват там с приятели и им е ''готино'',напиват се,припадат,наркоманизират се и така нататък.И така стават нещата,като искаш да подражаваш на идола си от еди си коя песен.Не ме интересува какво слушат другите,но ме интересува,че това което слушат им влияе зле.

Това са фактите, но нещата няма да се променят скоро. Посочваме къде е проблемът, но няма кой да го реши за жалост, нямаме действащи институции, които да наложат цензура.

Цитирай Първоначално написано от BlackEyedPeas Виж мнението
    Поредната тема за привличане на вниманието + да се гордеем, че имало 14 годишни с "умни" разсъждения. Сега сигурно ще кажеш, че си деде на 90-те и колко ти липсва да събираш покемоните и да се прибираш следобед да гледаш Джетикс по БТВ и сутрин в 6. Не можеш да държиш сметка какво се слуша днеска и да съдиш някой, само защото слуша такъв какъвто не му оттърва. И аз не ги трая Диснитата, но не мога да парадирам с това, че не ги понасям, защото всеки има вкус. Музиката не може вечно да бъде една и съща. Дори след 5 години музиката ще е различна. Винаги е имало такива, едно време също, сега - а познай ;о пак! Дори през 2020 ще се говори колко липсва музиката на моментното ни време, но сега никой не мисли така. Това, че около теб слушат булшитове, не значи, че всеки го прави. Повечето даже не ги понасят тези, за които ти говориш конкретно, просто имат много пари и с това са известни в индустрията и славата е по-голяма, но хейта към тях е по-голям. Така че не говори колко ни е зле обществото в днешно време. Преди е имало също такива групи/певци, които са се славели лошо, особено по онова време, за което ти говориш, са започнали да се разпространяват наркотиците сред рок групите и като цяло и пак е имало яко хейт и храна. Ще ни омръзне ако музиката винаги е една и съща. Айде, пийс.
    20 изречения и нищо вярно в тях, направо е невероятно постижение.

Цитирай Първоначално написано от ~FUCK IT~ Виж мнението
    Ти, papugai и на малкия пръст не можеш да му стъпиш на Еминем! Той се е издигнал от нищото и в момента няма човек който да не го познава, а ти ще си останеш един тъпак, който само ръси анонимни обиди из нета, от онези утрепки, за които и говори и автора...
    Предпочитам да му стъпя на главата и да му свърша в устата.

^Това ти твърдение само доказва, че ти си обратния

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението

Радвам се
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

anonymous895156
    Guest
    Чудно ми е защо се смяташ за достатъчно компетентен да лепиш етикети 'качествено' и 'западнало' на цели музикални жанрове и изпълнители, след като всичко е субективно. Дефинирай 'истинска музика'.

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Чудно ми е защо се смяташ за достатъчно компетентен да лепиш етикети 'качествено' и 'западнало' на цели музикални жанрове и изпълнители, след като всичко е субективно. Дефинирай 'истинска музика'.
    Прав си, че не мога да съдя цели жанрове, но мисля, че мога да осъзная какво става. Има песни, в които се повтарят 3 различни думи през цялото време (макс) и това е цялата песен. Боза, продължаващмин и това кефи повечето. За мен истинска музика не е само определен стил, адох пънкарите от '00 за пример. Истинска музика - различни куплети, интересен ритъм, клип, в който изпълнителят не ближе чукове и топки.
    Последно редактирано от Waaazzaaaap : 08-10-2014 на 23:34

anonymous895156
    Guest
    Не съм дете на 90те, а на 30те. Аз съм фашист, нацист, хитлерист, комунист, пропагандист, феминист, сексист, антихомосексуалист, антибисексуалист, марксист и малко хиперактивен.
    а знаеш ли какво означават всичките тези думички?

а знаеш ли какво означават всичките тези думички?
    Аз съм Скуби Ду

Истината

Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    хд
    Просто давам пример, иначе не съм пънкар ако това си помисли

Истината
    Това трябва да го слагат по учебниците.

Голям фен Аватара на LaffyTaffy
    Както се изказа БионЦИто в едно интервю- целта на днешните артисти е просто да изкарат едно просто сингълче, то като залезе да изкарат следващото и така. Никой вече не прави албуми. Естествено става въпрос за комерсите по дъ войс и тем подобни,тук-там се намират и такива, които продължават да изкарват "a whole body of work ", както се казава

Супер фен Аватара на mayaaa
    Цитирай Първоначално написано от BlackEyedPeas Виж мнението
    И аз не ги трая Диснитата, но не мога да парадирам с това, че не ги понасям, защото всеки има вкус. Музиката не може вечно да бъде една и съща. Дори след 5 години музиката ще е различна. Винаги е имало такива, едно време също, сега - а познай ;о пак! Дори през 2020 ще се говори колко липсва музиката на моментното ни време, но сега никой не мисли така. Това, че около теб слушат булшитове, не значи, че всеки го прави. Повечето даже не ги понасят тези, за които ти говориш конкретно, просто имат много пари и с това са известни в индустрията и славата е по-голяма, но хейта към тях е по-голям. Така че не говори колко ни е зле обществото в днешно време. Преди е имало също такива групи/певци, които са се славели лошо, особено по онова време, за което ти говориш, са започнали да се разпространяват наркотиците сред рок групите и като цяло и пак е имало яко хейт и храна. Ще ни омръзне ако музиката винаги е една и съща. Айде, пийс.
    Омг, най-после някой да каже нещо смислено що се отнася за ново и старо поколение!!

Близо 4000 мнения и нищо вярно в тях, направо е невероятно постижение.

Това!

Има песни, в които се повтарят 3 различни думи през цялото време (макс) и това е цялата песен. Боза, продължаващмин и това кефи повечето.
    https://www.youtube.com/watch?v=fNLhxKpfCnA
    Какво казваше?

Попът не е само Джъстин Бийбър и Майли Сайръс. Нормално е рокът да не е същият, нормално е всичко да се променя, но ти изобщо не си някой който може да каже, че сега няма добри (и известни) рок банди или че сега не се правят хубави песни. И като цяло не е по-различно в който и да е стил.
    Последно редактирано от mayaaa : 08-12-2014 на 20:52

Цитирай Първоначално написано от mayaaa Виж мнението
    Омг, най-после някой да каже нещо смислено що се отнася за ново и старо поколение!!

Близо 4000 мнения и нищо вярно в тях, направо е невероятно постижение.

Това!

https://www.youtube.com/watch?v=fNLhxKpfCnA
    Какво казваше?

Попът не е само Джъстин Бийбър и Майли Сайръс. Нормално е рокът да не е същият, нормално е всичко да се променя, но ти изобщо не си някой който може да каже, че сега няма добри (и известни) рок банди или че сега не се правят хубави песни. И като цяло не е по-различно в който и да е стил.
    Казах, че има песни, които са адски тъпи и само с 3 думи, а ти ми пращаш песен на Pink Floyd. Дано да те разбирам погрешно, но ако мразиш рока (и всичко яко с електрически китари), си имаме личен проблем.

Супер фен Аватара на mayaaa
    Дано да те разбирам погрешно, но ако мразиш рока (и всичко яко с електрически китари), си имаме личен проблем.

Това не знам как го реши. ОБИЧАМ рока и метъла, това са ми любимите стилове! Пратих ти песента, за да ти покажа, че това, дали се повтарят 3 думи изобщо не е определящо дали една песен е добра или не.
    П.П. Is There Anybody Out There ми е една от любимите песни на Pink Floyd.
    П.П.2 Съжалявам за късния отговор.
    Последно редактирано от mayaaa : 08-24-2014 на 11:32

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си