Според мен вече е грешно да се говори за ново поколение ,,бачкаторски деца'', каквито ги описахте, защото първо на всичко вече е почти невъзможно в България да изкарваш задоволителни пари по този начин. Аз също познавам момчета със сходно мислене, но неспособността за нормален живот кара всеки да търси изход. По тази причина много хора записват висше образование. Те се надяват, че поне то ще им помогне. Сами разбират, че не им се отдава, но не могат и не искат да работят за 400-500 лв като работници. В Турция примерно работниците взимат колкото нашите банкери. На Запад също няма нищо общо с тук. Каквато и работа да работи, ти можеш да издържаш едно семейство, да караш кола, да имаш жилища и тнт. Особено в Америка средностатистическия човек си намира занаята, учи само по своята сфера, усъвършенства се в едно, но е спокоен и знае, че с тази работа си живее нормално. Него не го интересува нищо друго. Ако иска да украси двора си - вика фирма, ако покрива се счупи - вика фирма, за всичко си има хора.
Ако на мен предложат добра работа, за по 3000 лв и знам, че е сигурна - защо ще ми е да отхвърлям и да си правя собсвен бизнес? Да, собствения бизнес също не е сигурен. Пък не може ли и двете?!
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-16-2014 на 11:22