- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Испански език-мнения
Здравейте, понеже тази година ще изучавам интензивно испански език, искам да ви попитам: Лесен ли е езикът?Някой тук учи ли го и ако да,какви са мненията му за него? Благодаря Ви предварително за помощта!![]()
Езикът не е труден, но си има своите особености.
Аз бях много ентусиазирана,че ще уча испански и в момента съм много доволна ,че го правя.
След една година над учебниците мога да говоря добре, но най-вече да гледам телевизия, филми с испанско аудио без субтитри.
Ако учиш няма да ти е трудно.![]()
Има много времена,което мен лично много ме обърква.Уча го от две години.Имат по много думи за едно и също нещо и много думи в една страна означават едно,в друга - друго,трета - трето и т.н. :Д Не е сложен,ако учиш,но за лесен - не е лесен.Иначе след това,ако учиш още някой латински език,ще ти бъде доста лесно,защото основата е горе-долу еднаква.
За някои хора времената в испанския са много неприятни. Аз лично не съм имала проблеми. Учих го в гимназията като първи език и там успях да науча наистина много неща, сега го владея на доста добро ниво. Просто трябва да си последователен, да не се отчайваш като имаш грешки и да се отпускаш да говориш. Ама това си важи за всеки език. Успех.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Ако ти се учи, е лесен. Разбира се зависи и от учителя, но по принцип ако се интересуваш, няма да те затрудни толкова. Не е като в английския да не знаеш как да го прочетеш - всичко си е точно, и освен всичко звучи много добре, така че успех!
Като звучене - харесва ми. Гледал съм много испански филми и сериали с оригинално аудио, също така и мнооого песни, хубав е. Но не бих го учил. Предпочитам немския, френския и английския. Но дали е лесен, труден, сложен - не знам. Никога не съм го учил.
Къде ще учиш?
Аз го ича като втори чужд ,ами не е мн.трудно особено ако внимаваш в часовете...
Ако си учила преди това английски, ще ти е доста по-лесно, понеже много от думите имат общ произход /латински предполагам/. Освен това на мен ми беше много забавен като език, някои изрази са си откровено идиотско звучащи :Д
Мен времената не ме притесняваха толкова, колкото окончанията на глаголите при спрежението.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Az go uchih za edna godina i nishto ne razbrah.Na testove s prepisvane imah 2-ki, uchitelqt mi pisa 3 po milost.Na sledvashtata godina se otkazah, prosto mi beshe mnogo truden i ne mojah da se opravq.
Уча го вече от години и лесно втръсва. Зависи и учителите какви са, защото нас яко ни пре*баха, но е хубав езика, времената не са толкова трудни, но са леко еднакви и доста се бъркат.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
В ЕГ "Иван Вазов" /руската гимназия/ в Пловдив
Испанския е романски език, ако тръгнеш да го учиш на основата на латински език /като английския например/, ще ти дойде малко нанагорно по едно време. Аз направих тази грешка в началото /омешах двата езика и използвах английски думи за испанска реч/. В главата ми беше пълна каша. Трудно поправих грешката, почти цял втори срок се мъчех да запомня някои думи, докато другите учеха граматика /за сметка на това пък аз се справям добре с граматиката/. На мен граматиката ми е много лесна, напоследък и лексиката ми е окей, но се иска учене определено. Не да зубриш, а да ги запомняш системно.