- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Може би в тази тема трябва да се похваля, че се записах да съм тестер на храна. На 1-ви ще ми е първото ходене и съм много ентусиазирана. Ще ям някаква риба, която досега не бях чувала.
А иначе днес си купих био соево мляко и е леко странно, но определено си го представям за закуска с корнфлейкс.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ще пробвам и това. Пия си краве иначе, аз много го обичам. Но исках да пробвам соевото, защото доста се шуми около него.
Пантерке, в един френски сайт, които имат офис в Тулуза. Те си правят някакви социални и маркетингови проучвания, като след като се регистрираш си попълваш какво обичаш да ядеш и пиеш в сайта им. После може да си избереш от бъдещите им сеанси ден и час когато да отидеш. Като съответно всеки ден са им различни менютата. Менюто се състои от 3 вида храни, обикновено първо, второ и трето и от всяко едно ти дават по три малки порции на различни марки. Но не ти казват какво на коя марка е. И ти трябва да попълниш анкета кое ти е харесало и кое не. xD Много интересно звучи и нямам търпение.
Аз си избрах ден в който менюто е филе от треска (така пише, че се превежда на български, за първи път я чувам), сос от песто и арабският тип кус кус.
мммм филе от треска и кус-кус ;/
ох, много съм гладничка, май ще ходя да си взема нещо
омг, искам и аз да съм тестер на храна , звучи адски забавно иии.. вкусно>
днеска ядох броколи с хиляда сирена и подправки, дори аз не можах да изям всичко, доста тежки станаха нещо
Ти не беше ли казала, че си злояда?
такива проучвания има и у нас.
обикновено ти плащат 20 лв. и/ли ти дават нещо за вкъщи:Д
Винаги в съзнанието си съм свързвала "злояд" не само с придирчивостта относно храната, но и с количеството, така че не се определям точно като злояда, но пък Хаяши каза, че си попълваш какво обичаш да ядеш и както се вижда, има меню за деня.
Просто ще си избирам разни видове рибки, като нея, от този тип всякакво ям :Д
Да ми плащат, за да ям... sounds like heaven to me
Мда де, но според мен цялата идея е друга - идеята е някакъв feedback, а човек, който яде всичко/повечето неща, може да е по-полезен. Бая кулинарни предавания гледам, обикновено топготвачите или критиците са с доста всеобхватни вкусови предпочитания.
Нз, някой като ми изцепи, че не ядял гъби/чушки/сирене или нещо толкова базово, в съзнанието си викам "мда бе, представям си да ти поднесат аспержи, завити в бекон/тарталети с мус от сьомга/гъши дроб с боровинки, ще гледаш като теле в железница". Просто експериментаторското в такива хора не е силно изразено, поради което и не виждам как ще са полезни за проучването, като нямат голяма база данни с вкусове и комбинации, с която да сравнят.
Правих мъфини-изядох ги,правих палачинки-изядох ги,правих сладолед-изядох го! Поука-спирам да влизам в кухнята,докато не ми се родят деца,на които да правя пюре!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Мога да готвя много неща, но напоследък най-често ми се налага да правя картофи с бекон, сметана и кашкавал... Приятелката ми просто умира за тях -_-
Всъщност не е така. Те правят проучване от един и същ вид храна, на коя марка се харесва най-много. Аз по принцип не ям месо и въобще не се съм слонна да експериментирам точно в тази област, което в кулитарията си е табу. Но примерно с риба, плодове и зеленчуци нямам проблеми. Идеята е, че ти не си длъжен да ядеш каквото и да е и те не те карат.
Една приятелка ще си идва в неделя, май ще я посрещна със суши, че е най-мързелешкото.
Хората не се делят на такива, които ядат всичко базово и следователно могат да оценят нещо по- изчанчено, от една страна, и такива, които, ако не ядат базови неща, край, не виждат по-далеч от носа си. Както и дефиницията за "базово" е доста относителна за всеки един индивид и аз лично я виждам като функция на разбиранията му за храната.
Хората просто не обичат даден продукт и това доста често не е в корелация с въображението им.
ПОнеже си дала конкретен пример, ще се позова на него, даже ми е адски удобен. Е, мога да се прежаля да изям всичко, което не ми е точно по вкуса, с изключение на едно нещо- това са чушки (аз не ги виждам като базови), но и трите неща, които изброи, бих яла, а две от тях съм яла.
Така че спред мен оценката на експериментаторското в човек само по това, дали харесва шкембе, чушки и чесън на н-та, е леко прибързана.
Извинявай, но аз примерно обичам да експерементирам в кухнята, по отношение на храните. И все пак не ям гъби (като малък имах натравяне и отгоава не ям), дреболии, жили, кожи и мазното... Не ми харесва и ми се гади от тях (буквално). Сега, ако няма какво друго да ям и става въпрос за оцеляване и тях бих ги ял, но при условие, че има и мога да си наготвя...
Моля за помощ. Търся си кухненски робот, но си нямам хал-хабер от тея неща. Какво правят тея машинки всъщност - нарязва зеленчуци, меси тесто, пасира, сокоизстисква (страшна дума :Д ) миксира, блендер, смила? :Д аз бих го ползвала главно да ми реже зеленчуците и за блендер, но дали не е по-добре в тоя случай да си взема прост блендер... нищичко не разбирам, помогнете :Д и препоръчайте марка![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ето ти рецепта за гърди с картофи, може и джолани ако намериш в Била обикновено има и гърди и джоланчета. Прави разлика между гърди и ребра. Ето ти гърди http://www.bg.all.biz/img/bg/catalog/29514.jpeg, ето и ребра http://importmeatspain.com/showimage...pg&w=300&h=300. Гърдите имат доста повече месо по тях за разлика от ребрата. Та вземаш си 1кг гърди, може и 1.5кг зависи каква разфасовка има. Можеш да ги нарежеш на парчета по посока кокалите от ребрата, ама през 2-3 ребра, а може и цялото парче да сложиш. Ако го оставиш цялото ще трябва да запечеш месото преди да сложиш картофите, че иначе може да не се опече. Иначе режеш там картофи на око, в зависимост от това колко ще правиш и това колко ти е голяма тавата. Режеш ги като за гювеч на едри парчета. Месото предварително го намазваш малко с масло, червен пипер, сол, черен пипер. Картофите също ги разбъркваш с малко сол, слагаш месото и картофите, добавяш малко вода, чаша например, добавяш и масло към картофите на парчета на око, завиваш с фолио и печеш 30-тина мин, след това отвиваш бодеш картофите за да видиш дали са готови, бодеш месото за да видиш дали е готово, ако са готови махаш фолиото и запичаш за 5-10 мин до златисто. Това е мега проста рецепта, по същият начин може да направиш и пиле разрязано на две с картофи или джолани. Ако се прави само джолан, той се приготвя по малко по-специфичен начин. Друго ще пиша по нататък.
Джоли,аз имам Витал център от няколко години и си има всичко в него. Блендер,сокоизтисквачка,чо пър и още някакви джаджи... Но ми се счупи палчето на сокоизтисквачката и вчера си поръчах нова,днеска си я чакам. Като цяло гледай мощността и дали частите,които се мият са иноксови или податливи към ръжда...такива неща.
Мисля,че още 2 дни ще има намаления в емаг,всякакви кухненски роботи са с около 50% намалени. И ако искаш по-компетентно мнение виж в бгмама-там си имат теми,в които "разкостват" електроуреди.Предимства,не достатъци,всичко ще ти кажат.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Завъртях мега добрите мъфини, но всичко е на око... :Д
Ама примерно:
80-100гр масло
100гр к мляко
4 щедри лъжици мед
1/2 чаша овесени ядки
3 пресни смокини /малки/
няколко натрошени ореха
бакпулвер
канела
Всичко се омесва и пече... мале, аз съм природен талант, нито яйца имах, нито грамаж, просто исках да си вложа енергията в нещо и воала, ахаха. Към 15-20 мин ги пекох на 200 градуса /предварително загрята фурна/.
Някакви идеи как да оползотворя 2 плика с ябълки .Правих си крембъл ползвах си за шейкове и смутита ама не свършват в разни салати ама не свършват.Да е нещо леко и ненатръсващо![]()