Как да няма как? Отиваш в КАТ с купения мотор и пълнолетен (даже не съм 100% сигурен дали трябва да имаш пълнолетен придружител или просто ти като собственик, щото на 16 имаш право да изкараш М категорията, обаче както казах, може и да бъркам) и даваш едни пари и го регистрираш. Трябва да се ръснеш и за кинти за категорията. Но мен ако питаш, изчакай да станеш на 18, изкарай си В, с нея взимаш и М, ще можеш сам да се занимаваш и с КАТ и с ДАИ (пари) в момента нямаш представа може би какво е да се движиш с каквото и да било превозно средство в по - големите градове (пише щото, че си от Варна), камо ли с мотор/мотопед/велосипед при културата на българския шофьор. Само сутрин от вкъщи до работа ми се случва с колата да ме засекат поне 3 пъти, да ми отнемат предимството минимум веднъж и прочее. А с нещо на 2 колелета си абсолютно незащитен, а шофьорите обикновено не се съобразяват с никого. Изчакай, ще ти дойде времето, има защо моторите като цяло да са категория, при която истинския купон започва след 21, а средния - на 18. Това ми е съвета към теб.