.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 469

Hybrid View

Голям фен Аватара на TIFOSO
    ESP е система, която спомага, но не предотвратява недозавиването. Това, че една кола има ESP, не значи, че не може да се появи недозавиване. Недозавива и ЗАЗ, недозавива и Ферари Енцо, разбира се в различни граници. Един приятел наскоро направи грешката да подаде газ на мокър участък в завой с ново БМВ, еми познай какво стана. Недозавиването зависи в най-голяма степен от самия шофьор, т.е. способността да държи автомобила на границата на сцепление или пък изобщо да не му се налага да изпитва това, като бъде предпазлив и разумен. Значи щом ти си успял да се справиш с 5-6 километровото изкачване в зимни условия с кола със задно, значи да приемем мнението ти за миродавно. Надявам се имаш сериозен шофьорски стаж и извадката на шофирани от теб автомобили (с предно и задно предаване) е голяма. Знам, че темата не е свързана с това, но ми е интересна гледната точка на хора, които твърдят, че колите със задно са по-добри от тези с предно в зимни условия.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от TIFOSO Виж мнението
    ESP е система, която спомага, но не предотвратява недозавиването. Това, че една кола има ESP, не значи, че не може да се появи недозавиване. Недозавива и ЗАЗ, недозавива и Ферари Енцо, разбира се в различни граници. Един приятел наскоро направи грешката да подаде газ на мокър участък в завой с ново БМВ, еми познай какво стана. Недозавиването зависи в най-голяма степен от самия шофьор, т.е. способността да държи автомобила на границата на сцепление или пък изобщо да не му се налага да изпитва това, като бъде предпазлив и разумен. Значи щом ти си успял да се справиш с 5-6 километровото изкачване в зимни условия с кола със задно, значи да приемем мнението ти за миродавно. Надявам се имаш сериозен шофьорски стаж и извадката на шофирани от теб автомобили (с предно и задно предаване) е голяма. Знам, че темата не е свързана с това, но ми е интересна гледната точка на хора, които твърдят, че колите със задно са по-добри от тези с предно в зимни условия.
    Да ти кажа, доста ще се озориш да я накараш да недозавива сериозно, като тя ти натиска спирачките на "вътрешните" колелета, като влезеш в завой... Да, ако си BMW джигит и влезеш с несъобразена скорост, и Господ не може да ти помогне.
    Това беше пример само, че не е толкова страшно, колкото го изкарват... Естествено, винаги можеш да направиш глупост, ако не внимаваш с газта, но вече си е от задкормилното устройство...
    Добре, аз нямам сериозен стаж/въпреки че за половин година навъртях, колкото повечето навъртат за 2 /.. Бащата има малко повече от 20 години стаж на коли със задно и няма нито един инцидент, а колата не се спира... Само веднъж помня да се е налагало да ринем сняг, щото колата беше легнала на снега и колелетата бяха във въздуха... Явно е голям късметлия...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си