От начина, по който е разказана историята, на мен ми звучи съмнителна. И не, не казвам, че такива извращения не се случват - убедена съм, че се. Просто недоумявам как през зимата, един организъм би издържал два часа на студа, примерно, без последствия. Мисля си, че би имало сериозно измръзване, дори смърт. Ама не знам, де.
Другото, което ми изглежда съмнително, е ситуацията, в която изпращат някого от социалните. Би трябвало, ако си вършат работата, както трябва (не съм запозната), да изпратят психолози и т.н., които все пак са проницателни и могат да добият представа за какво иде реч. Детето най-вероятно (=със сигурност) е с психика на жертва и няма да тръгне да си каже всичко, най-малкото, защото изпитва страх.
Другото, което ме кара да съм мнителна, е това, че девойката в последния си пост си противоречи - първо казва, че са извикали социалните, после казва, че я е страх да съобщи на някого, защото в дом би могло да бъде по-зле.

Да приемем, че ситуацията е такава, каквато е представена. Аз лично не бих стояла безучастно, особено когато иде реч за дете. То е малко, не може да се защити, защото не знае как - не е запознато с институциите, не осъзнава, че е жертва на насилие най-вероятно, така че ако не му се подаде ръка, ще продължава да живее в ад. Видя ли дете да стои само, треперещо и необлечен из етажите, ще се опитам да се погрижа за него, няма да го оставя само там да стои. Недопустимо е просто.
Та така, най-вероятно на първо място бих се обърнала към ДАЗД, ако ударя на камък - мисля, че вариантът медии би бил ефективен. "На кафе" биха се захванали с подобна кауза, както и "Господари на ефира", мисля.

За мен, ако си свидетел на това и не правиш нищо по въпроса да помогнеш на жертвата, ставаш автоматично съучастник на насилника. Винаги има деликатни ситуации, в които няма как да се намесиш, разбира се, но тук интересът е едно беззащитно хлапе.