.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    За пръв път я чувам тази дума, но по принцип има едно такова нещо, нарича се Тълковен речник. Там пише такива неща като значение на думички.

Като помислих, звучи ми като глагол в минало време, означаващ "изпуших Х количество трева", идва вероятно от "коз".

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Като помислих, звучи ми като глагол в минало време, означаващ "изпуших Х количество трева", идва вероятно от "коз".
    Без да развалям загадката само ще вметна, че глагола идва от "козирувам", а не от "коз" (трева)

Фен Аватара на liglata_bg
    Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    За пръв път я чувам тази дума, но по принцип има едно такова нещо, нарича се Тълковен речник. Там пише такива неща като значение на думички.

Пантерке, от едно време си ги пишеш глуповатите мнения. Не го казвам с лоши чувства нито да те засегна. Думичката се използва най-често в преносен смисъл. Иначе идва от вижте сами " Козата се изкози". Ако е в преносен смисъл например "Ще те изкозя" зависи от предишния контекст - може да значи, бия, мъча и т.н. Няма нищо общо с военни термини и глаголи свързани с трева. Надявам се вече да ви е ясно значението и употребата на "изкози" Draid вземи се в ръце Не го очаквах и от тебе.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си