- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 31ви октомври
Днес почивен ден ли е? И ако да- по какъв повод? Едва ли България ще почива заради един Английски празник (Хелоуин)
Като сме безделници, да не сме без празници!
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Това дори не е английски празник а американски то е нещо като задушница но с костюми. На мен специално ми е интересно и ще празнувам утре.
не ми е ясно как може да започвате да празнувате празник, който вобще не е наш едвали другите държави ще започнат да празнуват наще ,страшно безмислено ми се струва това ....
А почивен ден ли е? Четоха ни някаква заповед, но не съм сигурен, че е за днес. Най-натоварения ден е, че трябва да уча по 2-3 предмета (География, Химия и Биология).
и при мен идват някакви.... ама тая година вместо те да ме изненадат аз ще им направя една хубава изненада с пиратки![]()
Е как ще ги убиеш така? Просто ще боядисаш стаята в майонеза.![]()
за учениците да някаква си есена ваканция за останалите не
Мерси, заключвайте!![]()
То хелоуин трябва не само той да е почивен, а и денят преди него, за да може човек да се подготви, да издълбае тиквен фенер, да си купи американско флагче и торба с бонбони, след това трябва и следващият да бъде, за да има време празнуващият да излезе от роля, а ако е петък, както е сега, понеделникът да е почивен, понеже събота и неделя може да се празнуват и денят на независимостта на щатите на патерици и рождения ден на третия братовчед на принц уилям по зълвина линия.
Хелоин- американски празник. Не го празнувайте! Хелоин е плод на импераличстическото и католическото влияние в Източна Европа. Американците се опитват да ни внушат своите обичаи, но това не трябва да става. Празнувайте си славянските празници и не объщайте внимание на американците, защото те дори не са една нация, а сбирщина от нацийки.
Последно редактирано от mimonte2 : 10-31-2014 на 11:43
А дали тези, които с радост прегръщат чуждия празник знаят какъв наш празник е утре?
Хелоин е дяволски католически празник. Не се поддавайте. Този "празник" се опитва да разширява импералистическото влияние дори и в Източна Европа и не бива да успяват. Вижте какво казва Варненският и Великопреславски митрополит Йоан в обръщение към миряните от епархията, като определя Хелоуин като "псевдо празник": Хелоуин е особенно неприемлив за Православното съзнание поради това, че предлага на децата и възрастните директна среща с демоните. Подмяната на истината в него крие голяма заплаха за децата ни - те свикват с мисълта, че не е грях, а дори е забавно да отмъстиш и е позволено да правиш пакости, ако съседите не те почерпят с бонбони, когато ги посетиш, маскиран като вампир, вещица или паяк например."