.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    E, Сашо, кое му е нормалното?! Каката трябва да знае дали може да се грижи за брат си и да каже на родителите си как стои въпросът. Все пак е поела отговорност и това 13-годишно момче трябва да получава поне храна и нормални условия за живот.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    E, Сашо, кое му е нормалното?! Каката трябва да знае дали може да се грижи за брат си и да каже на родителите си как стои въпросът. Все пак е поела отговорност и това 13-годишно момче трябва да получава поне храна и нормални условия за живот.
    Напълно съм съгласен.
    Говори с нея! Ако чак толкова те тормози, премести се при родителите ти и учи там.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Еми, Инче, ще ти кажа кое е нормалното. Момичето е на 19 години, в разцвета на младостта и силите си, най - вероятно е (кандидат-)студентка, а това е нейният (и на 90% от връстниците й) начин на живот, да не говорим, че живее с приятеля си, който е на същите години. Първо, той не е казал, че стои гладен, нали? И ти искаш да ми кажеш, че момичето трябва като майка Тереза да жертва собствения си социален живот и да променя разбиранията си, понеже в нейния дом е взела брат си, на когото родителите живеят на около 20 минути от София (имах съученици, които пътуваха по два пъти това разстояние всеки ден от 7 клас, а в момента имам такива колеги), който не е останал гладен и има къде да спи и да му е максимално удобно? Не мисля, че такова себеотрицание на тези години и при тези условия е необходимо и аз също не бих го направил, наречи ме изрод. Нито е казал, че го оставят сам по нощите, нито, че е жертва на насилие. Щото извинявай, ама не е насилие, че го е оскубала или бутнала, като е пила. Той е казал, че тя не готви, а не, че няма храна, има разлика, някои хора не могат да готвят, това също го има. Има деца живеят в условия, където нямат какво да ядат, живеят на студ и ги пребиват от бой разни бащи - безработни алкохолици и не реват, а се борят. Било му неподредено и мръсно - извинявай, ама да си на 13 не е като да си на 5, можеш да измиеш едни чинии и да пуснеш една прахосмукачка, нали? А сестра му дори му помага с ученето и домашните, за което не е длъжна, нито е длъжна да помни и да разбира нещата, които той учи в момента. Аз нищо ненормално не виждам и ако бях на негово място щях да се опитам да й вляза в тона и да съм й благодарен, че и това прави за мен.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Еми, Инче, ще ти кажа кое е нормалното. Момичето е на 19 години, в разцвета на младостта и силите си, най - вероятно е (кандидат-)студентка, а това е нейният (и на 90% от връстниците й) начин на живот, да не говорим, че живее с приятеля си, който е на същите години. Първо, той не е казал, че стои гладен, нали? И ти искаш да ми кажеш, че момичето трябва като майка Тереза да жертва собствения си социален живот и да променя разбиранията си, понеже в нейния дом е взела брат си, на когото родителите живеят на около 20 минути от София (имах съученици, които пътуваха по два пъти това разстояние всеки ден от 7 клас, а в момента имам такива колеги), който не е останал гладен и има къде да спи и да му е максимално удобно? Не мисля, че такова себеотрицание на тези години и при тези условия е необходимо и аз също не бих го направил, наречи ме изрод. Нито е казал, че го оставят сам по нощите, нито, че е жертва на насилие. Щото извинявай, ама не е насилие, че го е оскубала или бутнала, като е пила. Той е казал, че тя не готви, а не, че няма храна, има разлика, някои хора не могат да готвят, това също го има. Има деца живеят в условия, където нямат какво да ядат, живеят на студ и ги пребиват от бой разни бащи - безработни алкохолици и не реват, а се борят. Било му неподредено и мръсно - извинявай, ама да си на 13 не е като да си на 5, можеш да измиеш едни чинии и да пуснеш една прахосмукачка, нали? А сестра му дори му помага с ученето и домашните, за което не е длъжна, нито е длъжна да помни и да разбира нещата, които той учи в момента. Аз нищо ненормално не виждам и ако бях на негово място щях да се опитам да й вляза в тона и да съм й благодарен, че и това прави за мен.
    Не, Сашо, не казвам, че трябва да си жертва социалния живот. Казвам, че трябва да е достатъчно голяма да прецени дали може да се справи и ако не - да говори с родителите си, а не да поеме отговорност, но да не се справя.

И ако каката на 19 не се сеща да изчисти, защо 13-годишното момче да го прави?
    В моята стая в момента е пълен хаос, след малко ставам да я оправя. Ама си е моята, никой не живее с мен и с никого не трябва да се съобразявам

Никой не говори за себеотрицание, само за преценка Отива и казва "Алоу, големите, вземете да се грижите за сина си, това не е моя работа".

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    ...
    А те големите не познават ли според теб дъщеря си, че са й пратили сина си? Пак казвам, че според мен момичето не прави нищо нередно и той не е измъчен, има какво да яде, нищо не се изисква от него, има къде да спи, помага му се за уроци, мисията е изпълнена. Кажи ми къде нещо не е наред в цялата история всъщност, освен, че на пича не му харесва, че момичето си пие, като не се знае и той като стане на 19 какви ще ги върши, и очевидно не му хрумва, че може едно задължение да приеме, например да почисти, като се предполага, че щом сестра му живее отделно с приятеля си, те явно работят?
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си