- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Помощ! Избор на лаптоп!
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Добре, Supermassive____, значи Нр е махнат от списъка. Мерси за съвета
Въййй, JDeel, добре че ми каза за екрана, че как щях да се набутам
За windows и аз мисля че няма смисъл от 8. Linux го отписах. И идеята, която ми даде за безплатно инсталиране, хич не е лоша. :Д
А да Ви питам дали си заслужава да дам 200лв. повече за i7 процесор место i5?
Спомен сърдечен,
с гащички облечен,
с ботушки убут,
с помпичка надут.
Който го открадне-
носът му ще падне!
Иначе каква да е марката, това е до голяма степен на късмет. И често е до модел. 100 човека да питаш за мнение, всички ще кажат различни неща за всяка марка. Трябва да е някой дето работи в сервиз за да каже кои модели най-често се връщат. Аз лично давам глас за Toshiba, Acer, Sony и може би Packard Bell.
Ето и моите наблюдения за някои лаптопи:
Toshiba - първия ми лаптоп. Макар че вече е парцал, считам го за стабилен и бих препоръчал Toshiba. В моите ръчички е бил подложен на многократни (десетки) отваряния за щяло и нещяло. Батерията издържа малко повече от тези на приятелите (3-4 години), но накрая сдаде багажа напълно.
Sony Vaio - най-новия ми лаптоп, от тези дето стават на таблет. На външен вид е трепач, ама съм си имал ядове с него. Смених му картата за Wireless/Bluetooth и дори след това продължи да ми дава ядове с нея. Не съм изолиран случай, оказа се масово при някои серии. Положителна черта - може да се настрои да не зарежда батерията докато не стигне 50%, т.е. като е на зарядно все едно че няма батерия (и не я изхабява), но ако спре тока си я ползва. Някои нови технологии са готини. Бих препоръчал Sony, ама им искат доста кинти за нема нищо.
Asus - една приятелка наскоро си взе Asus X550 и ще го носи на ремонт. Това нещо има две видеокарти, ама явно не могат да се разберат и често забива с някакви черти по екрана. Друг приятел имаше преди някакъв Asus... беше го изкормил отдолу и му слагаше допълнителен радиатор. Вече не е с този лаптоп. Не знам, нещо не ми допадат тези Asus.
MSI - нещо ги няма тия вече на нашия пазар, ама един приятел имаше такъв и всичко си му беше добре докато не му замина видеокартата. Оказа се масово проявление при тази серия. Аз затова лично предпочитам видеокарта на Intel.
Toshiba - преди година и нещо сменихме този MSI с една тошибка от тези белите C55. Не съм имал сведения за проблеми досега.
Toshiba - друг приятел има една по-стара Toshiba, не знам вече от колко години. Май и батерията му държи още. Ползва си го.
Acer - на един приятел лаптопа от няколко години. Големи параметри на ниска цена, те и сега Acer са така. Дисплея обаче му е много уморителен за очите и не знаем точно защо. Батерията му замина бързо и по протокол. Сега ми харесват някои Acer лаптопи, даже щях да си взема ако имаха тъчскрийн (в началото на годината). Бих препоръчал Acer, някой от тези модели с IPS дисплей и възможност да се сложат 2 харда (един SSD и един нормален).
Packard Bell - на друг приятел лаптопа. Дърта машинка, една мацка му го подари. Работи си още, даже батерията му е като нова, а сигурно е на 5 години най-малко.
HP - един евтинджос бях взел преди време. Батерията му замина първа и от раз... нещо електрониката й се скапа. Други ядове не е създавал, но и от месеци не е бил активно ползван.

наистина (както е казал и jdeel) един добър ssd би ускорил лаптопа, иначе да се дадат 200лв.+ за i7 си заслужава само ако е четириядрен, ето три модела с такъв:
с гланцов дисплей 1366х768: http://www.laptop.bg/laptops-acer-As...g_NX_MQ0EX_025
с матов дисплей 1366х768: http://www.laptop.bg/laptops-acer-As...g_NX_MQ0EX_002
с матов hd дисплей 1920х1080: http://www.laptop.bg/laptops-acer-As...g_NX_MQ0EX_011
не взимай модел с под 6GB RAM памет
Последно редактирано от npp : 11-03-2014 на 10:24