.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

За или против аборта

За или против аборта сте и защо? В училище имаме дискусия и аз съм против но ми трябват повече аргументи и статистика
    Последно редактирано от bj76 : 11-06-2014 на 04:31

Мега фен Аватара на draid
    Принципно съм против, като изключим много малко случаи. Не го изключвам напълно, но не го одобрявам. Да речем когато се окаже, че детето е увредено, съм твърдо зад аборта. Също така ако наистина не могат да бъдат положени грижи за детето и майката им помисли да го оставя в дом и т.н.

Мега фен
    по-добре е да се говори повече за предпазване(то) от нежелана бременност, отколкото да се прави аборт, иначе ако забременялото момиче е твърде малко (да речем под 14-16), и още не е готова да ражда, тогава може да се окаже като неизбежен, обаче никак не е за препоръчване, но и майка под 14-16 също не е, дори имаше цяла поредица за непълнолетни майки по една от телевизиите (не си спомням с точност в момента, mtv, tlc или друга) - такава възраст, особено в условията на цивилизования свят, е малко ранна за това, затова в такива теми е добре още в първия/заглавния пост да се напомни за/подчертае необходимостта от предпазване, отколкото да се обсъжда само моралността по отношение на аборта, защото още преди хилядолетия са правили аборт и е бил като неизбежен, въпреки че мнозина са го осъждали, а наистина не е добре да се стига до него

пп. сега проверих, поредицата се казва "teen mom" и се излъчва по mtv, гледайте я и ще видите колко шантаво е непълнолетни момичета да стават майки
    Последно редактирано от npp : 11-06-2014 на 08:31

Мега фен Аватара на amatorium
    Против.
    Eating isn't cheating - Arnold

ЗА, защото щом се е стигнало до тва да се мисли за аборт, значи или не е желано, или няма финанси. И при двете положения по-добре да го махнеш, децата изискват средства и трябва да им се дават любов и грижи.

Супер фен Аватара на NissaN
    Ако в момента ми се случи да забременее НЕКА ДА НАПРАВИ АБОРТ.Ученик съм в 12 клас не ми трябват чавета в момента.

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от bj76 Виж мнението
    За или против аборта сте и защо? В училище имаме дискусия и аз съм против но ми трябват повече аргументи и статистика
    А защо ти си против?
    - Всички авто-части на едно място!

Повече от фен Аватара на RosaCalvaria
    Цитирай Първоначално написано от amatorium Виж мнението
    Против.
    + 1

Голям фен Аватара на bReAk3R
    Град
    DirtyLand
    Против, това е един вид убийство. Мисля, че тва е достатъчна причина.
    FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd

pupsss
    Guest

Exclamation пълен ужас е

твърдо против след като изгледах един клип самия аборт ти уврежда психиката виж клипа които гледах свързан с него https://www.youtube.com/watch?v=um6wliGBhcg отвратително е

Мега фен
    Абсолютно за аборта, ако не можеш да го гледаш, не го раждай.
    По-добре да не си се раждал, отколкото да живееш цял живот в мизерия.
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1240737

Мега фен Аватара на RapExotic
    След като си против би трябвало да имаш аргументи, на които да се основава това твое мнение.

Аз съм против, освен в случаите, когато има някакъв здравословен проблем с детето или майката. Човек трябва да има достатъчно акъл в главата, когато прави секс и да знае как да се пази, а не после да си маха детето за щяло и нещяло.

Аз съм против защото както казаха това си е един вид убийство, когато нямаш средства да не си го правил. Ще намериш от някаде и ще го гледаш. Това е все едно вашите да нямат пари и да те убият защото без теб ще живеят по-добре и с повече пари. Абослютно съм против единствено мога да приема аборта ако е поради заболяване на бебето и то няма да може да живее дълго или поради сериозна опасност за майката!! Мисля че това са достатъчно причини за да съм против..

Супер фен Аватара на per-dead
    Цитирай Първоначално написано от gericobain Виж мнението
    ЗА, защото щом се е стигнало до тва да се мисли за аборт, значи или не е желано, или няма финанси. И при двете положения по-добре да го махнеш, децата изискват средства и трябва да им се дават любов и грижи.
    +1

Вярно е, че абортът е един вид убийство, но е къде-къде по-добре от това едно не внимание, на което би следвало да се предоставят нормални условия за живот и стабилна финансова издръжка, да тъне нейде там в мизерия и бедност.
    А да го задържиш, си е чисто измъчване на невинно лице в ситуацията.

Супер фен Аватара на tireheb
    "за", защото убиваш малко бебенце
    но пък от друга страна дава на жените право на избор, така че "против" ...
    тъпо ама яко, дет са вика
    като всичко в живота

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    тъпо ама яко, дет са вика
    като всичко в живота
    голям си! :Д

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    "за", защото убиваш малко бебенце
    Точно така! При това законно! Те това е пълно щастие!

Kaжи им, че всичко е относително и зависи както от ситуацията, така и от семейната двойка. Ако родителите се отричат от това дете и смятат да не го гледат, аборта е по-изгоден. Ако родителите имат моралната нагласа да се справят на цената на саможертви - дори парите не са никакъв фактор пред живота. Да, детето действително може да отрасне в лоши условия и бедност, но може и да се развие много по-добре от родителите си, но и обратното.
    Кажи на госпожата ви, че дискусия на такава тема с два отговора - не съществува, твърде плоска и безпочвена е.

И ако ти кажат някаква простотия, еби ги в гъза и не им обръщай внимание, нито на плоските госпожи, нито на съучениците ти.

Мега фен Аватара на an7raks
    Кое му е относителното?? Какъв по-голям кеф от това да убиеш малко бебИ?

Супер фен Аватара на AmxModx
    Град
    Neverland
    Няма за - Няма против
    Ако ти се ражда, раждаш ако не ти се ражда аборт.

Супер фен Аватара на AmxModx
    Град
    Neverland
    Няма за - Няма против
    Ако ти се ражда, раждаш ако не ти се ражда аборт.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си