.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

Пантерке, тестът е адски сходен с разните мейерс-бригс тестове =Д

Професорът ти по HR споменавал ли е по каква точно причина се ползва този, вместо другият, който всъщност е доста добър имо
    Не е моят професор, аз имам HR другия семестър, та ще видим нашият какво ще разправя.
    А тези мейерс-бригс не ги знам, но ще ги проверя и тях.

При мен разликите са огромни, ама си затворих прозореца и не знам сега как да се добера до графиката отново.
    influence 43
    dominance 40
    steadiness 12
    compliance 5

Изненадата е огромна

П.С. Сестрата и най-близката ми приятелка - сходни резултати. После що се хващаме за косите, оф, бе :д
    Нямам търпение да го дам на приятеля ми :ДДД
    Последно редактирано от PinkPan7her : 11-28-2014 на 15:13

Мега фен
    http://www.16personalities.com/entp-personality

DISC seems to map right on to Interaction Styles. Berens herself has compared them.

D=EST/ENJ
    I=ESF/ENP
    S=ISF/INP
    C=IST/INJ

They can also be extended to the Keirsey groups:
    D=NT
    I=SP
    S=NF
    C=SJ

ISTJ: very high C
    ISFJ: S-C
    ISTP: C-I
    ISFP: S-I
    INTJ: C-D
    INTP: S-D
    INFJ: C-S
    INFP: high S
    ESTJ: D-C
    ESFJ: I-C
    ESTP: D-I
    ESFP: high I
    ENTJ: very high D
    ENFJ: D-S
    ENTP: I-D
    ENFP: I-S

виж MBTI :}}

Впрочем в случай, че на дриймърката и човекът им е интересно - не опира до крайностите, а до това как отговаряш на въпросите. Човек като мен, на въпросния DISC тест, дори няма да обръща особено внимание на изреченията, свързани с приятелство/чувства/как те възприемат околните.
    Отново - не опира до това КАК отговаряш, а на кое отговаряш.

Та в този смисъл има някаква логика да се ползва въпросния тест, макар че MBTI все пак ми се струва доста по-обширен.

Та ако тръгнеш да си събираш екип, хубаво е да имаш предвид какви хора имаш във фирмата си. Не от гледна точка на това клюкарки ли са, арогантни ли са и т.н., а от гледна точка на това предразположени ли са да бъдат такива.
    В моя случай е абсурд подобно твърдение.
    Но в моя случай е абсурд и да очакваш да завържа приятелства с остатъка от екипа и да допринасям за по-уютна атмосфера.
    В най-добрия случай ще идвам на работа, ще си върша зададените задачи и ще си ходя. Ако има подобни на мен хора има вероятностда се почувствам част от колектива, което също трябва да се вземе предвид*

Ако няма обаче ; ако болшинството са хора със съвсем различно отношение към околните и света -- примерно, тип разговорлив, на всяка манджа мерудия колеги -- доста вероятно е да се превърна в точно обратното на това, което работодателят търси - ще ме дразнят и в отговор и аз ще съм им досаден. Което води до токсична атмосфера.

* предвид звездичката - за да се случи подобно нещо, ще ти се наложи да събереш екип от именно такива хора. Та може да си получил CV-то на изключително кадърен човек, който обаче е социална пеперудка, не си пада по отговорностите, крайните срокове етц. Ако всички останали кандидати, които смяташ да наемеш за въпросния екип, грам не пасват на подобни характеристики, този индивид няма да е от абсолютно никаква полза във фирмата ти.
    В същото време обаче, ако работата му е да анализира някаква информация, да речем, работейки с екип от хора, които НЕ зависят от него, няма да имаш никакви грижи.

Съгласен съм иначе, че не е точно окей да класифицираш по подобен начин хората, но не е хубаво и да си държиш яйцата в една кошница - в случая - да разчиташ единствено на CV / интервю.
    Последно редактирано от Auriss : 11-28-2014 на 15:48

anonymous708973
    Guest
    Аааа, тва с 16-те типа съм го правила някога!

Иначе страхотен пост, супер го обясни!

Мега фен
    Dominance 52
    influence 34
    compliance 6
    steadiness 8
    Не бих се взел на работа :Д

Мега фен Аватара на an7raks

Пантерке, нает ли съм от някоя Немска/умишлено с главна буква/ фирма?

anonymous708973
    Guest
    По-балансирани са ти резултатите от моите, да ти кажа :д

Приятелят ми е със същите резултати като мен, даже по-голям доминанц има. Ама не ме кефи тоя тест, харабия не е точен, коренно различни хора получаваме един и същи резултат.
    Утре ще го изврънкам да направим тоя с 16-те типа.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa

ухууу

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Някога съм го правила, доста по- балансирани ми бяха резултатите.
    Сега:
    Dominance: 60%
    Compliance:25%
    Steadiness:9%
    Influence: 6%

Аз също смятам, че е сравнително прозрачен тестът. Ако бъдещ работодател ме накара да правя подобен тест, съвсем лесно мога да манипулирам отговорите, така че да не изглеждам като пълен социопат.
    Това са моите отговори, резултат от болезнена откровеност, както и от факта, че трябва да предпочетеш едното пред другото. Човекът е социално животно и малко или много е задължен да се подчинява на дадени неписани правила и да жертва част от същността си, за да може да продължи да съществува в рамките на социума. Обичам да си свърша работата сама, защото в голям % от случаите е по- качествено, обичам нещата да стават по моя начин и ненавиждам да действам по нечий тертип, искам всичко да става веднага, перфектно, всички да схващат аламинут, но съм наясно, че това е нереалистична картинка, когато си на работно място, заобиколен от хора и не го очаквам. За мен е глупаво някой да очаква да подходиш със 100%-ва искреност. Повечето тестове и интервюта са се превърнали в такава пародия, че не знам какъв психолог и тест трябва да има, за да може да се изкопчат наистина отговарящи на истината данни.
    Ако някой ми каже, че като го питат на интервю кои са му слабите страни, отговаря, че обича да си попийва вечер и сутрин малко тягостно му е ставането или няма капка търпение, шапка му свалям, ако си е намерил свястна работа.

П.П. Много обичам да правя тестове :Д , направих тоя за 16-те personalities, излезна ми, че съм turbulent ISFJ

ISFJ personalities (especially Turbulent ones) are often meticulous to the point of perfectionism, and though they procrastinate, they can always be relied on to get the job done on time. ISFJs take their responsibilities personally, consistently going above and beyond, doing everything they can to exceed expectations and delight others, at work and at home.

По- вярно нещо не съм чела. Един път не съм свършила нещо отрано, но и никога не съм изпускала срок и не съм претупвала
    Последно редактирано от therichbitch : 11-28-2014 на 21:52

Мега фен Аватара на Dagichka

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Обичам да си свърша работата сама, защото в голям % от случаите е по- качествено, обичам нещата да стават по моя начин и ненавиждам да действам по нечий тертип, искам всичко да става веднага, перфектно, всички да схващат аламинут,
    Оф, не съм единствената проклета значи :д
    *отдъхва си*

"The INTP personality type is fairly rare, making up only three percent of the population"

Мега фен Аватара на anonymous908491
    хахахахах, много ми е забавно, сякаш са вкарали няколко опитни мишки в лабиринт, гледам ги отгоре и си правя изводи.
    По напълно разбираема причина само ненормално тъпите си губят времето с подобни тестове, сякаш ако сами не си помпат егото, ще загубят желание за живот, което от друга страна би било добре.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    хахахахах, много ми е забавно, сякаш са вкарали няколко опитни мишки в лабиринт, гледам ги отгоре и си правя изводи.
    По напълно разбираема причина само ненормално тъпите си губят времето с подобни тестове, сякаш ако сами не си помпат егото, ще загубят желание за живот, което от друга страна би било добре.
    Точно ти ли си мислиш, че гледаш отгоре?

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Точно ти ли си мислиш, че гледаш отгоре?
    На висок ли ми се правиш ?

Да, проблем?

Щом не те е срам да носиш обувки на висок ток, кой съм аз да те съдя.

Кой си ти, изобщо...

Можеш да ме наричаш Джон Доу

Може да те наричам Скуби Ду.

Свободна страна сме, можеш и задника да си избръснеш, живота си е твой, а задника ти е мой.

Нима ти си задника ми? О.о
    Знаех, че можеш да говориш, но не и да пишеш...

anonymous708973
    Guest
    Може да те наричам Скуби Ду.
    Тук се разсмях с глас, честно

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Оф, не съм единствената проклета значи :д
    *отдъхва си*
    О, три сме вече. :Д

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Ама това е е проклетия, бе! Май само аз го възприемам като нещо напълно естествено :Д

Нима ти си задника ми? О.о
    Знаех, че можеш да говориш, но не и да пишеш...
    И как разбра, че задникът ти може да говори ?
    И на мен понякога ми е скучно, имал съм и нужда да си поговря с някой, но не съм стигал до там, че да си говоря с гъза.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си