- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Проблеми с ноктите и косата
Аз пък мога да ти кажа за случаи, в които на рецептата ясно и четливо си пише търговско наименование на цефалоспорин 2-ра генерация, а пациентът получава флуорохинолон 4-та. Това как би го изтълкувала?
Нищо лично нямам към теб, но поне за мен е редно даден човек да изписва правилно ПОНЕ понятията от собствената си област.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Относно лекаствата не отричам и тези случаи. Това за което говорих е било в поне 2 или 3 случая, в които съм знаела какво точно пише на рецептата, а аптекарите са имали проблем с разчитането и с начина, по който е написано съдържанието.
А за второто доказала съм се пред когото трябва и продължавам да го правя. Не си ти човека, който ще прецени ставам ли за лекар или не особено ако е само въз основа на правописа ми в даден форум.